Reclamă

Operațiunea Menai Bridge. Ce se întâmplă dacă Regele Charles moare

Pregătirile pentru operațiunea Menai Bridge au început la scurt timp după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Dacă pentru mulți dintre noi aceste informații par de-a dreptul sumbre și nepotrivite, pentru Familia Regală Britanică este un ritual obișnuit.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 7 aprilie 2024, 6:49

Regele Charles al III-lea a fost încoronat la varsta de 73 de ani. Ceremonia a avut loc pe 6 mai 2023, iar totul s-a întâmplat ca urmare a morții Reginei Elisabeta. Mama Regelui Charles a fost înmormântată 11 zile mai târziu după ce s-a stins din viață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Moartea monarhului cere un protocol aparte care să facă trecerea la noua putere cât mai lină și mai ușoară. Atunci când un monarh se stinge din viață, pe tron va urca primul copil al acestuia. În aceste condiții, ceremonia de înmormântare trebuie foarte bine pusă la punct pentru a permite noului monarh să preia puterea într-un mod cât mai natural.

Operațiunea Menai Bridge

Planurile pentru înmormântarea Reginei Elisabeta au avut, de asemenea, un nume de cod. „Operațiunea London Bridge” a presupus un set de reguli de protocol care au fost urmate pentru a face funeraliile Majestății Sale să aibă loc exact așa cum aceasta și-ar fi dorit.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regele Charles în timp ce face cu mâna publicului după slujba de Paște
Monarhul Marii Britanii a salutat oamenii după slujba de Paște / Profimedia Images
Reclamă

Sute de mii de oameni i-au adus Majestății Sale un ultim tribut. Vestea morții sale a fost făcută publică, iar membrii Familiei Regale s-au reunit pentru a discuta etapa următoare. Totodată s-a pregătit și ascensiunea noului Rege pe tronul Marii Britanii.

Operațiunea London Bridge a avut puse la punct toate detaliile necesare pentru procesiunea ce s-a organizat în următoarele 10 zile până la înmormântarea Majestății Sale.

Detaliile au avut legătură inclusiv cu locul în care Majestatea Sa își va petrece somnul de veci. Detaliile au fost legate, de asemenea, de modul în care ministrul se va adresa publicului. Totodată s-a discutat despre modul în care Charles își va petrece primele zile în calitate de Rege.

Reclamă

Atunci când Regina Elisabeta s-a stins din viață a însemnat că un nou plan trebui pus la cale pentru momentul în care noul Rege se va stinge din viață. Astfel, a fost conceput planul pentru „Operațiunea Menai Bridge”.

Ce este operațiunea Menai Bridge

Operațiunea London Bridge a fost creată la începutul anilor 1960, la doar câțiva ani după încoronarea Reginei Elisabeta și a fost revizuit de mai multe ori până la moartea Majestății Sale din 2022.

Operațiunea Menai Bridge a fost concepută mult mai rapid și a fost numită după un pod de fier care se află în Anglesey, Wales. Conform specialistului Simon Morgan, pregătirile pentru Menai Bridge au început la scrut timp după moarte aReginei.

„Chiar și Regele a spus că va accepta acest rol cât timp viața îi va permite să fie pe pământ. Are 74 de ani și este ceva ce se află în mintea ta, fiind unul dintre motivele pentru care am început pregătirile mult mai devreme”, au spus oficialii pentru presa internațională.  

Cum s-ar putea desfășura operațiunea Menai Bridge

Anunțul despre Operațiunea Menai Bridge s-ar putea să fie asemănător cu cel al Operațiunii London Bridge.

De îndată ce planul este în desfășurare, următorul în linie pentru tron, Prințul William, va deveni Rege alături de soția sa, Kate Middleton.

Se așteaptă ca Prințesa Kate să primească titlul de Regină Consort. Noul rege se va adresa mai apoi națiunii, așa cum a făcut Charles pe data de 9 septembrie, iar populația Marii Britanii va intra într-o perioadă de doliu național înainte de înmormântare.

Similar decesului Reginei, prim-ministrul va fi informat de secretarul privat al Regelui, la fel ca Biroul Consiliului Privat al Regelui.

Secretarilor permanenți departamentali li se va oferi un scenariu pentru a informa miniștrii guvernului, în timp ce secretarul de cabinet ar urma să fie responsabil pentru informarea înalților funcționari publici. După acest anunț, steagurile de pe Whitehall vor fi coborâte la jumătate.

De ce există nume de cod pentru planurile de înmormântare a Reginilor și Reginei din Marea Britanie

Numele de cod pentru decesele regale au fost introduse inițial pentru a preveni scurgerea informațiilor în presă înainte de anunțul oficial.

Utilizarea numelor de cod i-a împiedicat pe operatorii de la Palatul Buckingham să afle știrile înainte ca acestea să fie făcute publice.

Acum, însă, numele de cod au devenit cunoscute la scară largă. Aranjamentele pentru înmormântarea Reginei Mamă și a Prințesei Diana au avut numele de cod Operațiunea Tay Bridge. Planurile au fost făcute cu 22 de ani înainte ca Regina Mamă să se stingă din viață, scrie PageSix.

Operațiunea Forth Bridge a fost cea care a făcut referire la moartea Ducelui de Edinburgh. Prinţul Philip a știut despre aceste planuri cu mult înainte să se stingă din viață.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×