Reclamă

Ora de iarnă 2023. Când se schimbă ora în urma deciziei luate în Parlamentul European

Românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să schimbe ora ceasului. Atunci când se apropie anotimpul rece, atunci oamenii trebuie să schimbe ceasul. Acest moment are loc în ultimul weekend din luna octombrie. Ceasul se dă cu o oră înapoi, însă Parlamentul European a ținut mai multe conferințe pentru a renunța la acest obicei vechi. Descoperă și tu ce se întâmplă cu ora de iarnă în anul 2023. Vezi dacă trebuie să schimbi ceasul și anul acesta.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 19 septembrie 2023, 6:31

Trecerea la ora de iarnă se va face și în acest an. Anul acesta va avea loc pe data de 28 octombrie. În noaptea de sâmbătă, 28 octombrie, spre duminică, 29 octombrie, ceasurile se vor da înapoi cu o oră. Astfel, ora 2:00 devine ora 1:00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ora de iarnă 2023

Ultima zi de duminică din uan octombrie va fi considerată cea mai lungă zi a acestui an. Studiile au arătat că schimbarea orei are un impact semnificativ asupra sănătății organismului. Multe persoane suferă din cauza acestor schimbări.

De cele mai multe ori, organismul are nevoie de câteva săptămâni pentru a se putea adapta la aceste schimbări. În țara noastră sistemul de schimbare al orei este vechi.

Acesta a fost implementat încă din anul 1932, până atunci ora schimbându-se în prima duminică din luna aprilie și prima duminică din luna octombrie.

Se spune că primii care ar fi introdus ora de vară au fost germanii. După ce se va schimba ora, ziua va deveni mai scurtă, iar noaptea mai lungă.

Reclamă

Țările membre ale Uniunii Europene au fost nevoite să decidă dacă vor rămâne la ora de vară sau la cea de iarnă. În ciuda discuțiilor care au existat, nu toate țările membre au luat o decizie definită. Astfel, România va trece la ora de iarnă 2023.

Această schimbare are loc pentru a profita cât mai mult de lumină, însă specialiștii spun că trecerea de la ora de vară la cea de iarnă ar putea fi dăunătoare pentru sănătate. Atunci când vom trece la ora de iarnă vom putea dormi cu o oră mai mult.

Ultima duminică din luna octombrie va avea 25 de ore. Descoperă cum au arătat lucrurile la schimbarea orei de iarnă în anul 2022. De atunci au avut loc câteva modificări în ceea ce privește această decizie.

Reclamă

Ce decizie s-a luat în Parlamentul European

Parlamentul European a convocat reprezentanții țărilor membre în vederea luării unei decizii cu privire la trecerea de la ora de vară la cea de iarnă. Discuțiile au fost deschise încă din anul 2018. La nivelul Uniunii Europene s-a cerut renunțarea la schimbarea orei.

Această cerere s-a făcut tocmai din cauza efectelor negative asupra sănătății. Experții susțin că o persoană are nevoie de cel puțin două săptămâni pentru a se adapta la noua oră. Oamenii suferă de insomnii, confuzie sau tot felul de tulburări ale organismului.

Ziua mai scurtă poate duce inclusiv la schimbări rapide de dispoziție, susțin specialiștii pentru Healthline. Comisia Europeană a lansat un chestionar care a fost completat de milioane de oameni.

Peste 80 % dintre participanți au cerut renunțarea la schimbarea orei în Europa. Totuși decizia finală rămâne la latitudinea fiecărui stat membru. În România se va face în continuare trecerea de la ora de vară la ora de iarnă, a scris A1.ro

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×