Reclamă

(P) 7 plante asiatice pe care le poți crește la tine acasă

Asia ne fascinează pe mulți dintre noi. Suntem fermecați de diversitatea culturilor, de armonia cu natura, cât și de pacea pe care o inspiră grădinile asiatice. Descoperă 7 plante asiatice pe care le poți crește la tine acasă

Publicat: 25 aprilie 2023, 14:56

Dacă nu reușim să ajungem noi înșine în Asia, putem totuși să aducem o bucățică din sufletul Asiei mai aproape de noi, chiar în locuința noastră, cu ajutorul plantelor.

Plante asiatice pe care le poți crește la tine acasă

La prima vedere poate părea greu să îngrijim plante. Însă cu timpul, după ce vedem rodul grijii noastre atunci când plantele prosperă, înfloresc și progresează în mâinile noastre, ne va fi greu să ne imaginăm viața fără plante.

Bucuria pe care o generează, pacea și încântarea nu pot fi egalate de niciun alt sentiment. Plantele sunt într-adevăr mesageri ai bunăstării și ne îmbunătățesc semnificativ viața – putem chiar călători în Asia cu ajutorul lor!

Arțarul japonez

Călătoria plină de aventură în lumea plantelor asiatice o putem începe cu arțarul japonez. Acesta are mai multe subspecii, printre care se numără arțarul roșu și arțarul japonez pitic. Poate fi plantat în grădină, se adaptează ușor climei locale și chiar tolerează praful și poluarea marilor orașe. Nu necesită îngrijiri speciale ieșite din comun, ci doar protejare de temperaturile extrem de scăzute și udare suplimentară în perioadele secetoase.

Reclamă

Cireșul japonez

Tot din categoria plantelor asiatice de exterior, dar cărora le merge bine și în țara noastră, este și cireșul japonez. Putem să ne transformăm grădina într-un tărâm fermecat, exact ca imaginile din Japonia cu o multitudine de cireși japonezi înfloriți.

Nuanțele de roz încântă ochii privitorului și umplu inima de un sentiment de cald și pace.

Reclamă

Bambusul

Planta preferată a urșilor panda atât de îndrăgiți este bambusul, pe care îl putem planta în grădină sau îl putem ține în casă pentru un plus de noroc. Bambusul de grădină Fargesia aduce un farmec aparte grădinii tale, crește într-un ritm alert, fiind potrivit și pentru un gard viu.

Tulpinile individuale de bambus, în schimb, pot fi ținute în interiorul locuinței, în cultura feng shui fiind aducătoare de noroc. Sunt ușor de întreținut: trebuie doar plasate în locuri luminoase, în recipiente cu apă, pe care o schimbăm periodic.

Bonsaii

Bonsaii au o poveste captivantă: deși originari din China, japonezii i-au ridicat la rang de artă. Cu cât un bonsai este mai mic în dimensiuni, dar mai mare ca vârstă, cu atât este mai valoros. Asta pentru că bonsai înseamnă arta miniaturizării plantelor.

Există diverse specii de bonsai, iar condițiile de întreținere nu sunt de speriat. Trebuie udați des, în zilele toride chiar zilnic, au nevoie de lumină din plin, dar totuși feriți de soarele direct și de curenții de aer.

Îngrășăminte specifice pentru bonsai pot fi administrate la câteva săptămâni și nu au nevoie de transplantare decât o dată la câțiva ani. Se taie pentru a li se menține forma: se îndepărtează doar ramurile inestetice.

Trandafirul japonez

Floarea națională a Malaeziei este trandafirul japonez, deja bine-cunoscut pe tărâmurile noastre. Rezistă și îi merge bine în interiorul locuințelor, iar florile sale exotice aduc un plus de aspect oricărei case.

Are nevoie doar de lumină din belșug, apă din abundență, atât la rădăcini, cât și pulverizată pe frunze. Trandafirul japonez va răsplăti din plin grija față de el înflorind minunat, aproape pe tot parcursul anului. Descoperă mai multe și despre plantele de apartament care reduc mucegaiul.

Pilea peperomioides

Asia este și locul de naștere a principiilor feng shui. O plantă despre care se spune că aduce prosperitate financiară este Pilea peperomioides sau planta banilor chinezească.

Este foarte aspectuoasă, în trend și ușor de îngrijit. Face parte din categoria plantelor suculente, având frunze cărnoase, rotunde, sub forma unor umbrele. Nu are nevoie de apă prea multă, ci doar de razele indirecte ale soarelui pentru a se dezvolta armonios.

Azaleea

Încheiem călătoria prin Asia cu o plantă cu flori, care are variante atât pentru interior, cât și pentru exterior: azaleea sau rhododendronul. Plantat în grădină, primăvara efectiv explodează într-o multitudine de flori bogate, albe, roz sau roșii, în funcție de varianta aleasă.

Plasat în jardiniere sau ghivece, împodobește irezistibil terasele, balcoanele, dar și interiorul locuințelor. În perioada de înflorire se poate administra un îngrășământ special pentru azalee sau rhododendroni, dar, în general, nu au nevoie decât de lumină și apă din belșug.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care își îndepărtează părul din bărbie cu ajutorul unei pensete
Frumusețe
Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie? Procesul acesta are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă și este unul complet normal. Pilozitatea nu ar...
2
Fată frumoasă cu părul lung stă într-un câmp cu flori cu o pălărie în mână
Horoscop
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie, este necesar să citești horoscopul de mai jos. Fiecare are o emoție diferită și ne ajută să ne menținem spiritul...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Previziunile astrale oferă anumită posibilități, iar horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023 aduce nennumărate surprize pentru nativii din zodiac. Energia se va simți mult mai diminuată în a doua jumătate a lunii, atunci când...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat pentru a ilustra una dintre cele patru zodii care sunt atente la curățenie
Horoscop
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată obsesie pentru ordine și disciplină. Pentru ei o locuință dezorganizată devine un adevărat coșmar, mai ales dacă lucrurile nu sunt...
5
Un congelator în care se află mai multe pungi cu legume congelate
Sănătate
Cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Nutriționiștii avertizează cu privire la consumul lor
Nutriționiștii au dezvăluit cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Noi studii arată beneficiile acestora, dar și contraindicații privind consumul lor. La fel ca orice alte produse, alimentele congelate ar trebui consumate cu măsură. Alimentele...
PARTENERI
×