Reclamă

Plante care purifică aerul din casă. Recomandări pentru interiorul locuinței tale

Plantele de apartament care necesită puțină atenție te pot ajuta mai mult decât poți crede. Specialiștii spun că există anumite plante care purifică aerul din casă. Acestea îți păstrează locuința proaspătă și îi conferă un aspect frumos.

Publicat: 24 februarie 2023, 6:52
Trei plante de apartament care purifică aerul din casă
Plantele de apartament care necesită puțină atenție te pot ajuta mai mult decât poți crede. Specialiștii spun că există anumite plante care purifică aerul din casă / Shutterstock

Plantele de apartament adaugă imediat culoare și textură oricărei încăperi, indiferent dacă acestea sunt atârnate de tavanul dormitorului tău sau sunt puse pe biroul de lângă fereastră. A fi înconjurat de verdeață ajută inclusiv la starea ta psihică, dar și ea fizică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plante care purifică aerul din casă

Studiile au demonstrat că anumite plante purifică aerul și ajută la ameliorarea alergiilor. Acestea îmbunătățesc calitatea aerului, ajută la obținerea unui somn mult mai odihnitor și ajută la reducerea nivelului de stres.

Potrivit unui studiu din 1989, s-a descoperit că plantele cu frunze mai mari purifică aerul mai repede. Atunci când alegi plantele pentru casa ta este important să treci dincolo de aspectul estetic al acestora. Nu uita că există plante care ajută inclusiv la reducerea riscului de a face mucegai în casă.

În timpul procesului de fotosinteză, plantele transformă dioxidul de carbon pe care îl expirăm în oxigen proaspăt și elimină toxinele din aerul pe care îl respirăm. S-a descoperit că plantele de apartament purifică aerul de interior prin filtrarea substanțelor chimice toxice.

Acestea filtrează formaldehida, care provoacă iritațiile de la nivelul nasului și gâtului. Aceste plante pot filtra inclusiv benzenul, care provoacă somnolență, amețeli și dureri de cap. Află mai multe despre plantele care îți pot purifica aerul din locuință.

Reclamă

Aloe Vera

Aloe Vera este o plantă foarte populară. Această plantă este văzută deseori la birou sau în dormitor. Este o plantă suculentă tropicală și funcționează în orice spațiu. 

Aloe Vera nu necesită foarte multă atenție, fiind o plantă grozavă pentru începători. În plus, frunzele sale cremoase conțin gel de aloe vera, pe care îl poți folosi pentru a-ți face propriile produse de îngrijire ale pielii, spun specialiștii în beauty.

Reclamă

Feriga Regală

Feriga regală este ușor de cultivat și păstrat. Aceasta are nevoie de lumină puternică, dar indirectă. Această plantă iubește foarte mult umiditatea, așa că se va descurca foarte bine dacă este pusă în bucătărie sau în baie. Dacă vrei să o pui într-un dormitor, atunci ia în considerare plasarea ei lângă un umidificator.

Planta Șarpe

Această plantă superbă poate să supraviețuiască chiar și dacă are puțină apă și lumină. Pot trece săptămâni fără ca acesteia să-i porți de grijă. Este o plantă perfectă pentru un începător. Este o plantă superbă, de un verde intens, care îți va purifica spațiul, indiferent de locul unde o așezi.

Iedera englezească

Această plantă are nevoie de un jardinier, de preferat suspendat într-un loc cât mai înalt. Planta crește foarte rapid și trebuie pusă la lumină directă. Planta trebuie udată ori de câte ori solul devine uscat. Este o plantă care îți va umple casa cu verdeață și care îți va împrospăta imediat aerul, spun specialiștii pentru GoodHouseKeeping.

Dracaena cu muchii roșii

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute plane. Frunzele sale roșii și țepoase impresionează de fiecare dată. Aceasta este veșnic verde și are un aspect tropical. Este o pată de culoare pentru orice încăpere. Poate supraviețui cu sau fără lumină directă de la soare. În plus, această plantă nu necesită foarte multă apă. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×