Reclamă

Plante de interior care elimină praful și toxinele din aer. E recomandat să le ai în casă

Mulți oameni folosesc plantele drept obiecte decorative, care oferă vitalitate și culoare locuinței. Totuși, există plante de interior care elimină praful și toxinele din aer. Acestea sunt un ajutor de nădejde în ceea ce privește purificarea aerului din casă și curățarea mediului ambiental.

Publicat: 14 ianuarie 2023, 6:08

Aceste plante au capacitatea de a elimina peste 80% din toxinele prezente în aer. Acestea provin din elementele comune unei locuințe precum soluțiile de curățare sau izolația. De asemenea, în această categorie intră și covorul și vopselurilor folosite în locuință.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plante de interior care elimină praful și toxinele din aer

Plante de interior responsabile pentru calitatea aerului din casă sunt perfecte pentru orice tip de locuință. În cazul în care ai nevoie de niște sfaturi și vrei să-ți reorganizezi casa, avem soluția pentru tine. Am selectat câteva dintre cele mai utile plante de interior care purifică aerul din locuințe. Astfel, te vei putea bucura de o nouă estetică a casei, dar și de beneficiile unor plante uimitoare. De asemenea, există și plante de apartament care te scapă de mucegai.

Plantele de interior sunt excelente pentru a crea un spațiu sănătos și curat:

Spider plant – Planta-păianjen

Este una dintre cele mai ușor de găsit plante de interior care elimină praful și toxinele din aer. De asemenea, este foarte ușor de îngrijit. Acestei plante îi place foarte mult lumina solară indirectă. În plus, este prietenoasă cu animalele de companie. Planta-păianjen trebuie udată de câteva ori pe săptămână. Poate absorbi eficient și dioxidul de azot, ajutând la menținerea aerului curat și proaspăt.

Reclamă

Snake plant – Planta șarpe

Este de asemenea o plantă care nu necesită foarte multă îngrijire. Cunoscută și sub numele de „limba soacrei”, aceasta eliberează oxigen în aer, eliminând substanțele chimice dăunătoare.

Tocmai de aceea, planta-șarpe te poate ajuta să ai un somn mai odihnitor peste noapte.

Reclamă

English Ivy

Iedera englezească este o plantă excelentă, potrivită pentru curățarea aerului din locuință. Cu toate acestea, este o plantă toxică pentru animalele de companie, așadar, evit-o dacă ai blănoși acasă.

Are nevoie de lumină puternică, indirectă și are capacități fantastice de a purifica aerul dintr-o încăpere.

Crinul Păcii

Crinul Păcii este o plantă excelentă pentru dormitoare. Este ușor de cultivat, iar florile sale superbe vor anima cu siguranță imaginea de ansamblu. Este o plantă care tolerează seceta, așadar poate fi udată mai rar, scrie You Had Me At Gardening.

Aloe Vera

Este o plantă foarte cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce pielii. De asemenea, este recomndat ca aloe vera să fie poziționată undeva în bucătărie, pentru că absoarbe toxinele din detergenți și dezinfectanți. Așadar, și aloe vera face parte din categoria de plante de interior care elimină praful și toxinele din aer, scrie Express.

Iedera Dracului

Această plantă este esențială pentru a avea un aer curat în locuință. Este una dintre cele mai rezistente plante de interior și tolerează spațiile cu lumină mai slabă. De asemenea, aceasta trebuie udată destul de rar. Specialiștii susțin că o astfel de plantă va rezista chiar și în cazul unei neglijențe totale. Așadar, este o plantă utilă pentru tine dacă nu prea ai timp liber, ori petreci destul de des în călătorii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×