Reclamă

(P) De ce ar trebui să ţii cont atunci când cumperi încălţăminte sport pentru copii

Încălţămintea pentru copii reprezintă un capitol foarte important pentru părinţi, deoarece de calitatea acesteia depind poziţia corectă a piciorului şi postura normală a întregului corp. Iată de ce ar trebui să ţii cont atunci când cumperi încălţăminte sport pentru copii.

Publicat: 13 septembrie 2023, 7:25 / Actualizat: 13 septembrie 2023, 14:40

De cele mai multe ori, încălţămintea care întruneşte aceste condiţii, alături de confort şi siguranţă în mers, o reprezintă adidaşii pentru copii, preferaţi atât de părinţi, cât şi de cei mici, indiferent dacă merg la joacă, participă la o petrecere, au un antrenament sportiv sau pleacă la şcoală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce ar trebui să ţii cont atunci când cumperi încălţăminte sport pentru copii

O pereche de adidasi copii va întruni o serie de caracteristici pe care părinţii le caută pentru încălţămintea purtată de cei mici. Atunci când procuri o pereche de adidaşi pentru copilul tău, este recomandat să acorzi importanţă câtorva aspecte. Este important ca aceştia să fie fabricaţi din materiale de calitate, indiferent dacă este vorba de piele sau fibre impermeabile, plasă sau cauciucul specific tălpii.

Tot materialelor le vei da o mare importanţă, atunci când procuri încălţămintea potrivită sezonului. Pe perioada rece din an, vei alege un model din piele sau din fibre impermeabile. Pentru sezonul cald îţi vei îndrepta atenţia către adidaşii care permit o foarte bună ventilaţie la nivelul tălpii. 

De asemenea, vei ţine cont de calapod. Acesta trebuie să fie potrivit specificului piciorului celui mic, modelele cu talonet fiind cel mai des abordate.

Încălţămintea sport este comodă şi practică. Îi vei amplifica aceste caracteristici, dacă alegi sistemul de închidere pe care micuţul îl poate manevra cel mai uşor. Poţi adopta variantele cu arici pentru cei mititei, iar pe măsură ce vor creşte, putând purta şi adidaşi cu şireturi. 

Reclamă

Siguranța în mers și în execuție

Pentru a te asigura de faptul că încălţămintea aleasă va oferi stabilitate, aderenţă şi echilibru, prima condiţie pe care ar trebui să o respecţi este cea a măsurii potrivite.

Indiferent ce calităţi are perechea de adidaşi aleasă, dacă măsura este prea mare sau prea mică, siguranţa copilulu tău în timpul mersului va fi afectată. Pentru ca cel mic să se bucure de toate beneficiile oferite de o pereche de adidaşi, procură-i numărul potrivit etapei lui de creştere. 

Reclamă
Doi copii care pozează și își arată încălțămintea sport
Adidaşii pot fi incluşi în orice tip de ţinută / CCC.eu

Atunci când copilul tău practică un sport, încălţămintea va face parte din echipamentul sportiv. Devine obligatoriu să îi procuri modelul care răspunde nevoilor specifice.

Pentru atletism va avea nevoie de încălţăminte cu talpă flexibilă şi adereantă. Aceasta trebuie să atenueze şocurile, dacă joacă baschet sau handball. Mai mult va avea nevoie de o pereche de adidaşi care amplifică detenta. Dacă este pasionat de fotbal, este necesar să fie încălţat cu încălţăminte care oferă stabilitate şi creşte forţa de tracţiune.

Doar procurând încălţămintea sport care vine în întâmpinarea nevoilor celui mic, îi oferi o încălţăminte sigură, practică şi durabilă.

Adidașii în ținutele celor mici

Adidaşii pot fi incluşi în orice tip de ţinută. Ei pot fi purtați la echipamentul sportiv, până la outfit-ul pregătit pentru a merge la un film sau la o petrecere în parc.

Astfel, fetiţele vor alege încălţăminte spotivă în tonuri plăcute şi vesele. Aceasta poate fi purtată cu pantalonaşi scurţi sau fustiţe vaporoase, precum şi împreună cu sarafanul de şcoală.

Două perechi de picioare care poartă încălțăminte sport
Descoperă de ce ar trebui să ţii cont atunci când cumperi încălţăminte sport pentru copii / CCC.eu

Micii năzdrăvani, îşi vor încălţa pantofii sport favoriţi, atât cu o pereche de blugi şi o cămaşă, cât şi cu pantalonaşii scurţi şi tricoul pregătite pentru o repriză de joacă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×