Reclamă

Prima imagine cu Linda Evangelista după ce a fost „deformată permanent” de procedurile cosmetice: „Nu mă mai ascund”

A apărut prima imagine cu Linda Evangelista după ce a fost „deformată permanent” de procedurile cosmetice. Într-un interviu pentru People, modelul a vorbit deschis despre coșmarul prin care a trecut și cum a luptat ca să-și recâștige viața.

Publicat: 17 februarie 2022, 12:06

Cândva unul dintre cei mai fotografiați oameni din lume, supermodelul Linda Evangelista trăiește în izolare de aproape cinci ani. Acum este în sfârșit gata să-și împărtășească povestea și să vorbească deschis despre perioada sumbră din viața sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În numărul din această săptămână al revistei People, Evangelista, în vârstă de 56 de ani, vorbește despre durerea emoțională și fizică care a aruncat o umbră asupra vieții ei în ultimii ani. Aceasta a apelat la CoolSculpting, o procedură populară de „înghețare a grăsimilor”, aprobată de FDA. Procedura a fost promovată ca o alternativă neinvazivă la liposucție, scrie People.

Prima imagine cu Linda Evangelista după ce a fost „deformată permanent”

Cu toate acestea, procedura cosmetică a lăsat-o „deformată permanent” și „desfigurată brutal”. Evangelista a intentat un proces în luna septembrie, dând în judecată compania-mamă a lui CoolSculpting, Zeltiq Aesthetics Inc., pentru daune de 50 de milioane de dolari, susținând că nu a putut lucra de când a fost supusă a șapte sesiuni de CoolSculpting în cabinetul unui dermatolog, din august 2015 până în februarie 2016.

La trei luni de la tratamentele la care a apelat, Evangelista a început să observe umflături în zona bărbiei, coapselor și a sutienului. Aceleași zone pe care și-a dorit să le micșoreze creșteau brusc. Și se întăreau. Apoi au amorțit.

„Am încercat să repar singură, crezând că făceam ceva greșit”, spune Evangelista. Ea a început să țină dietă și să facă mai multe exerciții. „Am ajuns în punctul în care nu mâncam deloc. Am crezut că îmi pierd mințile”.

Reclamă

În cele din urmă, în iunie 2016 a mers la medicul ei: „Mi-am dat halatul jos și am început să urlu că mor de foame”. Acesta a diagnosticat-o cu hiperplazie adipoasă paradoxală (HAP): „Mi-a spus că nu trebuie să țin dietă și că niciun antrenament de exerciții fizice nu va remedia asta”.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă

Ce este hiperplazia adipoasă paradoxală

HAP este un efect secundar rar care afectează mai puțin de 1 la sută dintre pacienții CoolSculpting, unde procesul de înghețare determină îngroșarea și extinderea țesutului adipos afectat. Problema cu HAP este că, în unele cazuri, poate să nu dispară. În multe circumstanțe, zonele afectate nu mai pot fi uniformizate nici prin liposucție, spune Dr. Alan Matarasso, chirurg plastician din New York și profesor la Northwell School of Medicine.

Într-o declarație pentru People, un reprezentant al CoolSculpting spune că procedura „a fost bine documentată cu peste 100 de studii științifice și cu peste 11 milioane de tratamente efectuate în întreaga lume”. Acesta a adăugat că efectele secundare rare cunoscute, cum ar fi HAP, „continuă să fie scrise în Informațiile despre CoolSculpting pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale”.

Evangelista susține că, atunci când medicul ei a contactat CoolSculpting în legătură cu PAH ei, compania i-a spus că vor „să facă totul corect” și s-a oferit să plătească pentru liposucție cu un chirurg ales de companie, un specialist despre care compania spunea că a mai corectat simptomele PAH. În actele depuse la procesul ei, Evangelista spune că cu puțin timp înainte de liposucție, a fost informată că compania va acoperi procedura doar dacă ar semna un acord de confidențialitate. Ea a refuzat și a avut două operații de liposucție pentru care spune că a plătit în iunie 2016.

Linda Evangelista a încercat cu două operații de liposucție, dar nu s-a remediat nimic

După operație, Linda Evangelista a spus că a fost nevoită să poarte îmbrăcăminte de compresie, brâuri și o barbie timp de opt săptămâni. În caz contrar, PAH-ul poate reveni. Ceea ce, spune ea, s-a întâmplat, chiar și după o a doua liposucție în iulie 2017.

„Nu a fost nici măcar un pic mai bine. Protuberanțele sunt proeminente. Și sunt dure. Dacă merg fără brâu într-o rochie, mă frec între picioare până aproape de sângerare. Pentru că nu este ca o frecare moale cu grăsime. Este ca o frecare cu grăsime tare.” Ea spune că și postura ei a fost afectată. Nu mai poate să-și întindă brațele în lateral.

„Nu mă privesc în oglindă. Ce văd acum nu seamănă cu mine.”

Ce spune modelul despre felul în care arată acum

Acestă imagine este în contrast cu populara Linda Evangelista pe care lumea a cunoscut-o pentru prima dată acum 30 de ani. Cu chipul ei asemănător cu al Sophiei Loren a adunat aproximativ 700 de coperți de reviste de-a lungul carierei. Ea a fost muză pentru designeri ca Chanel, Karl Lagerfeld și renumitul fotograf Steven Meisel.

„Niciun model nu a fost mai super decât Linda”, a spus editorul șef al Vogue, Anna Wintour. Wintour a pus Evangelista a apărut pe coperta revistei emblematice de 11 ori.

O mare parte din povestea Lindei Evangelista de acum este despre recuperarea încrederii și a sentimentului de sine.

„De ce simțim nevoia să facem aceste lucruri copurilor noastre? Întotdeauna am știut că voi îmbătrâni. Și știu că există lucruri prin care trece un corp. Dar pur și simplu nu credeam că voi arăta așa”, spune ea despre proeminențe, adăugând că și-a pierdut identitatea. „Nu mă recunosc fizic, dar nici nu mă mai recunosc ca persoană. Linda Evangelista, supermodelul „a cam dispărut”.

Modelul spune că și-a făcut publică povestea ca oamenii să învețe mai multe despre corpurile lor. Ea spune că acesta este unul dintre motivele principale pentru care a rupt tăcerea prima dată pe Instagram anul trecut. Aceasta a primit sprijinul colegilor ei, inclusiv pe cel al lui Cindy Crawford. Cea din urmă a spus la acea vreme: „Puterea și adevărata ta esență sunt pentru totdeauna recunoscute și emblematice!”

Și în timp ce Evangelista luptă zilnic să recâștige ceea ce a pierdut, ea știe sigur un lucru: „Nu mă mai ascund”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
3
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
4
Julie Andrews într-un sacou alb în timp ce intră într-o mașină
Divertisment
Transformarea incredibilă prin care a trecut o actriță venerabilă de la Hollywood. Paparazzi au surprins-o pe stradă la 88 de ani
Aceasta este transformarea incredibilă prin care a trecut o actriță venerabilă de la Hollywood. Paparazzi au surprins-o pe vedeta în vârstă de 88 de ani. Actrița a ieșit la plimbare și s-a bucurat de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×