Reclamă

Primele pașapoarte care poartă numele Regelui Charles au fost făcute publice: „Un moment semnificativ în istoria Marii Britanii”

Primele pașapoarte care poartă numele Regelui Charles au fost făcute publice: „Un moment semnificativ în istoria Marii Britanii”. Noile documente vor purta titlul „His Majesty” pentru prima dată din 1952.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 19 iulie 2023, 11:52 / Actualizat: 7 iunie 2024, 16:56

Regele Charles apare pentru prima dată pe pașapoartele britanice. Documentele eliberate în numele Regelui vor începe să fie furnizate în această săptămână, potrivit guvernului Regatului Unit. Noua versiune a documentelor de călătorie va purta titlul „His Majesty” pentru prima dată în șapte decenii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primele pașapoarte care poartă numele Regelui Charles au fost făcute publice

După sfârșitul domniei bunicului Regelui Charles, Regele George al VI-lea, în 1952, toate pașapoartele britanice au fost eliberate sub „Her Majesty”. Au continuat să poarte titlul pe parcursul celor 70 de ani istorici ai mamei sale, Regina Elisabeta, pe tron.

Despre schimbare, ministrul de interne Suella Braverman a spus: „De 70 de ani, Majestatea Sa a apărut pe pașapoartele britanice”, potrivit The Independent.

„Mulți dintre noi nu își vor aminti un moment în care ea nu a apărut”, a continuat ea. „Astăzi marchează un moment semnificativ în istoria Marii Britanii.”

„În timp ce Biroul de pașapoarte al Majestății Sale intră într-o nouă eră în istoria sa. Oferă un serviciu excepțional. Sunt extrem de recunoscător pentru realizările lor remarcabile și devotamentul neclintit al întregii echipe de a răspunde nevoilor publicului britanic”, a concluzionat Braverman.

Reclamă
Fotografiile cu noile pașapoarte britanice, cu numele Regelui Charles al III-lea
Primele pașapoarte care poartă numele Regelui Charles au fost făcute publice / Getty Images

După peste 30 de ani de pașapoarte britanice de culoare vișinie, documentele oficiale au fost refăcute în albastru închis în 2020. S-a întâmplat atunci când Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană. Noile versiuni emise în numele monarhului vor include și coperți marine.

Pe prima pagină a fiecărui pașaport, alături de Armele Regale, acum scrie „Secretarul de stat al Majestății Sale Britanice solicită și cere, în numele Majestății Sale, tuturor celor care ar putea să-i permită purtătorului să treacă liber, fără îngăduință sau împiedicare, și să ofere purtătorului asistența și protecția necesară”.

Reclamă

Ce alte tranziții au mai avut loc după decesul Reginei Elisabeta

Această schimbare oficială este doar una dintre multele tranziții pe care națiunea le va face treptat. Ele au apărut după moartea celui mai longeviv monarh al său în septembrie anul trecut.

La începutul acestui an, cifrul regală a regelui și-a făcut debutul la Turnul Londrei. Pe 24 aprilie, gardienii de la castelul vechi de 1.000 de ani, cunoscut sub numele de Yeoman Warders, au apărut cu noi uniforme care poartă cifrul.

„Astăzi este o zi monumentală în istoria noastră. De peste 70 de ani încoace, oamenii văd „E II R” pe această uniformă”, a spus Clive Towell. Acesta e un sergent Yeoman, referindu-se la cifrul precedent care o onora pe Regina Elisabeta. „Cu toate acestea, astăzi, cu două săptămâni înainte de încoronare, la o distanță de 70 de ani, va scrie, pentru prima zi, „C III R”, Carol al treilea Rege. Și pentru noi, acest lucru este uriaș”.

Towell a adăugat: „Zi emoționantă, dar o zi cu adevărat bună în timp ce pășim în această nouă domnie”.

Iarna trecută, Regele Charles a apărut pentru prima dată pe un alt document oficial, bancnotele din Marea Britanie.

Pe 20 decembrie, Banca Angliei a lansat imagini ale regelui pe patru bancnote. Pe hârtiile de 5 lire sterline, 10 lire sterline, 20 lire sterline și 50 lire sterline. Acestea au fost ornamentate cu un portret principal al lui Charles pe o parte și unul mai mic în interiorul ferestrei translucide de securitate a monedei. De altfel, bancnotele sunt neschimbate față de modelele folosite pentru regretata Regină.

Spre deosebire de pașapoartele nou emise, totuși, bancnotele sunt programate să intre în circulație la jumătatea anului 2024. Acestea sunt informațiile care reies dintr-un comunicat al Băncii Angliei.

Regele Charles este doar al doilea monarh și primul rege care apare pe bancnote de la Banca Angliei după mama sa. Ea a fost prezentată pentru prima dată în 1960. Cu toate acestea, monarhii britanici și englezi au apărut pe monede de peste 1.000 de ani.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
2
O fetiță frumoasă cu o baghetă în mână
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn zodiacal. Află când sunt astrele de partea ta
Cele mai norocoase zile din iulie 2024 sunt influențate de multe tranzite astrologice semnificative care au loc pe parcursul lunii. Află care e cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn...
3
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
4
Cuplu care ține o hartă în mână
Horoscop
Zodii care au toate șansele să lase tot și să călătorească în lume. Nativii care apreciază experiențele noi
Cutreierea globului este un vis pentru călătorii cu sete de nou și aventură. În astrologie există puține zodii care au o poftă mare de călătorie. Explorarea colțurilor lumii și experimentarea atracției magnetice a culturilor...
5
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
PARTENERI
×