Reclamă

Regele Charles și Regina Camilla au fost celebrați în Scoția. Imagini din cadrul ceremoniei fastuoase de la Edinburgh

Regele Charles și Regina Camilla au fost celebrați în Scoția. Au apărut și primele imagini din cadrul ceremoniei fastuoase organizate la Edinburgh. Deși Regele Charles și Regina Camilla au fost încoronați la Londra pe 6 mai, comemorarea ceremonială a noii domnii se continuă.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 6 iulie 2023, 11:31

Guvernul Scoției a anunțat câteva săptămâni mai târziu că încoronarea Regelui și a Reginei e sărbătorită în Scoția cu procesiuni regale și un Serviciu Național de Ziua Recunoștinței și Dedicare la Catedrala St. Giles din Edinburgh, pe 5 iulie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles și Regina Camilla au fost celebrați în Scoția

La ceremonia din Edinburgh, noul suveran al Marii Britanii a primit Bijuteriile Coroanei Scoției, alături de soția sa, Regina Camilla. Suveranii au mers prin centrul orașului Edinburgh, de la reședința regală la Catedrala Saint Giles. O parte cu totul specială a ritualului a foat reprezentată de mutarea bijuteriilor coroanei, sub escortă militară. Ele au fost duse de la castelul Ediburgh unde sunt păstrate, la catedrală.

Militari călare la trap de-a lungul Royal Mile pe drumul către Catedrala St. Giles. Ceremonia de la Edinburgh este o tradiție care marchează unirea celor două coroane. A Angliei și a Scoției, în 1603, în persoana unui singur monarh. La eveniment au venit și fani, dar și protestatari anti-monarhie.

Coroana Regelui James V al Scoției, bijuteria suitei Honors of Scotland, a fost adusă cu grijă în biserică. Ea i-a fost prezentată Regelui Carol.

Coroana Regelui Charles care i-a fost oferită la ceremonia din Scoția
Coroana Regelui James V al Scoției, bijuteria suitei Honors of Scotland, a fost adusă cu grijă în biserică / Profimedia Images
Reclamă

Spre deosebire de încoronarea de la Westminster Abbey de pe 6 mai, coroana nu a fost pusă pe capul Regelui Charles. Nici Regina Elisabeta nu a purtat-o la sărbătoarea ei de încoronare scoțiană în 1953.

În ciuda protestelor pe care le-au văzut cu siguranță din State Bentley în drumul spre Catedrala St. Giles, Regele și Regina păreau să fie bine dispuși când au intrat. Cuplul regal a purtat haine și regalii ale celui mai vechi și cel mai nobil ordin al Ciulinului. E cea mai înaltă onoare a cavalerismului din Scoția.

Prințul William și Kate Middleton, care sunt numiți Ducele și Ducesa de Rothesay în timp ce se aflau în Scoția, au mers în spatele Regelui și al Reginei cu Royal Rolls Royce. De asemenea, au zâmbit când au ajuns.

Reclamă

Kate Middleton și Prințul William, momente rare în public

Prințul de Wales a purtat ținuta din Ordinul Thistle. Prințesa Kate a reciclat o rochie albastră de la Catherine Walker, pe care a purtat-o anterior de Paște și de Ziua Commonwealth-ului. Prințesa de Wales nu este membră a Ordinului Thistle. Așa că, hainele din catifea și pălăria de struț nu sunt încă în garderoba ei regală.

Judecătorii Scoției au purtat haine și peruci tradiționale pentru serviciu și dedicare. Ei au completat o congregație care includea lideri ai guvernului scoțian, membri ai Procesiunii Poporului care au parcurs Royal Mile și alți reprezentanți ai unor organizații caritabile și comunitare.

Familia regală a urmat Ordinul Serviciului, într-o scenă care amintește de încoronarea de la Westminster Abbey.

Prințesa Kate nu a rezistat și a zâmbit de mai multe ori. În tot acest timp, soțul ei s-a concentrat îndeaproape asupra evenimentului. Mai mult decât atât, Prințesa de Wales l-a bătut jucăuș pe fund pe Prințul William. Acesta este un moment rar de tandrețe în public.

Regelui Charles a primit sabia Elisabeta ca parte a Onorurilor Scoției. Ea a fost recent comandată și numită după Regina Elisabeta. Originalul vechi de 500 de ani a fost considerat prea delicat pentru a fi manipulat.

Regele a părut emoționat în timp ce privea Coroana Regelui James V, un simbol istoric al puterii Regatului Unit. Prințul William, fiul său cel mare și viitorul succesor, urmărea cu emoții tot ce se întâmplă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Două ouă care se află într-o crăticioară la fiert
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI
×