Reclamă

Primele bancnote cu Regele Charles. Acestea le vor înlocui treptat pe cele cu Regina Elisabeta a II-a și vor intra în circulație de la jumătatea anului 2024

Banca Angliei a dezvăluit primele bancnote cu Regele Charles. Acestea le vor înlocui treptat pe cele cu Regina Elisabeta a II-a. Noile bancnote vor intra în circulație de la jumătatea anului 2024.

Publicat: 20 decembrie 2022, 13:17

Bancnotele din polimer de 5 lire sterline, 10 lire sterline, 20 lire sterline și 50 de lire sterline prezintă pe față un portret al lui Charles și în fereastra de siguranță transparentă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primele bancnote cu Regele Charles

În afară de aceste două detalii, bancnotele rămân neschimbate față de modelele existente. Portretul este realizat pe baza unei fotografii „furnizată de familia regală în 2013”. Toate detaliile grafice au fost aprobate de noul monarh, a precizat un purtător de cuvânt al Băncii Angliei.

„Sunt foarte mândru că banca lansează design-ul noilor noastre bancnote. Ele vor avea un portret al Regelui Charles al III-lea”, a declarat guvernatorul Băncii Angliei, Andrew B.

„Acesta este un moment semnificativ, deoarece Regele este doar al doilea monarh care apare pe bancnotele noastre. Oamenii vor putea folosi aceste noi bancnote pe măsură ce vor intra în circulație în 2024”.

Reclamă

Regina a apărut pentru prima dată pe bancnotele Băncii Angliei în 1960, potrivit skynews.com.

Banii cu Regina vor rămâne valabile, iar banca le va retrage doar atunci când sunt uzate, astfel încât ar putea rămâne în circulație ani de zile. Bancnotele emise de băncile scoțiene și nord-irlandeze nu o înfățișează pe Regină.

Recent, Regele Charles a atras toate privirile asupra Familiei Regale după ce a dat publicității prima sa felicitare de Crăciun. „Vă urăm Crăciun fericit și un An Nou Fericit!” este mesajul din felicitările trimise de Familia Regală pentru anul acesta. Cei doi au ales o imagine clasică, de familie, față de anul trecut. Atunci, ei au optat pentru o fotografie care scotea în atenție regulile de care oamenii trebuie să țină cont în perioada pandemiei.

Reclamă

În fiecare an, pe 25 decembrie, Familia Regală merge la Biserica Sfânta Maria Magdalena pentru a participa la slujba de Crăciun. Mai apoi, membrii familiei fac salutul tradițional în fața tuturor celor prezenți. Ulterior, aceștia se vor îndrepta către Sandringham pentru a lua masa în familie.

Primele monede cu Charles

Monetăria Regală a început să emită primele monede care prezintă profilul lui Charles și au intrat în circulație la începutul acestei luni. Ele au fost introduse prin intermediul oficiilor poștale din întreaga țară. Monedele cu imaginea reginei vor fi acceptate în continuare în magazine, la fel ca și bancnotele.

Imaginea monarhului apare mai întâi pe monede de 50 pence, cu o imagine de profil întoarsă spre stânga, în contrast cu cea a Reginei, care este orientată spre dreapta.

Pe spate este un omagiu adus Majestății Sale, cu un design care a apărut inițial pe Coroana încoronării din 1953, folosită pentru a comemora încoronarea ei la Westminster Abbey.

Monedele includ stema regală Marii Britanii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×