Reclamă

Principii Feng Shui pentru armonia casei

Păstrarea locuinței în ordine și structurarea optimă a spațiilor conferă o stare de bine privitorului. Camerele au parcă o altă energie atunci când urmezi niște reguli de bază. Iată o serie de principii Fen Shui pentru armonia casei.

Publicat: 11 aprilie 2021, 7:22
O statuie a unui Budha ce meditează, alături de o floarea mov a unei magnolii, pe un fundal gri
Feng shui înseamnă literalment „vânt și apă”. Aceste două elemente sunt asociate cu sănătatea și o bună stare materială / Shutterstock

Cei care cred în Feng Shui consideră că totul în lume are o energie - „Qi” sau „Chi”. Până și modul în care aranjăm obiectele în casa noastră conduce această energie și afectează toate aspectele vieții pe care o trăim.

Principii Feng Shui pentru armonia casei

Feng shui înseamnă literalment „vânt și apă”. Aceste două elemente sunt asociate cu sănătatea și o bună stare materială. Deoarece aceasta este o practică antică chineză, există o mulțime de reguli care trebuie respectate – inclusiv echilibrul dintre yin și yang – care se bazează pe faptul că există un loc optim pentru fiecare obiect.

Atenție la ușă

Ușa casei este numită „gura Chi” în Feng Shui. Asta deoarece casa ta absoarbe prin ea energia esențială. În momentul în care o casă are suficientă energie pozitivă, fluxul locuinței este unul armonios, iar oamenii care trăiesc acolo experimentează niveluri ridicate de bunăstare.

Principalul punct de intrare vă va ajuta locuința să absoarbă cea mai bună energie posibilă, conform Codeeight.com.​​

Reclamă

Înlăturați toate obstacolele, cum ar fi dezordinea, mobilierul, păstrați spațiul de intrare în casă bine luminat și înlocuiți covoarele uzate.

Ordine&Organizare

Înțelepții din Antichitate știau că o casă dezorganizată este un loc prielnic pentru stres, depresie și nefericire.

Reclamă

Aceștia susțineau că este imposibil ca un Chi puternic să existe într-o casă dezordonată și murdar.

Unul dintre cele mai importante principii Feng Shui, pentru armonia casei, pe care ar trebui să le faci este să îndepărtezi obiectele aleatorii care blochează energia pozitivă. Începe prin a curăța sertarele și dulapurile și pune fiecare lucru la locul lui.

Un dormitor simplu

Amplasarea mobilierului este foarte importantă atunci când vine vorba de Feng Shui, în special pentru dormitor, deoarece acolo ne odihnim și ne reîncărcăm.

Energia din dormitor trebuie să fie una armonioasă. Nu dormi cu picioarele îndreptate spre ușă – vei pierde energie. Ține patul departe de fereastră și asigură-te că nu ai niciodată capul sub fereastră în timp ce dormi.

Alege culorile cu înțelepciune

Culoarea este una dintre cele mai simple modalități de a aduce mai multă armonie în casa ta. Fiecare element Feng Shui este reprezentat de o nuanță specifică și poate fi folosit pentru a întări și echilibra energia casei tale.

Există câteva elemente de bază: culoarea verde este bună pentru îmbunătățirea sănătății și echilibrarea vieții de familie. Albastrul este o alegere foarte bună pentru a susține creșterea carierei tale. O nuanță galbenă puternică este cea mai bună pentru întâlniri sociale fericite și momente distractive. Culoarea albă va conferi susținere eforturilor tale creative.

Descoperă și care sunt culorile pe care e recomandat să le eviți atunci când își decorezi dormitorul.

Mai multe plante, mai puține ecrane

Conform tradiției chineze și anticelor principii Feng Shui, pentru armonia casei, plantele reprezintă creștere, succes și noroc.

Dorești să pui pe picioare o nouă afacere? Așează pe birou orice plantă care are frunzele îndreptate spre cer, pentru un impuls în direcția corectă către care lucrurile trebuie să meargă.

Aparatele electronice de toate dimensiunile emit curenți capabili să perturbe somnul, așa că locul acestora este departe de dormitor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care are creierul în analiză cu o hologramă
Sănătate
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au fost făcute publice destul de multe lucruri pe care oamenii le pot face pentru a-și îmbunătăți și susține...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
4
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×