Reclamă

Principii Feng Shui pentru armonia casei

Păstrarea locuinței în ordine și structurarea optimă a spațiilor conferă o stare de bine privitorului. Camerele au parcă o altă energie atunci când urmezi niște reguli de bază. Iată o serie de principii Fen Shui pentru armonia casei.

Publicat: 11 aprilie 2021, 7:22
O statuie a unui Budha ce meditează, alături de o floarea mov a unei magnolii, pe un fundal gri
Feng shui înseamnă literalment „vânt și apă”. Aceste două elemente sunt asociate cu sănătatea și o bună stare materială / Shutterstock

Cei care cred în Feng Shui consideră că totul în lume are o energie - „Qi” sau „Chi”. Până și modul în care aranjăm obiectele în casa noastră conduce această energie și afectează toate aspectele vieții pe care o trăim.

Principii Feng Shui pentru armonia casei

Feng shui înseamnă literalment „vânt și apă”. Aceste două elemente sunt asociate cu sănătatea și o bună stare materială. Deoarece aceasta este o practică antică chineză, există o mulțime de reguli care trebuie respectate – inclusiv echilibrul dintre yin și yang – care se bazează pe faptul că există un loc optim pentru fiecare obiect.

Atenție la ușă

Ușa casei este numită „gura Chi” în Feng Shui. Asta deoarece casa ta absoarbe prin ea energia esențială. În momentul în care o casă are suficientă energie pozitivă, fluxul locuinței este unul armonios, iar oamenii care trăiesc acolo experimentează niveluri ridicate de bunăstare.

Principalul punct de intrare vă va ajuta locuința să absoarbă cea mai bună energie posibilă, conform Codeeight.com.​​

Reclamă

Înlăturați toate obstacolele, cum ar fi dezordinea, mobilierul, păstrați spațiul de intrare în casă bine luminat și înlocuiți covoarele uzate.

Ordine&Organizare

Înțelepții din Antichitate știau că o casă dezorganizată este un loc prielnic pentru stres, depresie și nefericire.

Reclamă

Aceștia susțineau că este imposibil ca un Chi puternic să existe într-o casă dezordonată și murdar.

Unul dintre cele mai importante principii Feng Shui, pentru armonia casei, pe care ar trebui să le faci este să îndepărtezi obiectele aleatorii care blochează energia pozitivă. Începe prin a curăța sertarele și dulapurile și pune fiecare lucru la locul lui.

Un dormitor simplu

Amplasarea mobilierului este foarte importantă atunci când vine vorba de Feng Shui, în special pentru dormitor, deoarece acolo ne odihnim și ne reîncărcăm.

Energia din dormitor trebuie să fie una armonioasă. Nu dormi cu picioarele îndreptate spre ușă – vei pierde energie. Ține patul departe de fereastră și asigură-te că nu ai niciodată capul sub fereastră în timp ce dormi.

Alege culorile cu înțelepciune

Culoarea este una dintre cele mai simple modalități de a aduce mai multă armonie în casa ta. Fiecare element Feng Shui este reprezentat de o nuanță specifică și poate fi folosit pentru a întări și echilibra energia casei tale.

Există câteva elemente de bază: culoarea verde este bună pentru îmbunătățirea sănătății și echilibrarea vieții de familie. Albastrul este o alegere foarte bună pentru a susține creșterea carierei tale. O nuanță galbenă puternică este cea mai bună pentru întâlniri sociale fericite și momente distractive. Culoarea albă va conferi susținere eforturilor tale creative.

Descoperă și care sunt culorile pe care e recomandat să le eviți atunci când își decorezi dormitorul.

Mai multe plante, mai puține ecrane

Conform tradiției chineze și anticelor principii Feng Shui, pentru armonia casei, plantele reprezintă creștere, succes și noroc.

Dorești să pui pe picioare o nouă afacere? Așează pe birou orice plantă care are frunzele îndreptate spre cer, pentru un impuls în direcția corectă către care lucrurile trebuie să meargă.

Aparatele electronice de toate dimensiunile emit curenți capabili să perturbe somnul, așa că locul acestora este departe de dormitor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022. Vărsătorii se simt mai aproape de persoana iubită. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022 spune că nativii vor avea multe momente de cumpănă. Aceștia trebuie să țină cont de faptul că astrele vor fi întotdeauna acolo să le ofere o mână de...
4
icon
Cătălin Cazacu, pe un fotoliu, în tricou și pantaloni scurți, la CaTine.ro
CaTine
Interviu CaTine La Masculin cu Cătălin Cazacu: „Sunt un dezastru și un haos controlat”
Cătălin Cazacu este unul dintre sportivii de renume din motociclism. Pasionat, el a dus pasiunea pentru acest sport la un nivel atât de mare, încât recunoaște că nu se vede făcând altceva în această...
5
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
PARTENERI
×