Reclamă

Principii Feng Shui pentru armonia casei

Păstrarea locuinței în ordine și structurarea optimă a spațiilor conferă o stare de bine privitorului. Camerele au parcă o altă energie atunci când urmezi niște reguli de bază. Iată o serie de principii Fen Shui pentru armonia casei.

Publicat: 11 aprilie 2021, 7:22
O statuie a unui Budha ce meditează, alături de o floarea mov a unei magnolii, pe un fundal gri
Feng shui înseamnă literalment „vânt și apă”. Aceste două elemente sunt asociate cu sănătatea și o bună stare materială / Shutterstock

Cei care cred în Feng Shui consideră că totul în lume are o energie - „Qi” sau „Chi”. Până și modul în care aranjăm obiectele în casa noastră conduce această energie și afectează toate aspectele vieții pe care o trăim.

Principii Feng Shui pentru armonia casei

Feng shui înseamnă literalment „vânt și apă”. Aceste două elemente sunt asociate cu sănătatea și o bună stare materială. Deoarece aceasta este o practică antică chineză, există o mulțime de reguli care trebuie respectate – inclusiv echilibrul dintre yin și yang – care se bazează pe faptul că există un loc optim pentru fiecare obiect.

Atenție la ușă

Ușa casei este numită „gura Chi” în Feng Shui. Asta deoarece casa ta absoarbe prin ea energia esențială. În momentul în care o casă are suficientă energie pozitivă, fluxul locuinței este unul armonios, iar oamenii care trăiesc acolo experimentează niveluri ridicate de bunăstare.

Principalul punct de intrare vă va ajuta locuința să absoarbă cea mai bună energie posibilă, conform Codeeight.com.​​

Reclamă

Înlăturați toate obstacolele, cum ar fi dezordinea, mobilierul, păstrați spațiul de intrare în casă bine luminat și înlocuiți covoarele uzate.

Ordine&Organizare

Înțelepții din Antichitate știau că o casă dezorganizată este un loc prielnic pentru stres, depresie și nefericire.

Reclamă

Aceștia susțineau că este imposibil ca un Chi puternic să existe într-o casă dezordonată și murdar.

Unul dintre cele mai importante principii Feng Shui, pentru armonia casei, pe care ar trebui să le faci este să îndepărtezi obiectele aleatorii care blochează energia pozitivă. Începe prin a curăța sertarele și dulapurile și pune fiecare lucru la locul lui.

Un dormitor simplu

Amplasarea mobilierului este foarte importantă atunci când vine vorba de Feng Shui, în special pentru dormitor, deoarece acolo ne odihnim și ne reîncărcăm.

Energia din dormitor trebuie să fie una armonioasă. Nu dormi cu picioarele îndreptate spre ușă – vei pierde energie. Ține patul departe de fereastră și asigură-te că nu ai niciodată capul sub fereastră în timp ce dormi.

Alege culorile cu înțelepciune

Culoarea este una dintre cele mai simple modalități de a aduce mai multă armonie în casa ta. Fiecare element Feng Shui este reprezentat de o nuanță specifică și poate fi folosit pentru a întări și echilibra energia casei tale.

Există câteva elemente de bază: culoarea verde este bună pentru îmbunătățirea sănătății și echilibrarea vieții de familie. Albastrul este o alegere foarte bună pentru a susține creșterea carierei tale. O nuanță galbenă puternică este cea mai bună pentru întâlniri sociale fericite și momente distractive. Culoarea albă va conferi susținere eforturilor tale creative.

Descoperă și care sunt culorile pe care e recomandat să le eviți atunci când își decorezi dormitorul.

Mai multe plante, mai puține ecrane

Conform tradiției chineze și anticelor principii Feng Shui, pentru armonia casei, plantele reprezintă creștere, succes și noroc.

Dorești să pui pe picioare o nouă afacere? Așează pe birou orice plantă care are frunzele îndreptate spre cer, pentru un impuls în direcția corectă către care lucrurile trebuie să meargă.

Aparatele electronice de toate dimensiunile emit curenți capabili să perturbe somnul, așa că locul acestora este departe de dormitor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care spală la chiuvetă o pensulă de machiaj
Sănătate
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Igiena ta are foarte mult de-a face cu sănătatea și bunăstarea. Dacă nu știi deja, igiena precară te poate răni în mai multe feluri. Iată o listă cu 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre...
2
Două fete frumoase poartă rochii lungi și se îmbrățișează în pădure
Horoscop
Soarele intră în zodia Gemeni pe 20 mai 2022. Pentru unii nativi se schimbă totul
Cel de-al doilea eveniment astrologic major al săptămânii are loc pe 20 mai 2022, atunci când soarele intră în zodia Gemeni. Fiecare zodie în parte va fi afectată, într-o mai mică sau mai mare...
3
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
4
Porție de ciorbă de salată verde cu franjuri de ouă în bol roșu cu lingură de lemn
Rețete
Ciorbă de salată verde cu franjuri de ouă
Dacă ai copilărit la bunici într-o localitate rurală, atunci sigur îți amintești gustul ciorbelor din verdețuri de primăvară. Și cum pe tarabele piețelor găsești astfel de verdețuri din abundență, îți oferim o rețetă de...
5
Selena Gomez, în costum roz, la o conferință de presă despre Only Murders in the Building
Divertisment
Selena Gomez a fost fotografiată într-un trening alb în New York. Vedeta a ieșit să ia prânzul cu Sofia Carson
Selena Gomez a fost fotografiată într-un trening alb în New York. Artista a fost pozată în ținuta lejeră în timp ce petrecea amiaza în compania prietenei sale Sofia Carson. Vremea frumoasă și dorința de...
PARTENERI
×