Reclamă

Principii Feng Shui pentru armonia casei

Păstrarea locuinței în ordine și structurarea optimă a spațiilor conferă o stare de bine privitorului. Camerele au parcă o altă energie atunci când urmezi niște reguli de bază. Iată o serie de principii Fen Shui pentru armonia casei.

Publicat: 11 aprilie 2021, 7:22

Cei care cred în Feng Shui consideră că totul în lume are o energie - „Qi” sau „Chi”. Până și modul în care aranjăm obiectele în casa noastră conduce această energie și afectează toate aspectele vieții pe care o trăim.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Principii Feng Shui pentru armonia casei

Feng shui înseamnă literalment „vânt și apă”. Aceste două elemente sunt asociate cu sănătatea și o bună stare materială. Deoarece aceasta este o practică antică chineză, există o mulțime de reguli care trebuie respectate – inclusiv echilibrul dintre yin și yang – care se bazează pe faptul că există un loc optim pentru fiecare obiect.

Atenție la ușă

Ușa casei este numită „gura Chi” în Feng Shui. Asta deoarece casa ta absoarbe prin ea energia esențială. În momentul în care o casă are suficientă energie pozitivă, fluxul locuinței este unul armonios, iar oamenii care trăiesc acolo experimentează niveluri ridicate de bunăstare.

Principalul punct de intrare vă va ajuta locuința să absoarbă cea mai bună energie posibilă, conform Codeeight.com.​​

Reclamă

Înlăturați toate obstacolele, cum ar fi dezordinea, mobilierul, păstrați spațiul de intrare în casă bine luminat și înlocuiți covoarele uzate.

Ordine&Organizare

Înțelepții din Antichitate știau că o casă dezorganizată este un loc prielnic pentru stres, depresie și nefericire.

Reclamă

Aceștia susțineau că este imposibil ca un Chi puternic să existe într-o casă dezordonată și murdar.

Unul dintre cele mai importante principii Feng Shui, pentru armonia casei, pe care ar trebui să le faci este să îndepărtezi obiectele aleatorii care blochează energia pozitivă. Începe prin a curăța sertarele și dulapurile și pune fiecare lucru la locul lui.

Un dormitor simplu

Amplasarea mobilierului este foarte importantă atunci când vine vorba de Feng Shui, în special pentru dormitor, deoarece acolo ne odihnim și ne reîncărcăm.

Energia din dormitor trebuie să fie una armonioasă. Nu dormi cu picioarele îndreptate spre ușă – vei pierde energie. Ține patul departe de fereastră și asigură-te că nu ai niciodată capul sub fereastră în timp ce dormi.

Alege culorile cu înțelepciune

Culoarea este una dintre cele mai simple modalități de a aduce mai multă armonie în casa ta. Fiecare element Feng Shui este reprezentat de o nuanță specifică și poate fi folosit pentru a întări și echilibra energia casei tale.

Există câteva elemente de bază: culoarea verde este bună pentru îmbunătățirea sănătății și echilibrarea vieții de familie. Albastrul este o alegere foarte bună pentru a susține creșterea carierei tale. O nuanță galbenă puternică este cea mai bună pentru întâlniri sociale fericite și momente distractive. Culoarea albă va conferi susținere eforturilor tale creative.

Descoperă și care sunt culorile pe care e recomandat să le eviți atunci când își decorezi dormitorul.

Mai multe plante, mai puține ecrane

Conform tradiției chineze și anticelor principii Feng Shui, pentru armonia casei, plantele reprezintă creștere, succes și noroc.

Dorești să pui pe picioare o nouă afacere? Așează pe birou orice plantă care are frunzele îndreptate spre cer, pentru un impuls în direcția corectă către care lucrurile trebuie să meargă.

Aparatele electronice de toate dimensiunile emit curenți capabili să perturbe somnul, așa că locul acestora este departe de dormitor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează una dintre acele zodii care au așteptări mari de la viața lor
Horoscop
Zodii care au așteptări mari de la viața lor. Nativii care nu se mulțumesc cu puțin
Astrologii vorbesc despre acele zodii care au așteptări mari de la viața lor. Acești nativi nu se mulțumesc cu puțin și muncesc din greu pentru ceea ce își doresc. Unii nativi s-au născut pentru...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 20 mai – 26 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Deciziile spontane sunt la ordinea zilei pentru nativii din zodiac. Horoscopul săptămânii 20 mai – 26 mai 2024 îți aduce previziuni astrale pentru toate zodiile. Vor exista probleme pe plan financiar și momente de...
3
fotografie a unei fete zâmbitoare pe un fundal verde
Horoscop
Care sunt cele mai norocoase zile în această vară pentru fiecare zodie. Ce arată astrele
Aventura este tot mai aproape pentru nativii din zodiac. Află care sunt cele mai norocoase zile în această vară pentru fiecare zodie și vezi cum să te pregătești pentru propria poveste. Astrele arată că...
4
O femeie îmbrăcată elegant, în cadru feeric
Horoscop
Zodiile care sunt cei mai buni profesori. Nativii care au darul predării
Ești un profesor care caută să descopere secretele din spatele priceperii sale la catedră sau doar vrei să înțelegi care nativi au abilități înnăscute de predare? Ai mai jos o listă făcută de astrologi...
5
Înghețată de căpșuni cu lapte condensat într-o caserolă și într-o lingură de înghețată, alături de cornete și căpșuni proaspete
Rețete
Înghețată de căpșuni cu lapte condensat. Deliciul garantat al verii
Dacă îți este poftă de înghețată și cauți o rețetă mai rapidă, încearc-o pe cea de înghețată de căpșuni cu lapte condensat. Rețeta este simplă, nu necesită fierbere, ci doar amestecarea ingredientelor, respectând etapele...
PARTENERI
×