Reclamă

Principii Feng Shui pentru armonia casei

Păstrarea locuinței în ordine și structurarea optimă a spațiilor conferă o stare de bine privitorului. Camerele au parcă o altă energie atunci când urmezi niște reguli de bază. Iată o serie de principii Fen Shui pentru armonia casei.

Publicat: 11 aprilie 2021, 7:22

Cei care cred în Feng Shui consideră că totul în lume are o energie - „Qi” sau „Chi”. Până și modul în care aranjăm obiectele în casa noastră conduce această energie și afectează toate aspectele vieții pe care o trăim.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Principii Feng Shui pentru armonia casei

Feng shui înseamnă literalment „vânt și apă”. Aceste două elemente sunt asociate cu sănătatea și o bună stare materială. Deoarece aceasta este o practică antică chineză, există o mulțime de reguli care trebuie respectate – inclusiv echilibrul dintre yin și yang – care se bazează pe faptul că există un loc optim pentru fiecare obiect.

Atenție la ușă

Ușa casei este numită „gura Chi” în Feng Shui. Asta deoarece casa ta absoarbe prin ea energia esențială. În momentul în care o casă are suficientă energie pozitivă, fluxul locuinței este unul armonios, iar oamenii care trăiesc acolo experimentează niveluri ridicate de bunăstare.

Principalul punct de intrare vă va ajuta locuința să absoarbă cea mai bună energie posibilă, conform Codeeight.com.​​

Reclamă

Înlăturați toate obstacolele, cum ar fi dezordinea, mobilierul, păstrați spațiul de intrare în casă bine luminat și înlocuiți covoarele uzate.

Ordine&Organizare

Înțelepții din Antichitate știau că o casă dezorganizată este un loc prielnic pentru stres, depresie și nefericire.

Reclamă

Aceștia susțineau că este imposibil ca un Chi puternic să existe într-o casă dezordonată și murdar.

Unul dintre cele mai importante principii Feng Shui, pentru armonia casei, pe care ar trebui să le faci este să îndepărtezi obiectele aleatorii care blochează energia pozitivă. Începe prin a curăța sertarele și dulapurile și pune fiecare lucru la locul lui.

Un dormitor simplu

Amplasarea mobilierului este foarte importantă atunci când vine vorba de Feng Shui, în special pentru dormitor, deoarece acolo ne odihnim și ne reîncărcăm.

Energia din dormitor trebuie să fie una armonioasă. Nu dormi cu picioarele îndreptate spre ușă – vei pierde energie. Ține patul departe de fereastră și asigură-te că nu ai niciodată capul sub fereastră în timp ce dormi.

Alege culorile cu înțelepciune

Culoarea este una dintre cele mai simple modalități de a aduce mai multă armonie în casa ta. Fiecare element Feng Shui este reprezentat de o nuanță specifică și poate fi folosit pentru a întări și echilibra energia casei tale.

Există câteva elemente de bază: culoarea verde este bună pentru îmbunătățirea sănătății și echilibrarea vieții de familie. Albastrul este o alegere foarte bună pentru a susține creșterea carierei tale. O nuanță galbenă puternică este cea mai bună pentru întâlniri sociale fericite și momente distractive. Culoarea albă va conferi susținere eforturilor tale creative.

Descoperă și care sunt culorile pe care e recomandat să le eviți atunci când își decorezi dormitorul.

Mai multe plante, mai puține ecrane

Conform tradiției chineze și anticelor principii Feng Shui, pentru armonia casei, plantele reprezintă creștere, succes și noroc.

Dorești să pui pe picioare o nouă afacere? Așează pe birou orice plantă care are frunzele îndreptate spre cer, pentru un impuls în direcția corectă către care lucrurile trebuie să meargă.

Aparatele electronice de toate dimensiunile emit curenți capabili să perturbe somnul, așa că locul acestora este departe de dormitor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×