Reclamă

Prințul Harry a dus-o pe Meghan Markle la mormântul Prințesei Diana. Ducele și-a dorit să o „întâlnească pe mama sa”

Ducele de Sussex avea 12 ani când mama sa a murit tragic. Prințul Harry a dus-o pe Meghan Markle la mormântul Prințesei Diana. Ducele și-a dorit să o „întâlnească pe mama sa” pentru că iubirea lui pentru ea nu se va sfârși nicioată.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 2 septembrie 2023, 7:08

Au trecut mai bine de 20 de ani de când Lady Di a murit, iar la aniversarea morții sale, Prințul Harry a dus-o pe Meghan Markle acolo unde este înmormântată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prințesa Diana a murit la primele ore ale zilei de 31 august 1997, după ce mașina ei s-a răsturnat în tunelul Pont de l’Alma din Paris, Franța, în urma unei urmăriri de paparazzi. Ea avea 36 de ani. Iubitul ei, omul de afaceri egiptean Emad „Dodi” Fayed, și șoferul Henri Paul, au fost declarați decedați la fața locului. Bodyguardul Dianei, Trevor Rees-Jones, a supraviețuit accidentului, dar a avut răni grave.

Prințul Harry a dus-o pe Meghan Markle la mormântul Prințesei Diana

Diana a fost transportată de urgență la Spitalul Pitie-Salpetriere unde a murit câteva ore mai târziu. Potrivit revistei Oprah, Diana a suferit o comoție cerebrală, avea un braț rupt, o coapsă tăiată și răni masive la piept. După o operație de două ore pentru a o salva, medicii nu au reușit să facă ca inima Dianei să bată corect și nu și-a mai revenit niciodată. Ea a murit din cauza sângerării interne la 4:53 a.m.

Imagine cu Prințesa Diana și una cu mașina care i-a adus moartea în Paris
Oamenii au pierdut-o pe Prințesa Diana într-un accident de mașină în august 1997 / Profimedia Images

Harry și William aveau 12 și, respectiv, 15 ani când mama lor a murit. În cartea sa din 2023 Spare, Harry a dezvăluit că el și William au aflat despre moartea Dianei după ce tatăl lor, regele Charles al III-lea, i-a trezit în acea dimineață.

Reclamă

„S-a așezat pe marginea patului”, a scris Harry. „Mi-a pus o mână pe genunchi. Dragă băiete, mami a fost implicată într-un accident de mașină. El a continuat: „Au încercat, băiete. Mi-e teamă că nu a reușit.”

Unde este îngropată Prințesa Diana

Prințesa Diana a fost înmormântată la Althorp, casa ancestrală a familiei Spencer din Northamptonshire, Anglia. Diana a fost înmormântată pe o insulă din centrul lacului ornamental cunoscut sub numele de Ovalul rotund din grădina Parcului Althorp, iar mormântul ei este interzis publicului.

Reclamă

În Spare, Harry a detaliat cum, la aniversarea a 25 de ani de la moartea mamei sale, a luat-o pe soția Meghan Markle și au mers să-i viziteze mormântul. Ei au vâslit o barcă peste apă pentru a ajunge pe insulă. „Nici o vizită în acest loc nu a fost niciodată ușoară, dar aceasta, cea de-a douăzeci și cincia aniversare. Și pentru prima dată pentru Meg. În cele din urmă, o aduceam acasă pe fata visurilor mele pentru a o întâlni pe mama”, a scris el.

„Am ezitat, îmbrățișându-ne, apoi am mers primul. Am pus flori pe mormânt. Meg mi-a acordat o clipă și am vorbit cu mama în capul meu, i-am spus că mi-e dor de ea, i-am cerut îndrumare și claritate”, a continuat el.

„Simțind că și Meg ar putea dori un moment, am ocolit gardul viu și am scanat iazul. Când m-am întors, Meg era în genunchi, cu ochii închiși, cu palmele lângă piatră. Am întrebat, în timp ce ne întorceam la barcă, pentru ce s-a rugat ea”, a adăugat Prințul Harry. „Claritate, a spus ea. Și îndrumare.

Prințul Harry a dorit să vadă rapoartele poliției

La zeci de ani de la moartea Dianei, Harry a dezvăluit că a cerut să vadă dosarele secrete ale poliției legate de accident. Secretarul său privat de la acea vreme a obținut dosarele, deși a eliminat fotografiile care i-ar fi făcut rău. În Spare, Harry i-a criticat pe paparazzi pentru că au făcut fotografii mamei sale moarte.

„Ei nu au încetat niciodată să o fotografieze în timp ce ea stătea întinsă între scaune, inconștientă sau semiconștientă”, a scris el. „Nici unul dintre ei nu o verifica, oferindu-i ajutorul, nici măcar mângâiind-o. Ei doar o pozau.”

Într-un interviu pentru 60 Minutes în ianuarie 2023, Harry a dezvăluit că nu a crezut moartea Dianei până la vârsta de 23 de ani și a crezut că este falsă.

„Pentru o lungă perioadă de timp. Pur și simplu am refuzat să accept că ea a plecat. O parte din mine credea că ea nu ne-ar face niciodată asta. Dar, de asemenea, o parte credea că totul este parte a unui plan”, a spus el. „Pentru o vreme am crezut că e în viață și că ne va suna la un moment să ne revedem cu ea.”

Ducele de Sussex s-a temut pentru viața lui și a familiei sale

Regreta Prințesă de Wales a fost omagiată de milioane de oameni din întreaga lume, mulți dând vina pe paparazzi și presa britanică pentru moartea sa. Într-un interviu la CBS Oprah With Meghan and Harry: A CBS Primetime Special în martie 2021, Harry a spus despre cum se temea pentru siguranța lui și a soției sale, Meghan, motiv pentru care și-a mutat familia din Londra în America în 2019.

„Cea mai mare îngrijorare a mea a fost repetarea istoriei”, i-a spus Harry lui Oprah referindu-se la moartea Prințesei Diana. „Pentru mine, sunt cu adevărat ușurat și fericit că stau aici, vorbind cu tine cu soția mea lângă mine. Pentru că nu pot să-mi imaginez cum trebuie să fi fost pentru ea [Diana], care a trecut prin acest proces singură, cu toți acești ani în urmă. Pentru că a fost incredibil de greu pentru noi doi, dar măcar ne avem unul pe celălalt.”

Într-un interviu pentru People în 2016, Harry a vorbit despre felul în care vrea doar să-și facă regretata mama „mândră”. „Tot ceea ce vreau să fac este să o fac pe mama incredibil de mândră”, a spus el atunci.

„Asta este tot ce mi-am dorit vreodată să fac.” El a continuat: „Când a murit, a existat o gaură deschisă, nu doar pentru noi, ci și pentru o mulțime de oameni din întreaga lume. Dacă pot încerca să umplu o parte foarte mică din asta, atunci treaba e gata. Va trebui, într-un sens bun, să-mi petrec restul vieții încercând să umplu acel gol cât mai mult posibil. Și la fel va face și William.”

Deși Harry este motivat de mama sa, el a confirmat, de asemenea, că face propriile alegeri în viața sa separat de ceea ce și-ar dori Diana de la el. „Îmi place ceea ce fac. Dar nu fac lucruri pentru că simt că mama ar vrea să le fac”, a spus el. „Știu că am mult din mama mea în mine. Fac o mulțime de lucruri pe care probabil le-ar face și ea.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Două ouă care se află într-o crăticioară la fiert
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI
×