Reclamă

Prințul Harry a sfidat ordinul judecătorului. Ducele de Sussex nu s-a prezentat la tribunalul care judecă procesul său cu un tabloid britanic

Prințul Harry a sfidat ordinul judecătorului. Ducele de Sussex nu s-a prezentat într-un tribunal din Londra în prima zi a confruntării sale împotriva Daily Mirror din Marea Britanie.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 6 iunie 2023, 13:19

Avocatul lui Harry, David Sherborne, i-a spus judecătorului Timothy Fancourt că Ducele de Sussex a zburat de la casa lui din Los Angeles, după ce a participat la a doua aniversare a fiicei sale, Lilibet, dar nu a putut ajunge la tribunal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prințul Harry a sfidat ordinul judecătorului

„Aranjamentele lui de călătorie sunt așa. Aranjamentele lui de securitate sunt de așa natură încât este puțin complicat”, a spus Sherborne judecătorului.

„Sunt puțin surprins”, a răspuns Fancourt. Acesta a punctat de asemenea că i-a cerut lui Harry să fie în instanță pentru prima zi a cazului.

Harry urma să apară în primul dintre cele cinci cazuri legale în curs împotriva tabloidelor din Marea Britanie. Ducele de Sussex le acuză că i-au spart telefonul și i-au invadat viața privată.

Andrew Green, avocat la Mirror Group Newspapers, a spus că este „profund tulburat” de absența lui Harry în ziua deschiderii procesului.

Reclamă

El a acuzat echipa juridică a lui Harry că a pierdut timpul curții, spunând că se așteptase să-l interogheze pe Ducele de Sussex în legătură cu 33 de articole despre care regalul susține că se bazează pe materiale obținute ilegal.

Prințul în vârstă de 38 de ani era programat să depună mărturie marți. Cu toate acestea, avocatului său i s-a spus săptămâna trecută că Ducele ar trebui să se prezinte luni la Înalta Curte din Londra.

Harry dă în judecată Mirror Group Newspapers pentru daune din cauza presupusei colectări ilegale de informații.

Reclamă

Care este cauza pentru care Prințul Harry a acționat în instanță tabloidul

Sherborne a spus că pirateria telefonică și alte forme de colectare ilegală de informații au fost efectuate la o scară atât de mare încât nu era plauzibil ca grupul de media să fi folosit un detectiv privat.

„Scopul justifică mijloacele pentru inculpat”, a spus el.

Cazul împotriva Mirror Group este primul dintre multiplele procese ale lui Harry împotriva presei. Mirror Group a susținut că a folosit documente, declarații publice și surse pentru a raporta informații legale despre regal.

Dar Sherborne a susținut că jurnaliștii Mirror au folosit aceleași tehnici asupra lui Harry. Se spune că au ascultat mesajele vocale și au angajat anchetatori privați pentru a spiona, ca și alte grupuri de presă.

Harry este așteptat să descrie modul în care a fost chinuit de mass-media de-a lungul vieții sale. El a dat vina pe paparazzi pentru că au provocat accidentul de mașină din Paris din 1997, care a ucis-o pe mama sa. Harry a mai spus că hărțuirea din partea presei l-a determinat să părăsească viața regală. Ei au decis să se mute în SUA în 2020.

Care este atitudinea tabloidului față de acuzațiile Ducelui de Sussex

Articolele în cauză datează de la aniversarea sa de 12 ani, din 1996. Atunci The Mirror a raportat că Harry se simțea „rău” în legătură cu divorțul dintre mama și tatăl său.

Mirror Group Newspapers a spus că nu a spart telefonul lui Harry. S-a mai sugerat și că poveștile sale se bazează pe tehnici de raportare legitime.

Alături de compania-mamă a Daily Mirror, Mirror Group Newspapers, Harry dă în judecată și Rupert Murdoch’s News Group Newspapers. El mai are procese și cu The Sun și Associated Newspapers Ltd., care deține Daily Mail și Mail on Sunday.

Primul proces vizează Mirror Group și 33 din cele 150 de articole pe care le-a publicat între 1995 și 2011 despre Harry.

Sherborne l-a arătat pe editorialistul Piers Morgan, un fost angajat al Daily Mirror, drept una dintre părțile care ar fi autorizat utilizarea materialului ilegal pentru publicare.

Atât Mirror Group, cât și Morgan au negat orice implicare în hackingul de telefon. Editorul chiar a susținut în instanță că articolele implicau un „nivel uluitor de trivialitate”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×