Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducele de Edinburgh

Prințul Philip ar fi împlinit în data de 10 iunie vârsta deosebită de 100 de ani. Întreaga Familie Regală Britanică îi simte lipsa și încearcă să treacă peste pierderea dureroasă. Prințul Philip s-a stins din viață la vârsta de 99 de ani, după ce i-a fost aproape Reginei Elisabeta mai bine de 70 de ani.

Publicat: 10 iunie 2021, 7:45 / Actualizat: 9 iunie 2021, 21:45

Prințul Philip a fost un bărbat cu totul deosebit. Acesta a dat dovadă de multă iubire și responsabilitate pe tot parcursul vieții sale. Caracterul său blând și generos i-au adus admirația tuturor celor din jur. În Marea Britanie a fost declarat doliu național la momentul decesului Ducelui de Edinburgh. Regina Elisabeta, mai mult ca oricine, simte cel mai profund lipsa soțului său. Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani astăzi și i-ar fi putut fi aproape în continuare Reginei sale.

Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani

Într-o postare oficială a Familiei Regale din 9 aprilie 2021 se anunța vestea dureroasă a trecerii în neființă a Ducelui de Edinburgh. Prințul Philip ar mai fi avut de așteptat doar două luni până ar fi împlinit 100 de ani. De altfel, el a fost desemnat drept cel mai longeviv consort din istoria Familiei Regale Britanice.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Prințul Philip Mountbatten în timp ce salută Academia Regală Navală în uniformă în anul 1947 înainte de căsătoria cu Regina Elisabeta
Prințul Philip s-a implicat active în creșterea copiilor săi, dar și a nepoților / Getty Images

Regina Elisabeta a trait o frumoasă poveste de dragoste alături de soțul său. Prințul Philip s-a implicat activ în creșterea copiilor săi, dar și a nepoților. A fost un soț devotat și iubitor, dar mai ales un sprijin real pentru Regina Elisabeta.

Ducele de Edinburgh a însoțit-o pe Regină la toate aparițiile sale oficiale și i-a oferit întotdeauna sfatul în momentele de cumpănă. Prințul Philip și-a încheiat angajamentele publice în 2017 la venerabila vârstă de 96 de ani. Prințul Philip a făcut parte din serviciul naval unde a dat dovadă de multă iscusință și dibăcie.

Ducele de Edinburgh s-a retrats din viața publică, iar ultima sa implicare pe care a avut-o a fost în cadrul paradei Marinei Regale de la Palatul Buckingham. Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani și astfel s-ar fi bucurat în continuare de frumusețea evenimentelor desfășurate la Casa Regală.

Copilăria dificilă a Prințului Philip

Prințul Philip s-a născut la 10 iunie 1921 pe insula Corfu ca membru al Familiei Regale din Greacia. Acesta a avut parte de o copilărie cu totul dificilă. Philip a fost ultimul membru născut și a avut patru surori mai mari. Din păcate familia sa a fost exilată din Grecia pe când Prințul Philip era încă un prunc de câteva luni. Întreaga copilărie și-a petrecut-o în exil în Franța, iar mai apoi și-a urmat studiile în Marea Britanie.

În timpul exilului din Franța lucrurile au luat o întorsătură dureroasă pentru Prinț. Familia sa se destrăma pe zi ce trecea. Surorile sale s-au căsătorit și s-au mutat, iar mama sa a fost diagnosticată cu probleme mintale. Într-un interviu acordat pentru publicația BBC, Ducele de Edinburgh a mărturisit problemele cu care s-a confruntat în timpul exilului.

Mama era bolnavă, surorile mele s-au căsătorit, iar tatăl meu se mutase în sudul Franței. A trebuit să ma descurc singur.

– Prințul Philip

Lucrurile nu s-au liniștit o clipă în viața Ducelui de Edinburgh. În anul 1937, sora sa Cecilie a fost ucisă alături de întreaga familie într-un accident de avion. Un an mai târziu, unchiul său a murit de cancer la vârsta de 45 de ani. Spre deosebire de copilăria Reginei Elisabeta, Prințul Philip a avut parte de o copilărie tumultoasă. Totuși pe parcursul aniilor de studiu a dat dovadă de iscusință și dedicare. A urmat studiile Colegiului Regal de Marină de la Dartmouth, iar apoi a ocupat o serie de funcții pe navele de război.

Povestea de iubire cu Regina Elisabeta

Povestea de iubire dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip a fost una cu totul deosebită. Cei doi s-au cunoscut atunci când Regina avea doar 13 ani și s-au înrăgostit pe loc. Întâlnirea lor oficială a avut loc în 1939 atunci când Regina s-a aflat în vizită la Colegiul de Marină unde Philip era student.

Încă de atunci, cei doi au păstrat o lungă perioadă de timp corespondența și și-au scris în calitate de prieteni apropiați. Șapte ani mai târziu, iubirea lor avea să evolueze, iar Prințul Philip și-a făcut curaj și a cerut-o pe tânăra Prințesă Elisabeta de soție.

Regina Elisabeta îmbrăcată în rochie de mireasă la balcon
Cea mai faimoasă tiară este cea purtată de Regina Elisabeta în 1947 la nunta ei cu prințul Phillip / Getty Images

Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani și i-ar fi fost alături în continuare iubitei sale soții. Acesta a demonstrat în repetate rânduri că este un sprijin și un sfetnic de nelipsit pentru Regina Elisabeta. Ducele de Edinburgh și-a însoțit soția la toate evenimentele oficiale și a stat mereu cu un pas în spatele acesteia. Căsătoria celor doi s-a bazat în primul rând pe iubire și respect reciproc, iar acest lucru s-a văzut din fiecare apariție.

Conform mai multor surse, Regina Elisabeta purta întotdeauna o fotografie cu Ducele de Edinburgh în camera sa atunci când acesta era plecat pentru a-și duce la bun sfârșit îndatoririle din Marina Regală. Cuplul Regal s-a iubit pentru mai bine de 70 de ani și a demonstrat oamenilor că iubirea adevărată trece orice barieră într-o lume dictată de reguli stricte.

Îndatoririle Ducelui de Edinburgh

Prințul Philip s-a retras din atribuțiile publice abia în anul 2017. De-a lungul multor ani acesta a luat parte la aproximativ 22.000 de evenimente conform publicației ABC News. Acesta a fost un soț devotat și implicat, însoțind-o pe Regină la toate evenimentele oficiale. Prințul Philip a susținut numeroase organizații și s-a implicat în foarte multe evenimente caritabile.

Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani, fotografie surprinsă cu acesta la birou în anul 1947 lucrând la biroul său imediat după ce s-a retras din Marina Regală pentru a lua parte la căsătoria cu Regina Elisabeta
Prințul Philip s-a retras din atribuțiile publice abia în anul 2017 / Getty Images

De când s-a alăturat Marinei Regale în 1939 a îndeplinit mai multe misiuni în Marea Mediterană, Oceanul Indian și Oceanul Pacific pe parcursul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acesta a renunțat la serviciul militar imediat ce Prințesa Elisabeta a devenit Regină. De altfel, Prințul s-a implicat activ în timpul în care a servit în marină.

În timpul invaziei Siciliene din vara lui 1943, el ocupa funcția de comandant secund la vasului HMS Wallace. Prințul Philip a reușit să salveze nava de la un atac de noapte al unui bombardier din îmrejurimi. Ducele de Edinburgh a fost prezent chiar și în momentul în care Japonia a semnat capitularea și s-a întors în Marea Britanie abia în 1946.

Relația Prințului cu întreaga Familie Regală

Dacă ar mai fi trăit câteva luni, Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani și ar fi reușit să-și cunoască noua strănepoată. Ducii de Dussex au adus-o pe lume pe micuța Lilibet, iar Prințul s-ar fi bucurat cu siguranță să facă parte din lumea micuței. Prințul Philip a fost un tată implicat în creșterea copiilor săi, dar și a nepoților. De-a lungul timpului el a demonstrat că și-a ghidat copiii în a face cele mai bune alegeri pentru viitorul lor.

Pentru Pințul William și Prințul Harry a fost ca un adevărat tată. Ducele de Edinburgh a fost nevoit să se descurce singur încă de mic, prin urmare a știut cât de grea va fi situația celor doi micuți după moartea Prințesei Diana.

Prințul Philip și-a luat nepoții sub aripa protectoare și s-a ocupat de creșterea lor. I-a introdus în lumea sporturilor și activităților în aer liber, dar în același timp s-a ocupat de predarea noțiunilor elementare ce țin de Monarhia Regală Britanică. Ducele de Edinburgh a fost un adevărat model pentru nepoții săi, dar și pentru strănepoți.

Într-o fotografie emoționantă postată de Prințul William pe contul oficial al Familiei Regale, acesta a dezvăluit publicului o imagine rară cu Prințul Philip alături de strănepotul său. Prințul William a atașat și o descriere emoționantă a bunicului său, mulțumindu-i pentru bunătatea și modelul care i-a fost în viață.

Detalii mai puțin știute despre Ducele de Edinburgh

Unul dintre detaliile mai puțin știute despre Prințul Philipe este faptul că el și Regina Elisabeta au avut aceeași stră-străbunică, fiind vorba despre respectabila Regină Victoria.

Prințul Philip a avut multe pasiuni de-a lungul vieții. Acesta a fost pasionat de artă și design și a realizat mai multe tablouri care au fost expuse desori de către Familia Regală, era pasionat de artă și proiectele sale filantropice, dar și de sporturi precum polo și cricket. În cea de-a doua parte a vieții sale a dezvoltat o pasiune reală pentru cai și trăsurile vechi și obișnuia să-și plimbe nepoții și strănepoții deseori cu trăsura.  

Am renunțat la polo când aveam 50 de ani. Mă gândeam ce aș mai putea face. Brusc mi-am amintit că avem multe trăsuri și muți cai și m-am gândit de ce să nu fac o încercare.

– Prințul Philip

Pe lângă faptul că a fost veteran în Al Doilea Război Mondial, Prințul Philip era extrem de pasionat de domeniul aviației. Acesta a deținut o licență de pilot încă din 1959. Conform surselor ultimul său zbor ar fi avut loc în 1997, unde acumulase deja peste 6.000 de ore la bordul mai multor tipuri de aeronave.

Când vine vorba de preferințele alimentare, un singur preparat îi făcea neplăceri Ducelui de Edinburgh. Se pare că acesta nu putea să servească niciodată stribii, iar soția sa i-a respectat întotdeauna alegerea și a avut grijă să evite comandarea acestui preparat atunci când luau masa împreună. Totuși, Darren McGrady, șef bucătar la Casa Regală a declarat pentru revista Hello faptul că Ducele de Edinburgh era gurmandul familie, gata să încerce orice preparat nou.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă, îmbrăcată în alb, își ridică ochelarii de soare, în timp ce se află pe plajă
Horoscop
Cele mai frumoase femei din zodiac. Niciun bărbat nu le poate rezista
Fiecare femeie are ceva frumos, doar al ei. Însă conform astrelor, suntem construite pentru a prezenta anumite aspecte trăsături specifice. Care sunt cele mai frumoase femei din zodiac, cărora niciun bărbat nu le poate...
2
Brooke Shields e mândră de fiica sa și zâmbește la cameră în timp ce poartă o rchie cu animal print la Art Miami din 2018
Divertisment
Brooke Shields e mândră de fiica sa. Tânăra a îmbracăt rochia mamei sale la balul de absolvire
Brooke Shields e mândră peste măsură de fiica sa cea mare. Rowan a ales să-și surprindă mama și a purtat o rochie elegantă pe care însăși actrița a ales-o în cadrul Galei Globurilor de...
3
Prințul Haary alături de soția sa Meghan Markle în timp ce stau apropiați unul de celălalt pe scaune și privesc spre camere în Australia în timpul unei vizite la liceul de fete Macarthur
Divertisment
Lilibet seamănă leit cu Ducii de Sussex. Ce spun apropiații despre micuță
Micuța Lilibet Diana Mountbatten-Windsor s-a alăturat Familiei Regale și seamănă leit cu părinții săi, Ducii de Sussex. De când a venit pe lume, Lili a devenit centrul universului pentru Prințul Harry și Meghan Markle....
4
Prințesa Diana alături de Prințul Charles într-o mașină în timp ce face cu mâna publicului la Gala de la Earls Court din 26 octombrie 1992
Divertisment
Cadoul de logodnă al Prințesei Diana a fost pus la vânzare
Prințul Charles și-a iubit cu siguranță soția. Lady Diana Spencer a primit unul dintre cele mai frumoase cadouri la logodna sa. Frumoasa bijuterie a fost ținută ascunsă de ochii publicului pentru o bună bucată...
5
Bucăți de prăjitură Albă ca Zăpada, așezate o farfurie, alături de lamâi întregi și secționate.
Rețete
Prăjitura Albă ca Zăpada: rețeta bunicii
Pentru platoul cu prăjituri festive de la o aniversare sau o ocazie specială, îți recomandăm să pregătești și prăjitura Albă ca Zăpada. Este o rețetă veche de prăjitură cu foi preparate pe dosul tăvii,...
PARTENERI
×