Reclamă

Regele Charles nu va organiza o ceremonie oficială de comemorare a Reginei Elisabeta. Cum va marca monarhul un an de la pierderea mamei sale

Regele Charles nu va organiza o ceremonie oficială de comemorare a Reginei Elisabeta, potrivit unui purtător de cuvânt al Familiei Regale Britanice. Află cum va marca monarhul un an de la pierderea mamei sale. Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață pe 8 septembrie 2022 și avea vârsta 96 de ani.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 6 septembrie 2023, 6:15

În plus, Guvernul britanic a anunţat recent înfiinţarea unei comisii care va avea misiunea de a inaugura „un memorial permanent” în onoarea fostei suverane peste trei ani. 2026 este anul ce marchează centenarul naşterii Reginei Elisabeta a II-a.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles nu va organiza o ceremonie oficială de comemorare a Reginei Elisabeta

Comemorarea unui an de la moartea fostului monarh britanic se va face „în liniște și în privat”, a declarat într-un interviu un purtător de cuvânt regal. Altfel spus: Regele Charles nu va organiza o ceremonie oficială de comemorare a Reginei Elisabeta. Majestatea Sa va petrece ziua de 8 septembrie exact așa cum a procedat mama lui după ce moartea tatălui ei, Regele George al VI-lea. Fosta suverană a onorat memoria părintelui său în ceea în ceea ce s-a numit „reflecție privată”.

Deși vor exista evenimente comemorative în săptămâna în care se împlinește un an de la moartea Reginei Elisabeta, Regele Charles și Regina Camilla nu vor fi prezenți. Dezvăluirea a fost făcută de un purtător de cuvânt al Familiei Regale Britanice, potrivit BBC.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Familia Regală se află în balconul regal, îmbrăcați în haine festive și uniforme roșii
Regina Elisabeta a II-a a fost mereu un etalon al eleganței fără cusur / Profimedia Images
Reclamă

Ziua în care Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață reprezintă și ziua în care fiul său cel mare a devenit moștenitor al tronului britanic. Regina Elisabeta a fost monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii. Pe 6 februarie 2022 s-au împlinit 70 de ani de la proclamarea sa ca regină a Regatului Unit.

Regele Charles, dar și alți membrii ai Familiei Regale Britanice au urmat una dintre tradițiile de vară ale regretatei regine.

Ei și-au petrecut lunile călduroase în Scoția, au scris jurnaliștii de la BBC. Monarhul britanic a locuit și în casa pe care o deține în Birkhall, dar și în Castelul Balmoral, locul în care a decedat mama sa.

Reclamă

Un memorial permanent în onoarea Reginei Elisabeta va avea loc peste 3 ani

Robin Janvrin, fost secretar privat al fostei suverane, a fost numit președinte al Comitetului Memorial al Reginei Elisabeta. Informația a fost făcută publică într-un anunț apărut pe site-ul GOV.UK. Comisia pe care o conduce va alcătui un program național de evenimente omagiale pentru 2026. Acesta este anul ce marchează centenarul naşterii reginei Elisabeta a II-a.

„Va fi o provocare unică, să încercăm să ilustrăm pentru generaţiile viitoare contribuţia extraordinară a Majestăţii Sale la destinul nostru naţional în timpul domniei sale îndelungate”, a declarat Robin Janvrin. Acesta ocupă în prezent un loc în Camera Lorzilor.

Comisia se va inspira din îndelungata viaţă petrecută de Regina Elisabeta a II-a în slujba poporului britanic. Conform Guvernului de la Londra, vor exista și recomandări ce vor fi transmise Regelui Charles, dar şi premierului ţării.

Presa internațională a mai titrat că Regele Charles al III-lea şi alţi membri ai Familiei Regale Britanice se află în prezent la Castelul Balmoral. Suveranul nu are planuri clare privind acțiunile demarate în privat în memoria mamei sale.

În plus, luna aceasta, Regele Charles s-ar pregăti să poarte „discuții de pace” cu Prințul Harry. Ducele de Sussex va participa la Jocurile Invictus împreună cu soția lui, Meghan Markle.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×