Reclamă

Ce se întâmplă cu Regina Camilla dacă moare Regele Charles. Totul despre rolul regal pe care l-ar primi

Ce se întâmplă cu Regina Camilla dacă moare Regele Charles. Echipele Regelui Charles și ale Reginei Camilla s-au pregătit probabil pentru fiecare situație. Cu siguranță au un plan inclusiv pentru situația în care suveranul Marii Britanii moare primul.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 13 august 2023, 7:18

Deși Regele are longevitate în genele sale, tatăl său, Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani în 2021, cu doar două luni înainte de a împlini 100 de ani, iar mama sa, Regina Elisabeta, a murit la vârsta de 96 de ani în septembrie anul trecut, întreaga linie de succesiune se va schimba când va muri. Prințul William va adera imediat ca monarh Kate Middleton este de așteptat să fie cunoscută drept Regină sau Regină Consort.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă cu Regina Camilla dacă moare Regele Charles

Unda va continua pentru Regina Camilla, al cărei titlu tehnic ar fi Regina Dowager, a scris Daily Mirror.

Potrivit publicației, titlul regal a fost folosit pentru prima dată de Regina Adelaide. Ea a supraviețuit soțului ei, Regele William al IV-lea. Regele William a murit în 1837, iar soția sa a trăit încă 12 ani. Toți copiii cuplului au murit în copilărie, iar coroana a fost dată nepoatei lui William, Regina Victoria.

Dacă ar deveni văduvă, Regina Camilla ar fi probabil liberă să se ocupe de următorul capitol al vieții sale. E liberă să o facă așa cum consideră ea mai bine. S-ar putea să se retragă în mod privat la Ray Mill House, casa ei din mediul rural. Poate de asemenea să își continue activitatea de caritate cu cauze cheie precum sănătatea, alfabetizarea, artele și sprijinirea supraviețuitorilor violului și agresiunii sexuale.

Regele și Regina Marii Britanii, într-un portret oficial, după încoronare
Noul suveran al Marii Britanii și soția sa au împărtășit „cele mai sincere și sincere mulțumiri” / Profimedia Images
Reclamă

Bunica Regelui Charles a ales să fie numită Regină Mamă

Bunica Regelui Charles, Regina Elisabeta, Regina Mamă a ales să fie cunoscută drept Regina Mamă după moartea soțului ei, Regele George al VI-lea, în 1952, și succesiunea fiicei lor mai mari Elisabeta. Regina Mamă a fost o putere și un sprijin unic pentru Regina Elisabeta încă de la începutul domniei sale. S-a alăturat și altor membri ai familiei regale pentru evenimente speciale precum Trooping the Color și Royal Ascot până la sfârșitul anilor 90.

Regina-mamă a murit în 2002, la vârsta de 101 ani. Regina Elisabeta a vorbit atunci despre „pofta infecțioasă de a trăi” a mamei sale. S-a întâmplat într-o emisiune televizată rară de la Castelul Windsor, în ajunul înmormântării ei.

Reclamă

„De-a lungul anilor, am întâlnit mulți oameni care au fost nevoiți să facă față pierderii familiei. Uneori în cele mai tragice circumstanțe. Așa că mă consider norocoasă că mama mea a fost binecuvântată cu o viață lungă și fericită”, a spus Regina Elisabeta într-un discurs. .
„Avea o poftă molipsitoare de a trăi și asta a rămas cu ea până la sfârșit. Știu și eu că credința ei a fost întotdeauna o mare putere pentru ea.”

„La ceremonia de mâine, sper că tristețea se va îmbina cu un sentiment mai larg de mulțumire. Nu doar pentru viața ei, ci și pentru vremurile în care a trăit. Un secol pentru această țară și Commonwealth nu fără încercări și dureri. Unul de progres extraordinar, plin de exemple de curaj și serviciu, precum și de distracție și râs”, a continuat ea. „Asta ar fi înțeles mama mea. Căldura și afecțiunea oamenilor de pretutindeni i-au inspirat hotărârea, dedicarea și entuziasmul pentru viață.”

Regina Elisabeta și-a exprimat dorința ca Regina Camilla să fie Regină consort

Anul trecut, Regina Elisabeta și-a anunțat dorința ca nora sa, Camilla să fie cunoscută drept Regina Consort atunci când Charles urcă pe tron. Monarhul care a scris istorie și-a făcut cunoscute sentimentele într-un mesaj programat în ajunul Zilei ei de Aderare din februarie 2022.

Ea a scris: „Când, în plinătatea timpului, fiul meu Charles va deveni rege, îi voi oferi lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-au oferit ei mie. Mi-ai dat dorința sinceră ca, atunci când acea dată, vine, Camilla să fie cunoscută drept Regina Consort în timp ce își continuă propriul serviciu loial.”

Titlul fusese de mult pus sub semnul întrebării. Când Camilla s-a căsătorit cu Prințul Charles de atunci, în 2005, s-a spus că va fi cunoscută drept Prințesa Consort. Cu toate acestea, binecuvântarea Reginei Elisabeta a fost un indiciu semnificativ că Majestate Sa Camilla va fi încoronată alături de soțul ei. Iar acest lucru s-a întâmplat pe 6 mai.

Titlul Camillei a primit o nouă reîmprospătare regală în onoarea ceremoniei de încoronare. „Consort” a fost retras din titlul ei regal. Curtenii au sugerat că planurile erau în mișcare atunci când invitația complicată pentru încoronare a fost lansată în aprilie. Acolo, Palatul Buckingham a numit-o Regina Camilla, nu Regina Consort, pentru prima dată de la aderarea lui Charles în septembrie.

Potrivit BBC, s-a crezut că Camilla va fi cunoscută drept Regina Consort pentru începutul domniei, pentru a o deosebi de Regina Elisabeta. Încoronarea a creat însă un moment potrivit pentru instaurarea titlului de Regina. Palatul a actualizat oficial pagina de biografie a Camillei pentru a reflecta titlul ei de regina pe 6 mai.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×