Regina Consort, în vârstă de 75 de ani, s-a întâlnit cu Regina Rania a Iordaniei și Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei în cadrul unei recepții la Clarence House. Vizita a avut loc înaintea recepției Reginei Camilla. Acest al doilea eveniment are loc la Palatul Buckingham, în campania Organizației Națiunilor Unite „16 zile de activism”.
Regina Camilla a organizat o recepție pentru Regina Rania și Prințesa Moștenitoare Mary
Potrivit ONU, campania face apel la oameni și organizații din întreaga lume să se întâlnească și să organizeze strategii pentru a elimina violența împotriva femeilor și fetelor. Campania a început pe 25 noiembrie, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor. Se desfășoară până pe 10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului, scrie People.
Regina Consort a făcut ca sprijinirea victimelor violului, violenței domestice și abuzului sexual să fie o prioritate în activitatea sa publică. Este de așteptat să abordeze acest subiect de-a lungul timpului.
Primul ei eveniment după ce a devenit Regină Consort a avut loc pe 13 octombrie. Ea a fost în vizită la maternitatea Chelsea and Westminster Hospital din Londra. Palatul Buckingham a spus că este „un centru cheie” pentru femeile care se confruntă cu abuzuri domestice.
Regina Camilla urmează să fie încoronată pe data de 6 mai alături de Regele Charles al III-lea. Ea a primit acordul de la Regina Elisabeta a II-a să fie numită Regină Consort. Regina Elisabeta a murit pe data de 8 septembrie 2022. Fiul ei, Regele Charles a urcat imediat pe tronul Marii Britanii.
Ce a spus Regina Camilla despre violența domestică
La începutul lunii iunie, ea a vorbit despre importanța luptei împotriva violenței bazate pe gen la reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth, organizată în Rwanda.
„Cifrele sunt șocante. La nivel global, aproape 1 din 3 femei a fost abuzată de-a lungul vieții. În vremuri de criză, cifrele cresc, așa cum au crescut dramatic în timpul pandemiei de Covid-19. În Commonwealth, apelurile la liniile de asistență au crescut cu până la 500% în ultimii doi ani. Indiferent dacă știm sau nu, cunoaștem cu toții pe cineva care a suferit abuzuri sexuale sau domestice. Prin urmare, putem participa cu toții la combaterea acestor acte odioase”, a spus ea.
„În puterea unității noastre, noi, femeile și bărbații din Commonwealth, suntem alături de victime și supraviețuitori, care, în ciuda tentației de a se ascunde în tăcere, vorbesc astfel încât alții să știe că nu sunt singuri, fie că sunt în Africa, Asia, Europa, Pacific sau Caraibe și Americi”, a adăugat ea.
„Procedând astfel, avem oportunitatea de a pune capăt violenței bazate pe gen și acelor legi și practici care discriminează femeile. Și fiecare dintre noi trebuie să-și asume responsabilitatea personală pentru a nu lăsa această oportunitate să fie pierdută”, a spus ea.