Reclamă

Regina Camilla a purtat tiara cu safire a Reginei Elisabeta. Majestatea Sa a participat la primul banchet ținut de Regele Charles al III-lea

Regina Camilla a purtat tiara cu safire a Reginei Elisabeta. Regina Consort l-a ajutat pe Regele Charles să-i facă o primire deosebită președintelui sud-african, Cyril Ramaphosa. Aceasta e prima vizită de stat a Familiei Regale Britanice de când s-a schimbat suveranul.

Publicat: 23 noiembrie 2022, 11:25 / Actualizat: 23 noiembrie 2022, 19:05

Este prima dată când Regina Camilla a apărut cu o tiara pe cap în noul ei rol, cel de Regină consort. Regina Camilla, în vârstă de 75 de ani, și-a etalat tiara cu safire la un banchet de stat care a fost organizat la Palatul Buckingham. Acesta este primul eveniment de acest fel de când Regele Charles a urcat pe tronul Marii Britanii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regina Camilla a purtat tiara cu safire a Reginei Elisabeta

Tiara a aparținut în trecut Reginei Elisabeta. Mama Regelui Charles a purtat bijuteria în Singapore în anul 1989. Ea a ales-o și pentru vizita de stat a Chinei în Marea Britanie în anul 2015.

Regina Camilla a purtat ținute în nuanțe de albastru royal pe tot parcursul evenimentului. Regina Camilla a arătat superb într-o rochie de seară din dantelă de la Bruce Oldfield. Ținuta a fost accesorizată cu distincții regale. Camilla a purtat Ordinul albastru al jartierei plus stea și brațul Dame Grand Cross a Ordinului Regal Victorian. Ea s-a accesorizat în continuare cu colierul și brățara ale Tiarei Belgiene de Safir, scrie People.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Regii Marii Britanii, alături de Președintele sud-african
Regina Consort l-a ajutat pe Regele Charles să-i facă o primire deosebită președintelui sud-african, Cyril Ramaphosa / Profimedia Images
Reclamă

În timp ce Regina Camilla a ales să poarte alți cercei în locul celor din set. Cerceii, tiara și colierul, setul pe care Regina Elisabeta l-a purtat de mai multe ori la evenimente regale, este cunoscut drept Suita victoriană King George VI. Regele George i-a oferit bijuteriile cadou fiicei sale, Prințesa Elisabeta de atunci, ca un cadou de nuntă în anul 1947. Este cunoscut faptul că bijuteriile datează din anii 1800. O brățară a fost adăugată setului în anul 1960.

De-a lungul timpului, Regina Consoartă a fost mai îndrăzneață în privința tiarelor decât Kate Middleton. Prințesa de Wales a purtat diadema Queen Mary’s Lover’s Knot pentru banchetul de stat. Prințesa de Wales a purtat și floarea de lotus pentru ocaziile anterioare. Camilla a ales însă mereu bijuterii mai mari pentru cine diplomatice.

Purtarea tiarei este o premieră pentru Familia Regală Britanică în aproape trei ani. Din cauza restricțiilor date în pandemie, vizita de stat a Africii de Sud este prima găzduită de familia regală britanică după ce a SUA. Președintele Donald Trump a venit în Marea Britanie în 2019.

Reclamă

Ce coroană va alege Regina Camilla pentru încoronare

Mulți s-au întrebat cu această ocazie ce coroană ar putea purta Camilla pentru încoronarea soțului ei din primăvară anului următor. Palatul Buckingham a confirmat anterior că Regina Consort va fi încoronată alături de Regele Charles pe 6 mai 2023.

O sursă regală a confirmat că șederea de trei zile a președintelui Ramaphosa era în calendar înainte ca Regina Elisabeta să moară pe data de 8 septembrie.

Prințul William și Kate Middleton, ambii în vârstă de 40 de ani, l-au întâmpinat pe liderul sud-african la hotelul Corinthia din Londra. Apoi au călătorit la Horse Guards Parade, unde a fost expus întregul spectacol al statului britanic, când Regele Charles al III-lea și Regina Camilla au urat bun venit invitaților.

Familia regală a pornit apoi într-o procesiune cu trăsura regală prin Londra până la Palatul Buckingham, unde a avut loc un prânz privat, iar președintele Ramaphosa a vizionat o expoziție în Galeria de imagini cu articole din Colecția Regală legate de Africa de Sud.

După-amiaza, președintele Ramaphosa a vizitat Westminster Abbey pentru a depune o coroană de flori la Mormântul Războinicului Necunoscut. El a făcut și un tur, inclusiv vizionarea pietrei memoriale pentru Nelson Mandela. Acesta din urmă a fost președinte al Africii de Sud între 1994 și 1999.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×