Este prima dată când Regina Camilla a apărut cu o tiara pe cap în noul ei rol, cel de Regină consort. Regina Camilla, în vârstă de 75 de ani, și-a etalat tiara cu safire la un banchet de stat care a fost organizat la Palatul Buckingham. Acesta este primul eveniment de acest fel de când Regele Charles a urcat pe tronul Marii Britanii.
Regina Camilla a purtat tiara cu safire a Reginei Elisabeta
Tiara a aparținut în trecut Reginei Elisabeta. Mama Regelui Charles a purtat bijuteria în Singapore în anul 1989. Ea a ales-o și pentru vizita de stat a Chinei în Marea Britanie în anul 2015.
Regina Camilla a purtat ținute în nuanțe de albastru royal pe tot parcursul evenimentului. Regina Camilla a arătat superb într-o rochie de seară din dantelă de la Bruce Oldfield. Ținuta a fost accesorizată cu distincții regale. Camilla a purtat Ordinul albastru al jartierei plus stea și brațul Dame Grand Cross a Ordinului Regal Victorian. Ea s-a accesorizat în continuare cu colierul și brățara ale Tiarei Belgiene de Safir, scrie People.
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!
În timp ce Regina Camilla a ales să poarte alți cercei în locul celor din set. Cerceii, tiara și colierul, setul pe care Regina Elisabeta l-a purtat de mai multe ori la evenimente regale, este cunoscut drept Suita victoriană King George VI. Regele George i-a oferit bijuteriile cadou fiicei sale, Prințesa Elisabeta de atunci, ca un cadou de nuntă în anul 1947. Este cunoscut faptul că bijuteriile datează din anii 1800. O brățară a fost adăugată setului în anul 1960.
De-a lungul timpului, Regina Consoartă a fost mai îndrăzneață în privința tiarelor decât Kate Middleton. Prințesa de Wales a purtat diadema Queen Mary’s Lover’s Knot pentru banchetul de stat. Prințesa de Wales a purtat și floarea de lotus pentru ocaziile anterioare. Camilla a ales însă mereu bijuterii mai mari pentru cine diplomatice.
Purtarea tiarei este o premieră pentru Familia Regală Britanică în aproape trei ani. Din cauza restricțiilor date în pandemie, vizita de stat a Africii de Sud este prima găzduită de familia regală britanică după ce a SUA. Președintele Donald Trump a venit în Marea Britanie în 2019.