Reclamă

Regele Charles al III-lea împlinește 74 de ani. Imagini rare din copilăria monarhului

Regele Charles al III-lea împlinește 74 de ani. Monarhul își celebrează aniversarea alături de Familia Regală Britanică. Aceasta este prima sa aniversare în calitate de Rege. Admiratorii Casei Regale au putut să-și arate dragostea și admirația prin intermediul mesajelor de pe rețelele sociale. Monarhul este mai pregătit ca niciodată să conducă Regatul Unit.

Publicat: 14 noiembrie 2022, 6:47 / Actualizat: 14 noiembrie 2022, 14:55

Regele Charles al III-lea a fost întotdeauna considerat un bărbat foarte carismatic. De-a lungul timpului acesta a reușit să stabilească o mulțime de relații favorabile, atât diplomatic, cât și în viața sa personală. În prezent, monarhul se bucură de susținerea și admirația poporului din Marea Britanice, la fel cum s-a bucurat și mama sa, Regina Elisabeta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles al III-lea împlinește 74 de ani

Prințul Charles a avut de așteptat o perioadă lungă de timp înainte de a urca pe tronul Marii Britanii. Acest lucru l-a ajutat să înțeleagă și mai bine responsabilitatea conducerii și să-și însușească atributele unui adevărat monarh.

Vezi mai multe imagini cu Regele Charles al III-lea în Galeria Foto!

Prințuș Charles în adolescență alături de Prințesa Anne
Regele Charles se bucură de aniversarea sa alături de Familia Regală / Profimedia Images

Regina Elisabeta l-a ținut mereu alături și a încercat să-l pregătească temeinic pentru rolul pe care avea să-l primească. De-a lungul vieții a trecut printr-o mulțime de provocări. Mariajul eșuat cu Prințesa Diana a reprezentat un punct de cotitură pentru Charles.

Reclamă

Poporul britanic a avut o dragoste aparte pentru Prințesa Inimilor, iar moartea acesteia i-a făcut pe mulți să-l privească cu un ochi critic pe Charles. Cu răbdare și implicare în diferite proiecte umanitare, Charles a reușit să-și stabilească în timp imaginea.

Prințul a reușit să recâștige încrederea oamenilor, iar la momentul la care a urcat pe tron poporul a dovedit că îi va fi mereu alături. Moartea Reginei Elisabeta a II-a a lăsat un mare gol în sufletele britanicilor, însă venirea pe tron a Regelui Charles al III-lea a deschis un drum plin de speranță cu privire la viitorul Regatului Unit.

Astăzi, Regele Charles al III-lea împlinește vârsta de 74 de ani și se bucură de una din cele mai frumoase perioade din viața sa.

Reclamă

Regele este mai pregătit ca niciodată să se afle la cârma Regatului Unit alături de soția sa, Camilla, dar și de membrii Familiei Regale, care i-au fost întotdeauna aproape. Experții spun că Regele nu va avea două aniversări, la fel ca mama sa.

Palatul Buckingham a publicat primul portret oficial al lui Charles în calitate de Rege

Regele Charles al III-lea împlinește 74 de ani, iar Palatul Buckingham celebrează acest moment cu primul portret oficial al lui Charles în calitate de Rege. Regele și-a petrecut ziua în mod privat, fără să ia parte la îndatoririle regale.

Totuși acesta a fost prezent la Remembrance Sunday, acolo unde a depus și o coloană de flori la Cenotaph. Anul trecut, când încă nu deținea titlul de Rege, a fost lansată o altă fotografie în care stătea pe o bancă în Highgrove.

Fotografia de anul acesta îl surprinde pe Rege în timp ce stă sprijinit de trunchiul unui copac îmbătrânit. Regele a devenit oficial Park Ranger al Windsor Great Park. Acest titlu a fost deținut în trecut de tatăl său. Acest rol datează încă din anul 1559.

În ultimii 460 de ani, acest titlu a fost deținut de Suveran sau de membrii familiei sale. Ducele de Edinburgh a fost cel mai longeviv Ranger din Windsor Great Park.

Acesta a deținut titlul din 1852 până la moartea sa în 2021. Regele a avut mereu un rol activ în ceea ce privește supravegherea și dezvoltare moșiei regale. Acesta a reintrodus cerbul roșu în habitate și a contribuit la dezvoltarea centrului de vizitatori Savill Garden.

Regele Charles al III-lea și Regina Camilla vor fi încoronați împreună

Regele Charles al III-lea a făcut deja câteva schimbări în ceea ce privește regulile de conducere. De altfel, Charles a luat câteva hotărâri cu privire la petrecerea tradițională de Crăciun. Însă Regina Elisabeta a fost cea care i-a făcut fiului său un cadou cu totul deosebit înainte de a se stinge din viață.

Regina a decis să-i ofere soției Prințului Charles titlul de ”Regină Consort”. Acest lucru înseamnă că soția Regelui Charles va avea dreptul să fie încoronată în ziua în care soțul său va primi coroana și sceptrul. Încoronarea Regelui Charles va avea loc pe data de 6 mai 2023 la Westminster Abbey.

Atunci când Regina Elisabeta a reluat conducerea Marii Britanii ea nu s-a putut bucura de încoronare alături de soțul său, Prințul Philip. Prințul nu a primit niciodată titlul de ”Rege Consort”. Regina Camilla va folosi acest titlu după aproape 100 de ani.

Ultima persoană care l-a deținut a fost chiar Regina Mamă Elisabeta, mama Reginei Elisabeta a II-a. Ea a fost încoronată atunci când Regele George al VI-lea a urcat pe tronul Marii Britanii, în anul 1937.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×