Reclamă

Regele Charles al III-lea împlinește 74 de ani. Imagini rare din copilăria monarhului

Regele Charles al III-lea împlinește 74 de ani. Monarhul își celebrează aniversarea alături de Familia Regală Britanică. Aceasta este prima sa aniversare în calitate de Rege. Admiratorii Casei Regale au putut să-și arate dragostea și admirația prin intermediul mesajelor de pe rețelele sociale. Monarhul este mai pregătit ca niciodată să conducă Regatul Unit.

Publicat: 14 noiembrie 2022, 6:47 / Actualizat: 14 noiembrie 2022, 14:55

Regele Charles al III-lea a fost întotdeauna considerat un bărbat foarte carismatic. De-a lungul timpului acesta a reușit să stabilească o mulțime de relații favorabile, atât diplomatic, cât și în viața sa personală. În prezent, monarhul se bucură de susținerea și admirația poporului din Marea Britanice, la fel cum s-a bucurat și mama sa, Regina Elisabeta.

Regele Charles al III-lea împlinește 74 de ani

Prințul Charles a avut de așteptat o perioadă lungă de timp înainte de a urca pe tronul Marii Britanii. Acest lucru l-a ajutat să înțeleagă și mai bine responsabilitatea conducerii și să-și însușească atributele unui adevărat monarh.

Vezi mai multe imagini cu Regele Charles al III-lea în Galeria Foto!

Prințuș Charles în adolescență alături de Prințesa Anne
Regele Charles se bucură de aniversarea sa alături de Familia Regală / Profimedia Images

Regina Elisabeta l-a ținut mereu alături și a încercat să-l pregătească temeinic pentru rolul pe care avea să-l primească. De-a lungul vieții a trecut printr-o mulțime de provocări. Mariajul eșuat cu Prințesa Diana a reprezentat un punct de cotitură pentru Charles.

Reclamă

Poporul britanic a avut o dragoste aparte pentru Prințesa Inimilor, iar moartea acesteia i-a făcut pe mulți să-l privească cu un ochi critic pe Charles. Cu răbdare și implicare în diferite proiecte umanitare, Charles a reușit să-și stabilească în timp imaginea.

Prințul a reușit să recâștige încrederea oamenilor, iar la momentul la care a urcat pe tron poporul a dovedit că îi va fi mereu alături. Moartea Reginei Elisabeta a II-a a lăsat un mare gol în sufletele britanicilor, însă venirea pe tron a Regelui Charles al III-lea a deschis un drum plin de speranță cu privire la viitorul Regatului Unit.

Astăzi, Regele Charles al III-lea împlinește vârsta de 74 de ani și se bucură de una din cele mai frumoase perioade din viața sa.

Reclamă

Regele este mai pregătit ca niciodată să se afle la cârma Regatului Unit alături de soția sa, Camilla, dar și de membrii Familiei Regale, care i-au fost întotdeauna aproape. Experții spun că Regele nu va avea două aniversări, la fel ca mama sa.

Palatul Buckingham a publicat primul portret oficial al lui Charles în calitate de Rege

Regele Charles al III-lea împlinește 74 de ani, iar Palatul Buckingham celebrează acest moment cu primul portret oficial al lui Charles în calitate de Rege. Regele și-a petrecut ziua în mod privat, fără să ia parte la îndatoririle regale.

Totuși acesta a fost prezent la Remembrance Sunday, acolo unde a depus și o coloană de flori la Cenotaph. Anul trecut, când încă nu deținea titlul de Rege, a fost lansată o altă fotografie în care stătea pe o bancă în Highgrove.

Fotografia de anul acesta îl surprinde pe Rege în timp ce stă sprijinit de trunchiul unui copac îmbătrânit. Regele a devenit oficial Park Ranger al Windsor Great Park. Acest titlu a fost deținut în trecut de tatăl său. Acest rol datează încă din anul 1559.

În ultimii 460 de ani, acest titlu a fost deținut de Suveran sau de membrii familiei sale. Ducele de Edinburgh a fost cel mai longeviv Ranger din Windsor Great Park.

Acesta a deținut titlul din 1852 până la moartea sa în 2021. Regele a avut mereu un rol activ în ceea ce privește supravegherea și dezvoltare moșiei regale. Acesta a reintrodus cerbul roșu în habitate și a contribuit la dezvoltarea centrului de vizitatori Savill Garden.

Regele Charles al III-lea și Regina Camilla vor fi încoronați împreună

Regele Charles al III-lea a făcut deja câteva schimbări în ceea ce privește regulile de conducere. De altfel, Charles a luat câteva hotărâri cu privire la petrecerea tradițională de Crăciun. Însă Regina Elisabeta a fost cea care i-a făcut fiului său un cadou cu totul deosebit înainte de a se stinge din viață.

Regina a decis să-i ofere soției Prințului Charles titlul de ”Regină Consort”. Acest lucru înseamnă că soția Regelui Charles va avea dreptul să fie încoronată în ziua în care soțul său va primi coroana și sceptrul. Încoronarea Regelui Charles va avea loc pe data de 6 mai 2023 la Westminster Abbey.

Atunci când Regina Elisabeta a reluat conducerea Marii Britanii ea nu s-a putut bucura de încoronare alături de soțul său, Prințul Philip. Prințul nu a primit niciodată titlul de ”Rege Consort”. Regina Camilla va folosi acest titlu după aproape 100 de ani.

Ultima persoană care l-a deținut a fost chiar Regina Mamă Elisabeta, mama Reginei Elisabeta a II-a. Ea a fost încoronată atunci când Regele George al VI-lea a urcat pe tronul Marii Britanii, în anul 1937.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Încărcător lăsat în priză
Timp liber
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factura lunară
Dacă vrei să știi cât consumă încărcătorul lăsat în priză și dacă un încărcător conectat folosește energie, răspunsul direct este „Da”. Cu toate acestea, se pare că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare...
2
Prăjitura Krem a la Krem decorată cu pudră de cacao, pe un platou negru, cu linguriță
Rețete
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Dacă ți-ai propus să-ți delectezi familia și prietenii cu un desert delicios și nu foarte greu de preparat, prăjitura Krem a la Krem îndeplinește cu succes toate condițiile. Tot ce trebuie să faci pentru...
3
Rita Ora în timp ce prezintă un spectacol de modă
Divertisment
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața a participat la British Fashion Awards 2022
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața internațională a participat la British Fashion Awards 2022. Diva și-a făcut apariție într-o ținută care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta a fost încântată de toată...
4
Fată frumoasă îmbrăcată în negru ți în mână un felinar, o bufniță și un păianjen
Horoscop
Ce animal de companie ți se potrivește, în funcție de zodie. Află ce spun specialiștii
Dacă vrei să știi ce animal de companie ți se potrivește în funcție de zodie, trebuie să înțelegi că alegerea unui astfel de companion necesită multe angajamente. Este vorba despre mult mai multe detalii...
5
O femeie care poartă mănuși galbene de cauciuc are în mână un burete galben cu verde și curăță un colț de lângă o fereastră care are mucegai pentru a ilustra cum poți scăpa de mucegaiul din casă
Timp liber
Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Pe lângă aspectul inestetic al petelor de mucegai, acestea sunt și periculoase pentru sănătate. Ți-am pregătit câteva soluții despre cum...
PARTENERI
×