Reclamă

Regele Charles și Regina Camilla vor fi încoronați împreună. Acest lucru nu s-a întâmplat și în cazul Prințului Philip

Regele Charles și Regina Camilla vor fi încoronați împreună. Ceremonia de la Westminster Abbey va avea loc pe data de 6 mai 2023. În ultimele luni de viață Regina Elisabeta și-a dat acordul ca Ducesa de Cornwall să fie regină consoartă atunci când Charles urcă pe tronul Marii Britanii.

Publicat: 13 octombrie 2022, 11:13 / Actualizat: 7 iunie 2024, 17:16

Este prima dată când se întâmplă ca regina/regele consort să fie încoronat în același timp cu suveranul. Acest lucru nu a fost valabil și pentru Prințul Philip atunci când Regina Elisabeta a preluat conducerea Marii Britanii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles și Regina Camilla vor fi încoronați împreună

În timp ce Regele Charles va avea parte de o ceremonie de încoronare, același lucru se va întâmpla și pentru Regina Camilla. Și soția Regelui Charles va avea parte de o ceremonie și va deveni oficial noua regină consoartă a Angliei și Commonwealth-ului, scrie bbc.com.

Regina Camilla va folosi acest titlu după aproape 100 de ani. Ultima care l-a avut a fost Regina Mamă Elisabeta, mama Reginei Elisabeta. Aceasta a fost încoronată atunci când Regele George al VI-lea a urcat pe tronul Marii Britanii, în 1937.

Regele Charles, alături de Regina consoartă, în Scoția
Monarhul Marii Britanii e în vizită în Scoția și o are alături pe soția sa, Regina consoartă / Profimedia Images

Ceremonia pentru Regele Charles și cea pentru Regina Elisabeta va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury.Ceremonia va respecta tradiția folosită pentru numirea monarhilor în ultimii 1.000 de ani, a anunțat Palatul Buckingham.

Reclamă

„Încoronarea va reflecta rolul monarhului de astăzi. Va privi spre viitor. Are în același timp rădăcini în tradiții de lungă durată”, a spus Palatul într-un comunicat. Charles este cel de-al 41-lea monarh încoronat. Fiul Reginei Elisabeta va fi cel mai bătrân monarh care urmează să fie încoronat.

De asemenea, s-a mai aflat că Regele Charles vrea să reducă din măreția evenimentului. Acesta ține cont de criza prin care trece întreaga lume și va urma doar tradițiile regale obligatorii, fără prea mult fast.

Palatul a spus că va menține „elementele de bază” ale ceremoniei tradiționale „în timp ce recunoaște spiritul vremurilor noastre”.

Reclamă

Prințul Philip nu a avut parte de o ceremonie de încoronare

Dacă Regina Camilla va avea parte de propria ceremonie de încoronare, acest lucru nu s-a întâmplat și în cazul Prințului Philip. Soțiile monarhilor bărbați devin automat Regine consoarte. Cu toate acestea, soții monarhilor femei nu primesc distincția de rege consort. Aceștia sunt numiți prinț consort sau consortul reginei.

Chiar dacă nu a primit titlul de Rege consort, Regina Elisabeta a avut grijă ca soțul ei să nu se simtă inconfortabil. Aceasta l-a pus pe primul loc după arhiepiscop și i-a demonstrat că locul lui este mereu alături de ea.

Ducele de Edinburgh a murit anul trecut la vârsta de 99 de ani. Acesta a fost de mai multe ori internat înainte de deceda. Starea lui de sănătatea a fost mereu în atenția medicilor. Regina Elisabeta și Prințul Philip au împreună patru copii: Regele Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward.

În trecut, Regina Elisabeta a spus că Prințul Philip a fost cel mai mare sprijin al său, atât în public, dar și în viața personală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 10 iunie – 16 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Dezamăgirile în dragoste, dar și reușitele pe plan profesional vor acapara viețile nativilor în această perioadă. Horoscopul săptămânii 10 iunie – 16 iunie 2024 îți aduce toate detaliile. Zodiile vor trece prin mai multe...
2
Un cuplu toxic de zodii care se ține în brațe într-un peisaj idilic
Horoscop
6 cupluri toxice de semne zodiacale. Nativii care nu se potrivesc
Există câteva cupluri toxice de semne zodiacale cu o compatibilitate naturală scăzută. Însă asta nu le împiedică să simtă o atracție ca în filme. Inima are logica ei. Realitatea este că ne putem îndrăgosti...
3
Două femei care se țin în brațe și reprezintă cele două zodii care pierd bani în luna iunie 2024
Horoscop
Zodii care pierd bani în luna iunie 2024. Trei nativi care se confruntă cu probleme financiare
Există trei zodii care pierd bani în luna iunie 2024. Acești nativi se confruntă cu probleme financiare. Nu este cel mai bun moment pentru a face investiții majore. Cei trei nativi sunt sfătuiți de...
4
tineri îndrăgostiți care stau liniștiți într-o zi senină
Horoscop
Cum stai cu dragostea în vara anului 2024, potrivit zodiei tale. Ce spun astrele
Dacă te întrebi cum vor fi zilele călduroase din punct de vedere sentimental, noi venim cu răspunsul. Află cum stai cu dragostea în vara anului 2024, potrivit zodiei tale. Este vorba despre noi începuturi,...
5
icon
Laura Cosoi în timp ce pozează de pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Laura Cosoi, despre carieră și viața de familie: „Nu m-am obișnuit nicio secundă cu gândul că aș fi la ultima sarcină”
Deși are o perioadă aglomerată, Laura Cosoi și-a răpit din timp pentru a ne răspunde tuturor curiozităților. Între viața de familie și cea profesională, Laura reușește să găsească un echilibru și să îmbine armonios...
PARTENERI
×