Reclamă

Regele Charles și Regina Camilla vor fi încoronați împreună. Acest lucru nu s-a întâmplat și în cazul Prințului Philip

Regele Charles și Regina Camilla vor fi încoronați împreună. Ceremonia de la Westminster Abbey va avea loc pe data de 6 mai 2023. În ultimele luni de viață Regina Elisabeta și-a dat acordul ca Ducesa de Cornwall să fie regină consoartă atunci când Charles urcă pe tronul Marii Britanii.

Publicat: 13 octombrie 2022, 11:13

Este prima dată când se întâmplă ca regina/regele consort să fie încoronat în același timp cu suveranul. Acest lucru nu a fost valabil și pentru Prințul Philip atunci când Regina Elisabeta a preluat conducerea Marii Britanii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles și Regina Camilla vor fi încoronați împreună

În timp ce Regele Charles va avea parte de o ceremonie de încoronare, același lucru se va întâmpla și pentru Regina Camilla. Și soția Regelui Charles va avea parte de o ceremonie și va deveni oficial noua regină consoartă a Angliei și Commonwealth-ului, scrie bbc.com.

Regina Camilla va folosi acest titlu după aproape 100 de ani. Ultima care l-a avut a fost Regina Mamă Elisabeta, mama Reginei Elisabeta. Aceasta a fost încoronată atunci când Regele George al VI-lea a urcat pe tronul Marii Britanii, în 1937.

Regele Charles, alături de Regina consoartă, în Scoția
Monarhul Marii Britanii e în vizită în Scoția și o are alături pe soția sa, Regina consoartă / Profimedia Images

Ceremonia pentru Regele Charles și cea pentru Regina Elisabeta va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury.Ceremonia va respecta tradiția folosită pentru numirea monarhilor în ultimii 1.000 de ani, a anunțat Palatul Buckingham.

Reclamă

„Încoronarea va reflecta rolul monarhului de astăzi. Va privi spre viitor. Are în același timp rădăcini în tradiții de lungă durată”, a spus Palatul într-un comunicat. Charles este cel de-al 41-lea monarh încoronat. Fiul Reginei Elisabeta va fi cel mai bătrân monarh care urmează să fie încoronat.

De asemenea, s-a mai aflat că Regele Charles vrea să reducă din măreția evenimentului. Acesta ține cont de criza prin care trece întreaga lume și va urma doar tradițiile regale obligatorii, fără prea mult fast.

Palatul a spus că va menține „elementele de bază” ale ceremoniei tradiționale „în timp ce recunoaște spiritul vremurilor noastre”.

Reclamă

Prințul Philip nu a avut parte de o ceremonie de încoronare

Dacă Regina Camilla va avea parte de propria ceremonie de încoronare, acest lucru nu s-a întâmplat și în cazul Prințului Philip. Soțiile monarhilor bărbați devin automat Regine consoarte. Cu toate acestea, soții monarhilor femei nu primesc distincția de rege consort. Aceștia sunt numiți prinț consort sau consortul reginei.

Chiar dacă nu a primit titlul de Rege consort, Regina Elisabeta a avut grijă ca soțul ei să nu se simtă inconfortabil. Aceasta l-a pus pe primul loc după arhiepiscop și i-a demonstrat că locul lui este mereu alături de ea.

Ducele de Edinburgh a murit anul trecut la vârsta de 99 de ani. Acesta a fost de mai multe ori internat înainte de deceda. Starea lui de sănătatea a fost mereu în atenția medicilor. Regina Elisabeta și Prințul Philip au împreună patru copii: Regele Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward.

În trecut, Regina Elisabeta a spus că Prințul Philip a fost cel mai mare sprijin al său, atât în public, dar și în viața personală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×