Reclamă

Cine au fost părinții Prințesei Diana. Adevărul despre John Spencer și Frances Shand Kydd

Părinții Prințesei Diana au divorțat când aceasta avea doar șase ani. John Spencer și Frances Shand Kydd au în spate o poveste de viață impresionantă. În timp ce viața Prințesei Inimilor a fost tot timpul în atenția presei, puțini îi cunosc rădăcinile și familia în care s-a născut și a crescut.

Publicat: 8 octombrie 2022, 6:56

Viața Prințesei Diana poate fi mult mai ușor înțeleasă, mai ales dacă sunt cunoscute detaliile din copilăria sa. Mediul în care a crescut i-a conturat pentru totdeauna personalitatea și alegerile în viață. Părinții soției Prințului Charles au fost cunoscuți în lumea aristocratică din Marea Britanie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cine au fost părinții Prințesei Diana

Părinții Prințesei Diana au fost John Spencer și Frances Shand Kyyd. Cei doi s-au căsătorit în anu 19954 și au divorțat după 15 ani de căsnicie.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

John Spencer și Frances Shand Kydd într-un portret de familie
John Spencer și Frances Shand Kydd au avut divorțat când Prințesa Diana avea șase ani / Profimedia Images

Cei doi au trăit o frumoasă poveste de dragoste și au avut împreună cinci copii. John și Frances au adus pe lume trei fete și doi băieți. Unul dintre fiul celor doi s-a stins din viață la scurt timp după ce a fost născut. John Spencer a fost născut pe data de 24 ianuarie 1924. Părinții săi au fost Albert Spencer și Lady Cynthia Hamilton. John a urmat studiile unei universități de prestigiu, iar ulterior s-a înrolat în academia militară.

Reclamă

Mama Prințesei Diana s-a născut pe data de 20 ianuarie 1936, iar părinții ei au fost Maurice Roche și Ruth Sylvia Gill. Părinții soției Prințului Charles au provenit din familii cunoscute și s-au bucurat de un stattut special în socitatea Marea Britanii de la acea vreme.

Cum a început povestea de dragoste dintre cei doi

Spencer și Shand Kydd s-au căsătorit când aceasta avea doar 18 ani. Cei doi și-au unit destinele chiar la Westminster Abbey. Printre invitații de seamă s-au aflat Regina Elisabeta a II-a, soțul acesteia, Prințul Philip, și Regina Mamă. Conform publicației BBC, căsătoria celor doi a fost considerată ”evenimentul anului 1954”.

Reclamă

Momentul fastuoas a rămas în memoria societății de la acea vreme. La doar un an după căsătorie, cei doi au devenit părinți pentru prima dată. Primul copil, o fetiță, Elizabeth Sarah Lavinia, a fost lumina familiei. La doi ani după nașterea sa a venit pe lume Cynthia Jane. Cel de-al treilea copil, un fiu pe nume John, s-a născut în anul 1960 și a murit la câteva ore de la naștere. Un an mai târziu a venit pe lume Prințesa Diana, iar în 1964 s-a născut și ultimul copil al familiei, Charles Edward Maurice.

Familia numeroasă a trăit pe o proprietate deținută e Regina Elisabeta a II-a. Spencer a ocupat poziția de ”cavaler regal” pentru Regele George al VI-lea și fiica sa Regine Elisabeta a II-a. Acesta i-a cerut Majestății Sale să închirieze o casă în apropiere de Sandringham, atunci când familia sa a început să se mărească. Întreaga familie a locuit în Park House, locul unde Lady Di a veni pe lume în 1961.

Abia la sfârșitul anilor 1970, Familia Spencer a părăsit Park House și s-a mutat la Althorp Estate, în Northamptonshire. Apropiații Prințesei Diana spun că aceasta a iubit proprietatea deținută de părinții săi. Trupul său a fost înmormântat aici în anul 1997, atunci când s-a stins din viață. Proprietatea superbă este în prezent deținută de fratele Dianei, Charles.

Părinții Prințesei Diana au divorțat când aceasta era un copil

Mama prințesei Diana s-a îndrăgostit de Spencer când era doar o adolescentă. De altfel, aceasta s-a căsătorit la vârsta de doar 18 ani. În ciuda poveștii de dragoste pe care au trăit-o împreună, Spencer și Shand au ales să meargă pe drumuri separate.

Conform publicației People, în anul 1967, relația dintre Shand și soțul ei a început să se răcească. Se crede că la acel moment mama Prințesei Diana se îndrăgostise de un alt bărbat. Doi ani mai târziu au decis că este momentul să pună capăt definitiv relației.

Spencer a fost cel care a primit custodia copiilor. În timp ce Sarah și Jane, surorile Prințesei Diana, mergeau deja la o școală cu internat, Diana și fratele său mai mic au continuat să trăiască cu tatăl lor la proprietatea Althorp.

Mama Prințesei Diana s-a recăsătorit cu Peter în 1969, însă căsnicia sa nu a durat mult, iar în 1990 a divorțat din nou. Prințesa Diana și fratele său s-au bucurat de prezența constantă și iubirea pe care au primit-o de la tatăl lor. Cu toate acestea, din viața fetiței Diana a lipsit complet figura maternă.

John Spencer a ales să-și refacă viața în secret

După ce a trăit mai mulți ani singur John Spencer a decis să-și refacă viața. Acesta s-a căsătorit cu Raine McCorquodale în anul 1976. Deși copiii săi erau destul de mari, acesta a decis să se căsătorească în secret. Se spune că Prințesa Diana a fost uimită să afle că tatăl ei a luat această decizie fără să se consulte cu copiii lui. De altfel, Prințesa Diana a declarat într-un interviu pentru Daily Mail că a fost extrem de frumoasă la aflarea veștii.

Relația sa cu John Spencer s-a răcit din acel moment. Prințesa Diana nu a uitat dragostea pe care tatăl ei i-a purtat-o pereu. În ziua nunții cu Prințul Charles, Lady Di a fost condusă la altar de către tatăl ei. Spencer suferise un infarct cu doar trei ani înainte de căsătoria fiicei sale. După nunta fiicei sale, Spencer a declarat că au existat momente când și-ar fi dorit ca aceasta să se fi căsătorit cu o persoană obișnuită pentru a o putea avea mai mult timp aproape.

Prințesa Diana și Spencer au devenit din nou apropiați după ce aceasta s-a căsătorit. Tatăl Prințesei Diana s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani. Acesta a fost internat în spital în anul 1992, după ce a făcut pneumonie, însă a murit în urma unui atac de cord.

Prințesa Diana s-a distanțat de mama sa

Părinții Prințesei Diana au divorțat când aceasta avea șase ani. În timp ce Diana a avut o relație apropiată cu tatăl ei, mama sa a fost absentă din copilăriei sa. Apropiații familiei Spencer spun că Lady Di a avut o relație dificilă cu mama sa, atât în copilărie, cât și în viața de adult. După căsătoria cu Prințul Charle, Lady Di s-a distanțat și mai mult de mama sa.

”Mama mea m-a abandonat chiar în ziua nunții. A fost ceva teribil. Plângea constant spunând că ea nu poate face față presiunii. N-am mai vorbit cu ea vreme de trei sau patru ani după acel moment. M-am supărat foarte tare din cauza sa. Eu a trebuit să fiu puternică, în timp ce ea s-a panicat de fiecare dată.”

Apropiații Prințesei Diana spun că Frances Shand Kydd a încercat să-i scrie scrisori fiicei sale. Se crede că în ultimile luni din viața Prințesei, aceasta ar fi primit mai multe scrisori de la mama sa, scrisori pe care nu le-ar fi deschis niciodată. Mama Prințesei Diana a murit la casa sa din Scoția, pe data de 3 iunie 2004. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×