Reclamă

Coroana Reginei Mame ar putea să fie purtată de Camilla Parker Bowles. Cum va arăta ceremonia de încoronare a Regelui Charles

Coroana Reginei Mame ar putea să fie purtată de Camilla Parker Bowles. Ceremonia de încoronare a Regelui Charles va avea loc pe data de 6 mai 2023. Regina Elisabeta a II-a a fost cea care a decis ca Ducesa de Cornwall să fie numită regină consoartă atunci când fiul său va urca pe tronul Marii Britanii.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 14 octombrie 2022, 10:42 / Actualizat: 14 octombrie 2022, 16:17

Soția Regelui Charles se bucură de o mare onoare pe care i-a făcut-o Majestatea Sa Regina Elisabeta. Aceasta va fi prima regină consort încoronată din ultimii 100 de ani. Cea care s-a bucurat de acest privilegiu înaintea ei a fost chiar Regina Mamă Elisabeta, mama Reginei Elisabeta a II-a. Coroana purtată de Regina Mamă în 1937, la încoronarea Regelui George al VI-lea, se va afla acum în posesia soției Regelui Charles al III-lea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Coroana Reginei Mame ar putea să fie purtată de Camilla Parker Bowles

Coroana Reginei Mame este din nou în atenția publicului. Aceasta ar urma să fie expusă, iar mai apoi purtată de către soția Regelui Charles al III-lea. Coroana are în sate o istorie deosebită ș este împodobită cu unul dintre cele mai rare diamante, Koh-i-Noor.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Coroana Reginei Mame pe capul acesteia în timp ce este pozată alături de fiica sa, Prințesa Elisabeta a II-a
Regina Mamă a fost încoronată alături de Regele Geroge al VI-lea în 1937 / Profimedia Images

Diamantul este unul dintre cele mai mari diamante tăiate din lume și face parte din colecția Bijuteriilor Coroanei Britanice. Se spune că diamantul este aducător de ghinion pentru bărbați. Așadar, atunci când a fost adus în Marea Britanie, diamantul a fost purtat doar de membrii de sex feminin. Regina Victoria a purtat diamantul într-o broșă și o diademă.

Reclamă

După moartea acesteia, piatrea superbă a fost așezată în Coroana Reginei Alexandra, soția lui Eduard al VII-lea. În 1911, diamantul a fost transferat în coroana Reginei Mary, bunica Reginei Elisabeta a II-a. Ulterior bijuteria a ajuns în coroana Reginei Mame Elisabeta în 1937, pentru a fi încoronată în calitate de regină cpnsoartă.

Diamantul superb a fost expus o vreme în galeria Jewel House din Turnul Londrei. Guvernele Indiei, Iranului, dar și Afganistanului au încercat de-a lungul timpului să revendice dreptul de proprietate asupra diamantului Koh-i-Noor. Există o istorie îndelungată a diamantului și a luptelor care s-au dat pentru obținerea acestuia.

Coroana Reginei Mame, cea care include și diamantul Koh-i-Noor, va fi purtată în 2023 de Camilla Parker Bowles. Soția Regelui Charles al III-lea va urca alături de acesta pe tronul Marii Britanii.

Reclamă

Cum va arăta ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea

Coroana Reginei Mame ar putea să fie purtată de Camilla Parker Bowles, speculează experții regali. Coroana este împodobită cu peste 2.800 de diamante. Regele Charles al III-lea a fost foarte apropiat de bunica sa.

Astfel, dezicia ca soția sa să poarte coroana acesteia este mai mult decât emoționantă. Pentru ceremonia de încoronare din 2023 s-au luat deja o parte din decizii, spun sursele internaționale.

Ceremonia istorică va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury și va avea loc la Abația Westminster din Londra. Experții regali spun că ceremonia va respecta tradiția din ultimii 1.000 de ani.

Palatul Buckingham a declarat că ceremonia de încoronare va avea loc într-o zi de sâmbătă. Charles va deveni cel de-al 41-lea monarh și este considerat a fi cel mai în vârstă monarh încoronat. Regele Charles al III-lea a decis să reducă o parte din cheltuielile pentru ceremonia încoronării.

Acesta este conștient de criza economică în care întreaga lume se află. Deși se vor menține elementele tradiționale de bază, multe momente simbolice ar putea fi înlăturate pentru a putea reduce costurile totale ale evenimentului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×