Reclamă

Regina Elisabeta a primit un trandafir în amintirea Prințului Philip. Cum l-a omagiat suverana pe Ducele de Edinburgh

Regina Elisabeta a primit un trandafir în amintirea Prințului Philip. Acesta i-a fost oferit Reginei de către Președintele Societății Regale de Horticultură. Trandafirul, de un roz superb, a fost creat special pentru a omagia Centenarul Ducelui de Edinburgh și îi va purta de acum înainte numele. Este un moment dificil pentru întreaga Familie Regală Britanică, însă amintirea Prințului Philip va rămâne întotdeauna vie în sufletul acesteia.

Publicat: 10 iunie 2021, 10:55 / Actualizat: 10 iunie 2021, 14:08

Ducele de Edinburgh a încetat din viață la venerabila vârstă de 99 de ani. În data de 10 iunie, întreaga Familie Regală ar fi sărăbtorit Centenarul Ducelui de Edinburgh. Conform unei surse apropiate a Casei Regale Britanice, Regina a ales să omagieze acest moment important printr-o recepție privată.

Regina Elisabeta a primit un trandafir în amintirea Prințului Philip

Familia Regală Britanică nu-l poate uita pe cel care i-a fost întotdeauna alături Reginei sale. În aceste zile dificile oamenii încearcă să-i aducă suveranei zâmbetul pe buze. Regina Elisabeta a primit un trandafir în amintirea soțului său, pe care l-a plantat în grădina de la Castelul Windsor. Grădinile din împrejurimile castelului au fost transformate în ceea ce sunt astăzi chiar de Ducele Edinburgh în timpul vieții. Acesta era extrem de implicat în protejarea și conservarea mediului înconjurător.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regina Elisabeta a primit un trandafir în amintirea Prințului Philip de la Keith Weed îmbrăcat la costum, pentru a omagia Centenarul Ducelui de Edinburgh
Grădinile din împrejurimile castelului au fost transformate în ceea ce sunt astăzi chiar de Ducele Edinburgh / Profimedia Images

Soiul de trandafir creat special pentru a marca Centenarul Prințului Philip, i-a fost oferit Reginei chiar de către Keith Weed, președintele Societății Regale de Hortiucultură. Vizibil marcată de pierderea soțului său, suverana a încercat totuși să mascheze durerea din suflet. Aceasta a primit trandafirul care poartă numele Ducelui cu un zâmbet cald și i-a mulțumit președintelui spunând că trandafirul arată de-a dreptul minunat.

Reclamă

Ducele de Edinburgh a jucat un rol cheie în amenajarea grădinilor de la Castelul Windsor. Nu a fost o supriză faptul că Regina Elisabeta a primit un trandafir în amintirea acestuia.

În timpul vieții, Ducele a restructurat complet modul de amenajare a florilor în Grădina Regală. Conform unei declarații făcute de o sursă apropiată a Familiei Regale, pentru publicația People, acesta chiar a comandat o fântână de bronz în forma unei flori de lotus pentru a completa aspectul grădinii.

Cum l-a omagiat suverana pe Ducele de Edinburgh

Reclamă

Amintirea Prințului Philip rămâne vie în sufletul Reginei Elisabeta. La fiecare eveniment public aceasta a făcut gesturi emoționante care să-i amintească de soțul său. De la discursuri în care include amintiri alături de Duce, până la purtarea broșelor primite în dar de la acesta, este evident că suverana nu poate trece cu ușurință peste această pierdere.

Pentru a omagia Centenarul Ducelui de Edinburgh, dar și pentru a aduce puțină culoare în viața Familiei Regale Britanice, Regina Elisabeta a primit un trandafir în amintirea Prințului Philip.

Ducele s-a implicat în foarte multe acțini publice care să facă publicul conștient de importanța conservării plantelor. Acesta și-a dorit să creeze o moștenire de lungă durată a ecosistemului natural. Președintele Societății Regale de Horticultură a povestit despre implicarea Ducelui, dar și despre Reacția Reginei atunci când a primit trandafirul.

A fost un moment extrem de delicat și dificil, dar și o adevărată onoare să-i ofer Majestății Sale, Regina, acest trandafir special. Trandafirul marchează Centenarul Ducelui de Edinburgh, dar în același timp va aduce aminte oamenilor viața remarcabilă a Prințului Philip.

– Keith Weed

Regina Elisabeta a primit un trandafir cu totul special în amintirea Prințului Philip. Noul soi  urmează să fie pus spre vânzare în scopuri caritabile. Fiecare sumă obținută din vânzarea trandafirilor va merge direct în programul The Duke of Edinburgh’s Awards Living Legacy Fund. Atât fundația cât și programul au fost înnfințate de către Prințul Philip încă din 1956 și s-a extins din Marea Britanie în peste 144 de țări.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care se măsoară cu un centimetru în talie
Sănătate
Obiceiul care te poate ajuta să pierzi în greutate. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
În sezonul cald multe persoane s-au preocupat să obțină silueta perfectă. Vara este aproape pe sfârșite, însă nu este prea târziu pentru a-ți atinge obiectivele când vine vorba de fizicul tău. Specialiștii au descoperit...
2
Scarlett Johansson la premiera filmului Sing 2
Divertisment
Scarlett Johansson a purtat un costum de baie roșu. Actrița se află în vacanță cu soțul său, Colin Jost
Scarlett Johansson a purtat un costum de baie roșu. Actrița și-a expus silueta într-o vacanță de vis pe care a petrecut-o alături de soțul său, Colin Jost. Cei doi îndrăgostiți se bucură de timpul...
3
Fată frumoasă cu părul roșcat și lung se află într-o pădure în anotimpul toamna
Horoscop
Ce spune zodia despre starea ta de sănătate. Află ce îți rezervă astrele
Dacă vrei să știi ce spune zodia despre starea ta de sănătate, trebuie să cunoști detalii despre astrologia medicală. Numită și iatromatematică, aceasta ghidează nativii către găsirea unor răspunsuri clare și concise. Este vorba...
4
Meghan Markle ]n timpul unui interviu pe care l-a oferit c\nd a ]mplinit v\rsta de 40 de ani
Divertisment
Preparatul preferat al lui Meghan Markle. Cum arată masa ideală pentru Ducesa de Sussex
Familia Regală Britanică s-a aflat tot timpul în atenția presei internaționale. De data aceasta s-a aflat care este preparatul preferat al lui Meghan Markle. Se pare că Ducesa de Sussex are un regim alimentar...
5
Ashton Kutcher într-un costum gri suferă de o boală autoimună rară
Știri
Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară: „Sunt norocos că sunt în viață”
Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară. Actorul a declarat recent că se simte bine și că este foarte norocos că a scăpat cu viață. Boala de care suferă l-a lăsat incapabil să...
PARTENERI
×