Reclamă

Regina Elisabeta a primit un trandafir în amintirea Prințului Philip. Cum l-a omagiat suverana pe Ducele de Edinburgh

Regina Elisabeta a primit un trandafir în amintirea Prințului Philip. Acesta i-a fost oferit Reginei de către Președintele Societății Regale de Horticultură. Trandafirul, de un roz superb, a fost creat special pentru a omagia Centenarul Ducelui de Edinburgh și îi va purta de acum înainte numele. Este un moment dificil pentru întreaga Familie Regală Britanică, însă amintirea Prințului Philip va rămâne întotdeauna vie în sufletul acesteia.

Publicat: 10 iunie 2021, 10:55 / Actualizat: 10 iunie 2021, 14:08

Ducele de Edinburgh a încetat din viață la venerabila vârstă de 99 de ani. În data de 10 iunie, întreaga Familie Regală ar fi sărăbtorit Centenarul Ducelui de Edinburgh. Conform unei surse apropiate a Casei Regale Britanice, Regina a ales să omagieze acest moment important printr-o recepție privată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regina Elisabeta a primit un trandafir în amintirea Prințului Philip

Familia Regală Britanică nu-l poate uita pe cel care i-a fost întotdeauna alături Reginei sale. În aceste zile dificile oamenii încearcă să-i aducă suveranei zâmbetul pe buze. Regina Elisabeta a primit un trandafir în amintirea soțului său, pe care l-a plantat în grădina de la Castelul Windsor. Grădinile din împrejurimile castelului au fost transformate în ceea ce sunt astăzi chiar de Ducele Edinburgh în timpul vieții. Acesta era extrem de implicat în protejarea și conservarea mediului înconjurător.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regina Elisabeta a primit un trandafir în amintirea Prințului Philip de la Keith Weed îmbrăcat la costum, pentru a omagia Centenarul Ducelui de Edinburgh
Grădinile din împrejurimile castelului au fost transformate în ceea ce sunt astăzi chiar de Ducele Edinburgh / Profimedia Images

Soiul de trandafir creat special pentru a marca Centenarul Prințului Philip, i-a fost oferit Reginei chiar de către Keith Weed, președintele Societății Regale de Hortiucultură. Vizibil marcată de pierderea soțului său, suverana a încercat totuși să mascheze durerea din suflet. Aceasta a primit trandafirul care poartă numele Ducelui cu un zâmbet cald și i-a mulțumit președintelui spunând că trandafirul arată de-a dreptul minunat.

Reclamă

Ducele de Edinburgh a jucat un rol cheie în amenajarea grădinilor de la Castelul Windsor. Nu a fost o supriză faptul că Regina Elisabeta a primit un trandafir în amintirea acestuia.

În timpul vieții, Ducele a restructurat complet modul de amenajare a florilor în Grădina Regală. Conform unei declarații făcute de o sursă apropiată a Familiei Regale, pentru publicația People, acesta chiar a comandat o fântână de bronz în forma unei flori de lotus pentru a completa aspectul grădinii.

Cum l-a omagiat suverana pe Ducele de Edinburgh

Reclamă

Amintirea Prințului Philip rămâne vie în sufletul Reginei Elisabeta. La fiecare eveniment public aceasta a făcut gesturi emoționante care să-i amintească de soțul său. De la discursuri în care include amintiri alături de Duce, până la purtarea broșelor primite în dar de la acesta, este evident că suverana nu poate trece cu ușurință peste această pierdere.

Pentru a omagia Centenarul Ducelui de Edinburgh, dar și pentru a aduce puțină culoare în viața Familiei Regale Britanice, Regina Elisabeta a primit un trandafir în amintirea Prințului Philip.

Ducele s-a implicat în foarte multe acțini publice care să facă publicul conștient de importanța conservării plantelor. Acesta și-a dorit să creeze o moștenire de lungă durată a ecosistemului natural. Președintele Societății Regale de Horticultură a povestit despre implicarea Ducelui, dar și despre Reacția Reginei atunci când a primit trandafirul.

A fost un moment extrem de delicat și dificil, dar și o adevărată onoare să-i ofer Majestății Sale, Regina, acest trandafir special. Trandafirul marchează Centenarul Ducelui de Edinburgh, dar în același timp va aduce aminte oamenilor viața remarcabilă a Prințului Philip.

– Keith Weed

Regina Elisabeta a primit un trandafir cu totul special în amintirea Prințului Philip. Noul soi  urmează să fie pus spre vânzare în scopuri caritabile. Fiecare sumă obținută din vânzarea trandafirilor va merge direct în programul The Duke of Edinburgh’s Awards Living Legacy Fund. Atât fundația cât și programul au fost înnfințate de către Prințul Philip încă din 1956 și s-a extins din Marea Britanie în peste 144 de țări.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×