Reclamă

Rețelele sociale pot adăuga stres în educația parentală. Ce spune cel mai recent studiu

Comparația socială duce la o creștere a stresului și a emoțiilor negative. În schimb, poți găsi spații în care să te simți bine și să te poți exprima așa cum ești tu cu adevărat. Rețelele sociale pot adăuga stres în educația parentală, susține cel mai recent studiu.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 29 decembrie 2023, 7:45
O mamă care se uită pe tabletă, cu fiica alături
l de parenting este de dorit. Cu toate acestea, suntem diferiți, iar alegerile sunt personale. Comparația cu alte femei, cu copilul altcuiva, experiența și viețile altor oameni sunt semnul că acele spații sunt medii toxice / Shutterstock

Specialiștii spun că de cele mai multe ori conexiunea cu alte mame și părinți în mediul online, te pot ajuta să te exprimi mai ușor și să te pui în valoare. Faptul că poți împărtăși povești, probleme și, uneori, chiar părerea ta despre o anumită situație, sunt soluții salvatoare pentru probleme care par fără sfârșit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețelele sociale pot adăuga stres în educația parentală

Se spune însă că sănătatea mea mintală și nivelul de stres din anumite grupuri din mediul online nu sunt tocmai ce trebuie. De cele mai multe ori presiunea este mare acolo și atingerea unui anumit nivel de parenting este de dorit. Cu toate acestea, suntem diferiți, iar alegerile sunt personale. Comparația cu alte femei, cu copilul altcuiva, experiența și viețile altor oameni sunt semnul că acele spații sunt medii toxice din care e indicat să te retragi.

Un nou studiu privind expunerea pe rețelele sociale și nivelurile de cortizol arată că mamele care petrec mai mult timp online se angajează în niveluri mai mari de comparație socială. Acest lucru duce la o creștere a stresului și a emoțiilor negative.

Se pare că sunt câteva întrebări care te pot ajuta să-ți dai seama dacă te afli în mediul potrivit. Nu spune nimeni că aceste grupuri nu trebuie să existe. Dar nivelul de implicare nu trebuie să-ți afecteze viața persoanală și cea de familie.

Această comunitate mă sprijină și mă susține? Pot să mă prezint acolo exact așa cum sunt? Mă simt bine în timpul petrecut aici sau mă simt epuizată și deprimată? Specialiștii spun și susțin cu tărie că compararea vieții personale cu a altora nu este un lucru benefic. Ea poate afecta sănătatea mintală.

Reclamă

Ceea ce se poate întâmpla în adunările de grup poate deveni copleșitor

Societatea este plină de comparații și este o capcană pentru părinți, în special pentru mame. Tendința studiată este aceea că mamele se compară mult pe internet. Din păcate, acest lucru scoate la iveală furie și tristețe în mijlocul eliberării de cortizol. Ceea ce se poate întâmpla în adunările de grup poate deveni copleșitor. Capacitatea cuiva de a fi în atât de multe spații online diferite nu este deloc benefică.

Dacă ajungi chiar să te vezi cu anumite femei dintr-un grup și îți dai seama că nu ai nimic în comun cu ele în afară de rolul de mamă, atunci renunță. Sunt femei care afișează partenerul perfect și viața perfectă. Sunt femei care „arăta mereu ca scoase din cutie„, cu părul făcut și mereu odihnite. Din păcate, aceste lucruri te pot afecta. Dacă tu nu-ți mai vezi capul de treabă și ești mereu pe fugă și obosită, lucrurile pot degenera.

Reclamă

Deși este ușor să găsești spații toxice în viața reală și online, poți găsi, de asemenea, comunități iubitoare. Tot ce trebuie să faci este să determini unde și cum îți petreci timpul.

Te poți întreba din nou dacă acesta este un spațiu în care ar trebui să te afli. Dacă cultura grupului este una cu care te identifici. Dacă răspunsul este nu, poate atunci e mai bine să petreci timpul vorbind cu cea mai bună prietenă a ta. Poți discuta cu bunica sau cu o persoană care te face fericită.

Petrece timpul de care ai nevoie pentru a te asigura că un grup online este unul în care te poți prezenta exact așa cum ești tu. Dacă simți că nu te identifici cu femeile de acolo, dar grupul e de ajutor, îl poți utiliza doar atunci când este necesar. Doar pentru întrebări specifice. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine însuți ca părinte este să te înconjori pe tine și pe copilul tău de oameni care vă iubesc. Care vă susțin și care îți pot spune să iei o pauză și să ieși din casă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
2
O femeie frumoasă care stă pe o stâncă și ilustrează una dintre zodiile ghinioniste în luna martie 2024
Horoscop
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în luna martie 2024 sunt reprezentate de Leu, Balanță și Vărsător. Astrele spun că planeta Pluto va avea o influență directă asupra acestor nativi. Este unul dintre motivele pentru care...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
4
Mai mulți ghiocei albi care se află sub un șnur de mărțișor
Timp liber
Pe ce parte se poartă mărțișorul. Tradiții mai puțin cunoscute
Prima zi din luna martie are o însemnătate aparte. Este și momentul în care multe persoane primesc în dar un mărțișor. În timp ce în ultimii ani au devenit tot mai populare brățările de...
5
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
PARTENERI
×