Reclamă

Secretele de călătorie ale Familiei Regale. Ce fac Regina Elisabeta și Prințul Charles când părăsesc Marea Britanie

Regina Elisabeta și Prințul Charles, alături de restul Familiei Regală, au unele obiceiuri de călătorie care pot să pară bizare pentru publicul obișnuit. Ei au reguli stricte de călătorie și iau cu ei lucruri la care puțini s-ar fi gândit să împacheteze.

Publicat: 27 septembrie 2021, 8:28

Familia Regală a Marii Britanii are numeroase reguli atunci când membrii săi pleacă din țară. De la modul în care se deplasează, la obiectele pe care le au în bagaje, există un protocol pentru fiecare detaliu al unei călătorii regale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Uneori, ei încalcă aceste reguli, dar cele mai multe sunt urmate cu strictețe, potrivit Reader’s Digest

O regulă de la care nu se abate niciunul dintre ei e călătoria cu un anturaj ce include servicii de securitate semnificative.

Secretele de călătorie ale Familiei Regale. Regina Elisabeta și Prințul Charles iau un lucru neobișnuit cu ei

În timp ce Meghan Markle nu pleacă în călătorii fără ulei din arbore de ceai (pe care îl folosește și pe post de dezinfectant, dacă are o tăietură superficială), Regina Elisabeta și Prințul Charles pornesc la drum cu un obiect neobișnuit în bagaje. 

Iată unele dintre secretele de călătorie ale membrilor Familiei Regale:

Reclamă

Trebuie să învețe să salute în numeroase limbi

Ca reprezentanți ai monarhiei din Marea Britanie, fiecare membru al Casei Regale trebuie să învețe saluturi de bază în limba oficială a țării pe care o vizitează.

„Asistenții din palat sunt întotdeauna disponibili să pregătească membrii regali înainte de o vizită importantă,” a declarat Myka Meier, specialistă în protocol. 

Reclamă

E protocolul corect să exerseze obiceiurile țării sau culturii pe care o vizitează, pentru a da dovadă de respect, așa că fiecare membru al familiei regale știe cum să facă o primă impresie bună.

– Myka Meier

Regina Elisabeta și Prințul Charles iau rezerve de sânge cu ei

Unul dintre cele mai neobișnuite obiceiuri de călătorie le aparține Reginei și fiului ei.

Potrivit The Telegraph, Regina Elisabeta și Prințul Charles aduc rezerve de sânge cu ei atunci când vizitează țări în care există probleme cu rezerva națională.

În cazul în care au nevoie de o transfuzie, au sângele pregătit. Din acest motiv, un membru important al echipei lor e un doctor, care pleacă în călătorii cu ei în caz de urgență. 

Vizitele lor sunt foarte scurte

Deși pare un vis devenit realitatea să poți călători atât de des precum membrii Familiei Regale, aceștia nu au parte de călătoriile pe care ni le imaginăm noi. 

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Kate Middleton și Prințul William, Prințul George, Prințesa Charlotte, covor roșu pe aeroport. Avion în spate, Kate poartă o rochie albastră
Kate Middleton și Prințul William călătoresc împreună cu familia lor, în ciuda protocolului regal / Profimedia

Ei nu au oportunitatea să viziteze monumente pe îndelete. Vizitele la monumente sunt văzute precum întâlniri de afaceri, așa că petrec maxim 40 de minute acolo.

„Să faci înconjurul lumii și să cunoști conducători și să vezi comori naționale sună a fi o viață fantastică,” a declarat Gordon Rayner, specialist în tururile regale. „Dar nu invidiez Familia Regală. Vizitele lor la monumente faimoase în întreaga lume rar durează mai mult de 40 de minute.” 

Întotdeauna au o ținută neagră în bagaj

Regula e o măsură de precauție în cazu în care un apropiat decedeză în timpul unei călătorii. Protocolul asigură că membrii sunt îmbrăcați potrivit atunci când se întorc în Marea Britanie.

În 1952, Regina Elisabeta era într-un tur oficial în Africa atunci când a murit tatăl ei, Regele George al VI-lea. Din păcate, ea nu avea o ținută neagră în bagaj. Atunci când s-a întors, nu a putut părăsi avionul până nu i-a fost adusă o rochie neagră. 

Doi moștenitori nu pot călători împreună

Regula a fost introdusă pentru a asigura linia succesiunii în cazul unui accident. Kate Middleton și prințul William încalcă această regulă frecvent atunci când călătoresc alături de familia lor. Ei au fost surprinși des când coborau din avion alături de copiii lor, George, Charlotte și Louis. Regina Elisabeta și Prințul Charles au călătorit și ei împreună.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×