Secretele de călătorie ale Familiei Regale. Ce fac Regina Elisabeta și Prințul Charles când părăsesc Marea Britanie

Regina Elisabeta și Prințul Charles, alături de restul Familiei Regală, au unele obiceiuri de călătorie care pot să pară bizare pentru publicul obișnuit. Ei au reguli stricte de călătorie și iau cu ei lucruri la care puțini s-ar fi gândit să împacheteze.

Publicat: 27 septembrie 2021, 8:28

Familia Regală a Marii Britanii are numeroase reguli atunci când membrii săi pleacă din țară. De la modul în care se deplasează, la obiectele pe care le au în bagaje, există un protocol pentru fiecare detaliu al unei călătorii regale.

Uneori, ei încalcă aceste reguli, dar cele mai multe sunt urmate cu strictețe, potrivit Reader’s Digest

O regulă de la care nu se abate niciunul dintre ei e călătoria cu un anturaj ce include servicii de securitate semnificative.

Secretele de călătorie ale Familiei Regale. Regina Elisabeta și Prințul Charles iau un lucru neobișnuit cu ei

În timp ce Meghan Markle nu pleacă în călătorii fără ulei din arbore de ceai (pe care îl folosește și pe post de dezinfectant, dacă are o tăietură superficială), Regina Elisabeta și Prințul Charles pornesc la drum cu un obiect neobișnuit în bagaje. 

Iată unele dintre secretele de călătorie ale membrilor Familiei Regale:

Trebuie să învețe să salute în numeroase limbi

Ca reprezentanți ai monarhiei din Marea Britanie, fiecare membru al Casei Regale trebuie să învețe saluturi de bază în limba oficială a țării pe care o vizitează.

„Asistenții din palat sunt întotdeauna disponibili să pregătească membrii regali înainte de o vizită importantă,” a declarat Myka Meier, specialistă în protocol. 

E protocolul corect să exerseze obiceiurile țării sau culturii pe care o vizitează, pentru a da dovadă de respect, așa că fiecare membru al familiei regale știe cum să facă o primă impresie bună.

– Myka Meier

Regina Elisabeta și Prințul Charles iau rezerve de sânge cu ei

Unul dintre cele mai neobișnuite obiceiuri de călătorie le aparține Reginei și fiului ei.

Potrivit The Telegraph, Regina Elisabeta și Prințul Charles aduc rezerve de sânge cu ei atunci când vizitează țări în care există probleme cu rezerva națională.

În cazul în care au nevoie de o transfuzie, au sângele pregătit. Din acest motiv, un membru important al echipei lor e un doctor, care pleacă în călătorii cu ei în caz de urgență. 

Vizitele lor sunt foarte scurte

Deși pare un vis devenit realitatea să poți călători atât de des precum membrii Familiei Regale, aceștia nu au parte de călătoriile pe care ni le imaginăm noi. 

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Kate Middleton și Prințul William, Prințul George, Prințesa Charlotte, covor roșu pe aeroport. Avion în spate, Kate poartă o rochie albastră
Kate Middleton și Prințul William călătoresc împreună cu familia lor, în ciuda protocolului regal / Profimedia

Ei nu au oportunitatea să viziteze monumente pe îndelete. Vizitele la monumente sunt văzute precum întâlniri de afaceri, așa că petrec maxim 40 de minute acolo.

„Să faci înconjurul lumii și să cunoști conducători și să vezi comori naționale sună a fi o viață fantastică,” a declarat Gordon Rayner, specialist în tururile regale. „Dar nu invidiez Familia Regală. Vizitele lor la monumente faimoase în întreaga lume rar durează mai mult de 40 de minute.” 

Întotdeauna au o ținută neagră în bagaj

Regula e o măsură de precauție în cazu în care un apropiat decedeză în timpul unei călătorii. Protocolul asigură că membrii sunt îmbrăcați potrivit atunci când se întorc în Marea Britanie.

În 1952, Regina Elisabeta era într-un tur oficial în Africa atunci când a murit tatăl ei, Regele George al VI-lea. Din păcate, ea nu avea o ținută neagră în bagaj. Atunci când s-a întors, nu a putut părăsi avionul până nu i-a fost adusă o rochie neagră. 

Doi moștenitori nu pot călători împreună

Regula a fost introdusă pentru a asigura linia succesiunii în cazul unui accident. Kate Middleton și prințul William încalcă această regulă frecvent atunci când călătoresc alături de familia lor. Ei au fost surprinși des când coborau din avion alături de copiii lor, George, Charlotte și Louis. Regina Elisabeta și Prințul Charles au călătorit și ei împreună.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ducii de Cambridge în timp ce iau parte la Earthshot Prize
Divertisment
Limbajul corporal al Ducilor de Cambridge la evenimentul Earthshot Prize. Ce spun experții despre Kate Middleton și Prințul William
Kate Middleton și Prințul William au atras atenția tuturor la prima gală a evenimentului Earthshot Prize. Acesta a fost organizat la Alexandra Palace din Londra, iar pe lista de invitați s-au regăsit nume precum...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și aripi cu pene negre în timp ce înfățișează una din cele mai toxice zodii
Horoscop
Cele mai toxice zodii. Nativii care au întotdeauna relații problematice
Fie că au o atitudine negativistă sau că sunt nepăsători cu privire la sentimentele celor din jur, anumiți nativi se numără printre cele mai toxice zodii. Cu toate acestea, în ciuda laturii lor întunecate,...
3
Kate Middleton în anul 2020, în timpul unui eveniment oficial din Londra. În natură, cu verdeață pe fundal, e îmbrăcată în uniformă de cercetaș, cu o cămașă albastră, vestă neagră și eșarfă la gât cu roșu
Divertisment
Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe care le preferă Kate Middleton se numără multe preparate sănătoase, vegetariene, ce o ajută să își mențină silueta de...
4
Rebel Willson cu părul prins într-un coc și o rochie cu paiete neagrăîn timp ce pozează pe covorul roșu la Festivalul de Film de la New York din 2021
Divertisment
Rebel Wilson și-a expus silueta. Cum a fost fotografiată actrița în Beverly Hills
Rebel Wilson a atras atenția tuturor atunci când și-a expus silueta pe străzile din Beverly Hills. Actrița în vârstă de 41 de ani a trecut printr-un proces de transformare corporală în ultimii doi ani....
5
Angelina Jolie, pe covorul roșu, la premiera Eternals, fotografie portret
Divertisment
Angelina Jolie a mers la premiera Eternals cu copiii săi. Actrița a strălucit pe covorul roșu
Angelina Jolie a mers la premiera Eternals cu cinci dintre copiii săi. Actrița a strălucit pe covorul roșu într-o ținută spectaculoasă, iar copiii săi au furat lumina reflectoarelor. Cea care a atras atenția tuturor...
PARTENERI
×