Reclamă

Spune-mi ce culoare preferi ca să-ți spun cine ești. Psihologii descifrează limbajul culorilor

Preferința pentru o anumită culoare revelează mai multe despre tine decât ți-ai putea imagina. Culoarea este o reflexie a personalității tale. Spune-mi ce culoare preferi ca să-ți spun cine ești. Hai să aruncăm o privire pe pânză, cu ajutorul specialiștilor.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 13 noiembrie 2023, 7:33 / Actualizat: 17 noiembrie 2023, 18:28

Ai admirat vreodată un curcubeu, gândindu-te ce culoare preferi din tot acel evantai vibrant de culori? Intuiția ta a funcționat, căci o nuanță de culoare este o analogie directă cu personalitatea ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spune-mi ce culoare preferi ca să-ți spun cine ești

Respiră adânc, închide ochii și alege o culoare. Aceasta traduce în mod simbolic tipul tău de personalitate, dar și dinamica ta sufletească. Iată semnificația principalelor culori, potrivit Infernointel.  

Roșu vibrant

Dacă îți place să dansezi în perechea ta de stiletto roșii, este foarte probabil să ai o motivație puternică și o vervă obstinată de a te bucura de viață. Lumea te privește ca fiind îndrăzneață, plină de entuziasm și mergând cu avânt pe drumul succesului.

Roșu, similar unei energii febrile, are o profundă influență asupra celor care îl preferă. Ai de luat o decizie curajoasă? Pariem că o entuziastă a culorii roșu este deja gata, încercând plină de curaj, să obțină rezultate galactice.

Reclamă

Portocaliu provocator

Ești vrăjită de culoarea portocaliu? Atunci probabil că îți curge creativitatea prin vene. Poți provoca un val de entuziasm și poftă de viață în aproape orice împrejurare.

Nostalgice după căldura solară, iubitoarele de portocaliu strălucesc de speranță, aducând deseori în prim plan un carnaval de idei colorate, neconvenționale.

Reclamă

Galben juvenil

Adoratoarele galbenului sunt ca acele raze de soare senine într-o zi întunecată. Privesc întotdeauna partea strălucitoare a lucrurilor, iar optimismul lor este molipsitor.

Înzestrate cu inteligență și intuiție de invidiat, sunt acele camarade care îți vor oferi mereu sfaturi de aur.

Verde elegant

Ai o slăbiciune pentru verde? Ești o persoană de încredere, cu un ochi atent pentru detalii. Ca și pădurea tăcută, iubitoarele de verde tind să fie gentile, dar în același timp ferme și responsabile.

Știu cum să mențină armonia, având și abilitatea de a fi concentrate și de a se ține întotdeauna de cuvânt. Dacă preferi verdele, onestitatea este nuanța ta sufletească. 

Albastru vindecător și violet vizionar

Ești fascinată mai degrabă de tonuri de albastru și violet? Porți serenitatea ca pe o mantie și posezi o esență profund intuitivă.

Deși în exterior pari o mare liniștită, în tine există o adiere de misticism și ingenuitate. Dotate cu o înțelepciune rafinată, aceste suflete pășesc natural în labirintul vieții, deși forțele lor călăuzitoare rămân o enigmă încântătoare pentru ceilalți.

Culoarea violet este asociată cu o varietate de semnificații, în special creativitatea, puterea, spiritul aristocratic, ambiția și preferința pentru lux. Se mai poate corela cu magicul, extravaganța, independența și mândria, notează Verywellmind.

Așadar, voiajul în lumea culorilor poate fi deopotrivă fascinant și inspirațional. Culorile pot avea un impact puternic asupra stărilor noastre de spirit și comportamentelor noastre. Culoarea este o fereastră către sinele tău interior, de care e bine să ții cont în călătoria vieții tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×