Reclamă

Țările europene în care poți călători în vara anului 2021. Destinațiile turistice cu restricții minime

Majoritatea țărilor europene și-au redeschis granițele turiștilor, iar acum există posibilitatea să călătorești din România în Europa, cu restricții minime, sau poate chiar să fii scutită de acestea. Care sunt țările europene în care poți călători în vara anului 2021.

Publicat: 19 iunie 2021, 7:00

Dacă încerci să îți planifici vacanța în Europa, ar fi indicat să consulți site-ul Ministerului de Externe, pentru a verifica condițiile de căătorie și restricțiile de călătorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Țările europene în care poți călători în vara anului 2021

Dacă decizi să rezervi o vacanță în Europa, asigură-te că înainte obții toate informațiile de care ai nevoie pentru a evita problemele la ieșirea din țară, sau la întoarcere.

Austria

Austria este un loc uimitor în care să îți petreci vacanța de vară și să pui în aplicare distanța socială. Poți alege chiar să călătorești până în statul austriac cu ajutorul mașinii, pentru a evita transportul în comun.

Austria și-a redeschis granițele pe 16 iunie. Dacă vii din România poți intra în Austria fără carantină dacă: prezinți un test PCR negativ (a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore, de la data prelevării), sau un test antigen ( a cărui valabilitate să nu depășească 48 de ore, de la data prelevării), ori prezinți un certificat de vaccinare cu un ser autorizat sau un certificat medical de recuperare ( în cazul în care ai fost infectată cu COVID-19, dar care să nu fie mai veche de trei luni).

Reclamă

Bulgaria

Statul bulgar a declarat urgență epidemiologică, până la 31 iulie 2021. Cetățenii români care sosesc din România pot intra însă în Bulgaria doar cu documentele de călătorie, potrivit presei și autorităților.

Reclamă

Cipru

Dacă vrei să călătorești în Cipru atunci va trebui să te pregătești ca la graniță să prezinți unui test molecular de tip RT-PCR ,cu rezultat negativ, pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu 72 ore înaintea călătoriei. Rezultat tetsului va trebui stipulat într-un formular pe care trebuie să-l completezi cu 24 de ore, înaintea călătoriei.

 De asemenea, e bine de știut că, certificatul de vaccinare împotriva viruslui COVID-19 te scutește de la obligația prezentării testelor de tip RT-PCR și de la măsura plasării în autoizolare.

Croația

Croația și-a deschis și ea granițele cetățenilor din Uniunea Europneaă. Persoanele care  din România, sunt nevoite să prezinte la intrarea în Republica Croată:

  • un test molecular (PCR) cu rezultat negativ, a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore de la momentul testării
  • sau un test rapid antigen negativ, întreprins cu maximum 48 ore, înaintea intrării în Croația
  • sau un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, dacă a trecut cel puțin 14 zile de la cea de-a doua doză de vaccin sau de la doza unică
  • sau un certificat medical de recuperare

Franța

Țările europene în care poți călători în vara anului 2021: Franța. În prezent, persoanele care sosesc din România în Franța nu trebuie să mai prezinte un test negativ pentru Covid-19, dacă sunt vaccinate.

Cei care nu sunt vaccinați sunt obligați să prezinte la trecerea frntierei rezultatul unui test negativ de COVID-19, un test PCR, sau antigen. Testul trebuie efectuat cu maxim 72 de ore înainte de plecare.

Germania

Dacă vrei să călătorești din România în va trebui să ai dovada vaccinării, testării sau vaccinării, pentru a intra în această țară. În caz contrar, vei fi nevoită să te supui măsurii de autoizolare, care variză de la o zonă la alta.

În momentl intrării pe teritoriul german, vei fi informată prin intermediul unui SMS u privire la măsurile de restricție împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Grecia

Grecia are unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Înainte de a alege să vizitezi țara elenă, verifică care sunt destinațiile turistice de top ale acestui ținut însorit.

Orice persoană care are peste șase ani, trebuie să prezinte la intrarea în Grecia:

  • un test molecular PCR cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării în Grecia
  • sau un certificat de vaccinare
  • ori dovada unei recuperări medicale în urma infecției cu Covid-19

Toate persoanele care sosesc în Grecia trebuie să completeze un formular online, cu 24 de ore înaintea efecturăii călătoriei.

Italia

La intrarea în Italia ești obligată să prezinți transportatorului rezultatul negativ al unui test molecular sau antigen, efectuat cu maxim 48 de ore înainte. De asemenea, ești nevoită să completezi un formular cu cel puțin 24 de ore înaintea efectuării călătoriei.  

Malta

Persoanele care au peste 5 ani trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul maltez un „Formular de localizare a pasagerului” și un test PCR cu rezultat negativ, redactat în limba engleză. Acesta trebuie efectuat cu maxim 72 ore înaintea sosirii în Malta.

Certificatul de vaccinare emis de autoritățile străine va fi acceptat doar după ce acesta va fi reglementat la nivel european.

Muntenegru

Muntenegru se află printre țările europene în care poți călători în vara anului 2021. Cetățenii statelor membre ale UE, care sosesc direct din acestea, pot intra în Muntenegru doar în baza documentului de călători valabil. Autoritățile muntenegrene au relaxat restricțiile de călătorie și măsurile sanitare existente.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care paortă haine de zâne și aripi de fluture pentru a ilustra ce talent ascuns ai, în funcție de zodie
Horoscop
Ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. La ce se pricep nativii din zodiac
Semnul zodiacal sub care te-ai născut poate influența multe aspecte din viața ta. Printre acestea se numără și abilitățile pe care le poți avea. Descoperă ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. Află...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Pentru Balanțe și Vărsătorii, horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023 vine cu despărțiri și complicații în relațiile de cuplu. Cei mai mulți dintre nativi vor lua decizii pe care mai apoi le...
3
Cara Delevingne, pe o bancă, desculță, fotografiată în timp ce vorbește la telefon, într-o stare de ebrietate avansată
Divertisment
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Află mai multe despre cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport. Modelul a fără sutien,...
4
Prințul George, alături de Prințul William, în tribune, în sacouri, la un eveniment sportiv
Divertisment
La ce vârstă va pleca Prințul George singur în călătorii. Aniversarea care îi va schimba pentru totdeauna destinul
Prințul George, la fel ca și frații săi sunt pregătiți încă de mici să facă față evenimentelor regale. Cu toate acestea, regulile Familiei Regale sunt stricte. Acum s-a aflat la ce vârstă va pleca...
5
Prințesa Leonor, în uniformă militară, în timp ce primește o distincție
Divertisment
Prințesa Leonor a Spaniei a fost fotografiată în uniformă militară. Fiica Reginei Letizia și a Regelui Felipe se antrenează la Academia Militară
Prințesa Leonor a Spaniei a arătat că nu se teme să implice în acțiune. Acest lucru a fost dovedit de o serie de fotografii dezvăluite de Casa Regală a Spaniei. Prințesa Leonor a Spaniei...
PARTENERI
×