Reclamă

Țările europene în care poți călători în vara anului 2021. Destinațiile turistice cu restricții minime

Majoritatea țărilor europene și-au redeschis granițele turiștilor, iar acum există posibilitatea să călătorești din România în Europa, cu restricții minime, sau poate chiar să fii scutită de acestea. Care sunt țările europene în care poți călători în vara anului 2021.

Publicat: 19 iunie 2021, 7:00

Dacă încerci să îți planifici vacanța în Europa, ar fi indicat să consulți site-ul Ministerului de Externe, pentru a verifica condițiile de căătorie și restricțiile de călătorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Țările europene în care poți călători în vara anului 2021

Dacă decizi să rezervi o vacanță în Europa, asigură-te că înainte obții toate informațiile de care ai nevoie pentru a evita problemele la ieșirea din țară, sau la întoarcere.

Austria

Austria este un loc uimitor în care să îți petreci vacanța de vară și să pui în aplicare distanța socială. Poți alege chiar să călătorești până în statul austriac cu ajutorul mașinii, pentru a evita transportul în comun.

Austria și-a redeschis granițele pe 16 iunie. Dacă vii din România poți intra în Austria fără carantină dacă: prezinți un test PCR negativ (a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore, de la data prelevării), sau un test antigen ( a cărui valabilitate să nu depășească 48 de ore, de la data prelevării), ori prezinți un certificat de vaccinare cu un ser autorizat sau un certificat medical de recuperare ( în cazul în care ai fost infectată cu COVID-19, dar care să nu fie mai veche de trei luni).

Reclamă

Bulgaria

Statul bulgar a declarat urgență epidemiologică, până la 31 iulie 2021. Cetățenii români care sosesc din România pot intra însă în Bulgaria doar cu documentele de călătorie, potrivit presei și autorităților.

Reclamă

Cipru

Dacă vrei să călătorești în Cipru atunci va trebui să te pregătești ca la graniță să prezinți unui test molecular de tip RT-PCR ,cu rezultat negativ, pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu 72 ore înaintea călătoriei. Rezultat tetsului va trebui stipulat într-un formular pe care trebuie să-l completezi cu 24 de ore, înaintea călătoriei.

 De asemenea, e bine de știut că, certificatul de vaccinare împotriva viruslui COVID-19 te scutește de la obligația prezentării testelor de tip RT-PCR și de la măsura plasării în autoizolare.

Croația

Croația și-a deschis și ea granițele cetățenilor din Uniunea Europneaă. Persoanele care  din România, sunt nevoite să prezinte la intrarea în Republica Croată:

  • un test molecular (PCR) cu rezultat negativ, a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore de la momentul testării
  • sau un test rapid antigen negativ, întreprins cu maximum 48 ore, înaintea intrării în Croația
  • sau un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, dacă a trecut cel puțin 14 zile de la cea de-a doua doză de vaccin sau de la doza unică
  • sau un certificat medical de recuperare

Franța

Țările europene în care poți călători în vara anului 2021: Franța. În prezent, persoanele care sosesc din România în Franța nu trebuie să mai prezinte un test negativ pentru Covid-19, dacă sunt vaccinate.

Cei care nu sunt vaccinați sunt obligați să prezinte la trecerea frntierei rezultatul unui test negativ de COVID-19, un test PCR, sau antigen. Testul trebuie efectuat cu maxim 72 de ore înainte de plecare.

Germania

Dacă vrei să călătorești din România în va trebui să ai dovada vaccinării, testării sau vaccinării, pentru a intra în această țară. În caz contrar, vei fi nevoită să te supui măsurii de autoizolare, care variză de la o zonă la alta.

În momentl intrării pe teritoriul german, vei fi informată prin intermediul unui SMS u privire la măsurile de restricție împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Grecia

Grecia are unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Înainte de a alege să vizitezi țara elenă, verifică care sunt destinațiile turistice de top ale acestui ținut însorit.

Orice persoană care are peste șase ani, trebuie să prezinte la intrarea în Grecia:

  • un test molecular PCR cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării în Grecia
  • sau un certificat de vaccinare
  • ori dovada unei recuperări medicale în urma infecției cu Covid-19

Toate persoanele care sosesc în Grecia trebuie să completeze un formular online, cu 24 de ore înaintea efecturăii călătoriei.

Italia

La intrarea în Italia ești obligată să prezinți transportatorului rezultatul negativ al unui test molecular sau antigen, efectuat cu maxim 48 de ore înainte. De asemenea, ești nevoită să completezi un formular cu cel puțin 24 de ore înaintea efectuării călătoriei.  

Malta

Persoanele care au peste 5 ani trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul maltez un „Formular de localizare a pasagerului” și un test PCR cu rezultat negativ, redactat în limba engleză. Acesta trebuie efectuat cu maxim 72 ore înaintea sosirii în Malta.

Certificatul de vaccinare emis de autoritățile străine va fi acceptat doar după ce acesta va fi reglementat la nivel european.

Muntenegru

Muntenegru se află printre țările europene în care poți călători în vara anului 2021. Cetățenii statelor membre ale UE, care sosesc direct din acestea, pot intra în Muntenegru doar în baza documentului de călători valabil. Autoritățile muntenegrene au relaxat restricțiile de călătorie și măsurile sanitare existente.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×