Reclamă

Taylor Swift a fost desemnată personalitatea anului de revista Time. Cântăreața se bucură de un succes imens

Taylor Swift a fost desemnată personalitatea anului de revista Time. Cântăreața se bucură de un succes imens, iar meritele muncii sale au fost recunoscute.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 7 decembrie 2023, 7:27

Revista americană face acest clasament încă din anul 1927, iar printre cei nominalizați au fost liderul rus Vladimir Putin şi cel chinez Xi Jinping. Printre ceilalţi nominalizaţi pentru anul acesta au fost scriitori şi actori de la Hollywood, dar şi Sam Altman, fondatorul companiei de inteligenţă artificială OpenAI, procurorii care se ocupă de dosarele împotriva lui Donald Trump, Barbie, Regele Charles al III-lea şi Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale americane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Taylor Swift a fost desemnată personalitatea anului de revista Time

Taylor Swift i-a luat anul acesta locul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Acesta din urmă a a fost anul trecut numit personalitatea anului „pentru că a inspirat oamenii şi naţiunile să se unească în apărarea libertăţii, pentru că a reamintit lumii fragilitatea democraţiei”, potrivit revistei TIME.

„În timp ce popularitatea ei a crescut de-a lungul deceniilor, acesta este anul în care Swift, azi în vârstă de 33 de ani, a realizat un fel de fuziune nucleară: a împuşcat arta şi comerţul împreună pentru a elibera o energie de o forţă istorică”, scrie TIME.

„A reuşit acest lucru îmbrăţişând ceea ce ştie să facă mai bine decât oricine altcineva. Să distreze şi să scrie cântece care se conectează cu oamenii. Acum, ea devine prima Personalitate a Anului care este recunoscută pentru succesul ei în domeniul artelor, într-un an în care am fost treziţi din nou de întrebări despre cine face şi cine deţine expresiile noastre culturale. Swift este, de asemenea, un simbol al schimbării generaţionale. Este doar a patra Persoană a Anului, solo, născută în ultima jumătate de secol”, mai scrie publicaţia în justificarea alegerii făcute.

Realizările lui Taylor Swift în 2023

Reclamă

Artista este un fenomenul global care a ridicat stadioane în picioare și a dominat topurile.

Deși a avut o mulțime de realizări în acest an, prietenii ei spun că este încă „abia la început”.

Taylor Swift este pe culmile succesului și știe ce face. Ea își încheie cel mai de succes an de până acum.

Reclamă

Turneul ei Eras Tour (un spectacol de 3,5 ore care se bazează pe cele 10 albume ale sale și care a dat naștere unui film de concert care a făcut istorie) a ajutat-o pe Swift să devină miliardar. Informația a fost raportată de Forbes în octombrie.

1989 (Versiunea lui Taylor) a doborât recordul pentru cea mai mare săptămână de vânzări de vinil din toate timpurile. A avut cel puțin 580.000 de exemplare vândute.

Artista este câștigătoare de 12 ori a Premiului Grammy și s-a impus în cultura pop.

După 17 ani în lumina reflectoarelor, „știe când, unde, cum să-și promoveze munca, dar știe și când, unde, cum să fie normală și să fie un om care își trăiește viața”, spune Tim McGraw despre Swift. „Cred că a navigat cu brio pe această linie.”

Crescută într-o fermă de pomi de Crăciun de lângă Wyomissing, Penn., de părinții ei Scott, pe atunci broker de valori și Andrea, un fost director de marketing, Swift s-a mutat cu familia ei la 14 ani în zona Nashville pentru a-și urmări obiectivele.

„Am petrecut mult timp cu ea și nu am văzut pe nimeni să o aştepte. Când am stat la ea acasă, Taylor însăși pregătea tuturor micul dejun și cina. Ea este în mod legitim o persoană foarte cu picioarele pe pământ și muncitoare.”

Ce spune Taylor Swift despre cariera sa

Timp de aproape două decenii, Swift s-a reinventat într-un ritm asemănător cu cel al Madonnei. Vedeta a reușit să redefinească redefinind genurile și strategiile de marketing.

„Existăm într-adevăr în această societate în care femeile din divertisment sunt aruncate într-un cimitir de elefanți până la 35 de ani. Artistele de sex feminin pe care le cunosc s-au reinventat de 20 de ori mai mult decât artiștii bărbați”, a spus ea în documentarul Miss Americana din 2020.

„Aceasta este probabil una dintre ultimele mele oportunități ca artist de a profita de acest tip de succes. Așa că, pe măsură ce împlinesc 30 de ani, îmi spun că vreau să muncesc foarte mult. O fac cât timp societatea încă mă tolerează să am succes.”

Prietenii vedetei sunt convinși că este abia începutul

În ultimii trei ani, Swift a spulberat toate așteptările și a deschis calea pentru următoarea generație de artiste de sex feminin.

„De când eram mică, am admirat cât de neînfricată și cât de inteligentă este. În calitate de interpretă, apreciez modul în care este capabilă să se conecteze cu fiecare persoană din mulțime, de parcă le-ar cânta personal”, a spus Sabrina Carpenter în deschiderea Eras Tour.

„Dă un ton atât de frumos și de aceea spectacolele sunt atât de magice. Și în afara scenei, ea este încă superstar, dar este superstarul care se pricepe foarte bine la orice.”

Deși a realizat mai multe într-un an decât oricine din industrie, Swift ar putea fi și mai ocupată în 2024. Ea se află în turneu până în decembrie anul viitor. Mai are două albume de relansat. Ea a fost văzută frecvent la un N.Y.C. studio de înregistrări cu colaboratorul ei Jack Antonoff. Sunt șanse mari să mai câștige câteva premii Grammy în februarie. De asemenea, debutul ei ca regizor de lungmetraj bazat pe un scenariu original ar putea să-i aducă o mulțime de premii.

„Taylor are atât de multe povești de spus”, spune Dessner. „Cred că va continua să inventeze noi moduri și metode de a scrie. Va continua să extindă acest univers fermecat creat de ea, de care ne putem bucura cu toții.”

Prietenul de multă vreme al lui Swift, rocker-ul Paramore, Hayley Williams, în vârstă de 34 de ani a spus despre artistă: „Aproape că îmi este frică să o spun, dar cred că ea abia începe”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×