Tot ce trebuie să știi despre exfolierea scalpului pentru a-ți îngriji părul la tine acasă. Sfaturi utile de la specialiștii în beauty

Exfolierea scalpului este la fel de importantă ca exfolierea pielii de pe corp. De multe ori nu acordăm importanță acestui aspect și ajungem în situația în care ne confruntăm cu diferite probleme ale sănătății acestuia. Iată tot ce trebuie să știi despre exfolierea scalpului pentru a-ți îngriji părul chiar la tine acasă.

Beatrice Ioana
Publicat: 29 mai 2023, 6:44
Iată tot ce trebuie să știi despre exfolierea scalpului pentru a-ți îngriji părul chiar la tine acasă. Specialiștii în beauty îți vin și de această dată în ajutor / Shutterstock

Specialiștii în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva sfaturi utile. De data aceasta, ei vorbesc despre importanța regenerării pielii scalpului. De multe ori trecem cu vederea pasul exfolierii scalpului și nu acordăm acestui proces foarte multă importanță. Totuși, specialiștii susțin că acest pas ar putea să-ți facă părul mult mai sănătos și mai strălucitor.

Ce presupune exolierea scalpului

Exfolierea se realizează, de cele mai multe ori, cu produse speciale. Acestea sunt dedicate scalpului și sunt diferite de cele pe care le-am folosi pentru exfolierea tenului sau a pielii de pe corp.

Prima metodă prin care  poți să-ți exfoliezi scalpul este aceea a masajului capilar cu ajutorul unei peri speciale și a uleiurilor dedicate acestui proces. Exfolierea se poate realiza în acest fel pe părul uscat.

Cea de-a doua metodă presupune exfolierea realizată pe părul umed prin aplicarea unor produse speciale care sunt dedicate acestui proces, scriu specialiștii pentru Cosmopolitan.

Din fericire, scalpul poate fi exfoliat chiar și la tine acasă. Nu este nevoie să apelezi întotdeauna la o exfoliere profesională, însă aceasta este recomandată.

Ce beneficii are exfolierea scalpului pentru păr

Chiar dacă îți speli părul cu grijă și folosești produse dedicate sănătății acestuia, el are nevoie de mai mult de atât. Un pas important când vine vorba de regenerarea părului ține de exfolierea scalpului. Podoaba capilară ca strpluci și va fi mult mai sănătoasă dacă îngrijirea începe încă de la rădăcină.

Exfolierea presupune folosirea unor produse care să ajute la eliminarea celulelor moarte de pe scalp. Exfolierea este de două feluri: chimică sau mecanică. În timpul procesului de exfoliere a scalpului reușești să destui porii și să ajuți la îmbunătățirea circulației sangvine.

În felul acesta pielea capului se va oxigea mult mai mult și va duce la diminuarea problemelor precum apariția cojițelor și a mătreții. Pentru a avea parte de o exfoliere cât mai blândă se recomandă masajul capilar. Află mai multe și despre cum poți scăpa de mătreață.

De câte ori este recomandat să-ți exfoliezi scalpul pe an

Spre deosebire de exfolierea tenului sau de exfolierea pielii de pe corp, exfolierea scalpului se face mult mai rar. Specialiștii în beauty nu recomandă să-ți exfoliezi scalpul în fiecare lună. Este recomandat ca acesta să se exfolieze la fiecare 3 luni. 

Tratamentul de exfoliere poate să fie diferit de la o persoană la alta, în funcție de nevoile fiecărui tip de piele. Există persoane care vor avea nevoie de un tratament profesional, în timp ce altele se vor bucura de beneficiile acestui proces chiar și la ele acasă. Este important să te consulți cu medicul dermatolog înainte de a alege produsele de exfoliere și metoda potrivită tipului tău de piele și păr.

Dacă te exfoliezi mai mult decât este necesar poți să te confrunți cu diferite probleme ale scalpului. Scalpul uscat poate duce la apriția mătreție și a altor probleme. Este important să găsești un echilibru și să nu abuzezi de această metodă de îngrijire a părului.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI