Mulți oameni reacționează la gustul amar al vinetelor. Dacă ai mâncat recent vinete și te-ai confruntat cu această aromă nedorită, atunci încearcă aceste sfaturi pentru a elimina amărăciunea vinetelor înainte de a le găti.
Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor
Cea mai încercată și demonstrată metodă de a scăpa de amărăciunea vinetelor este sărarea lor. Cu toate acestea este și o metodă intens dezbătută. Unii spun că nu scoate cu adevărat amărăciunea, ci doar maschează percepția noastră despre aceasta.
Indiferent de ceea ce se scrie, presărarea sării peste felii sau rondele de vinete înainte de a fi gătite scoate o parte din umiditate și reduce amărăciunea. Lasă-le să stea așa aproximativ o oră și apoi clătește-le de sare înainte de a le găti.
Înmoaie vinetele în lapte
Aceasta este o altă practică comună despre care mulți spun că oferă rezultatele dorite, dar este mai puțin cunoscută. Înmoaie felii sau cuburi de vinete în lapte timp de aproximativ 30 de minute înainte de a le găti. Laptele nu numai că temperează amărăciunea, dar de fapt face vinete foarte cremoase, deoarece legumele acționează ca un burete și absorb o cantitate bună de lapte în pulpa lor.
Scoate semințele
Dacă nu vrei să pierzi timpul prin sărare sau înmuiere, poți oricând să scoți semințele din vinete. Semințele tind să rețină cea mai mare parte a amărăciunii, iar vinetele mai bătrâne pot avea o mulțime de semințe. Tăiați miezul interior care conține semințele și ar trebui să se atenueze amărăciunea.