Reclamă

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi

Vintele sunt legume pe care mulți oameni le îndrăgesc, dar de multe ori ajung să se ferească de ele din cauza gustului lor ușor amărui. Dacă te numeri și tu printre ei, atunci te afli în locul potrivit. Ai mai jos trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 9 septembrie 2024, 7:08

Mulți oameni reacționează la gustul amar al vinetelor. Dacă ai mâncat recent vinete și te-ai confruntat cu această aromă nedorită, atunci încearcă aceste sfaturi pentru a elimina amărăciunea vinetelor înainte de a le găti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor

Cea mai încercată și demonstrată metodă de a scăpa de amărăciunea vinetelor este sărarea lor. Cu toate acestea este și o metodă intens dezbătută. Unii spun că nu scoate cu adevărat amărăciunea, ci doar maschează percepția noastră despre aceasta.

Indiferent de ceea ce se scrie, presărarea sării peste felii sau rondele de vinete înainte de a fi gătite scoate o parte din umiditate și reduce amărăciunea. Lasă-le să stea așa aproximativ o oră și apoi clătește-le de sare înainte de a le găti.

Înmoaie vinetele în lapte

Aceasta este o altă practică comună despre care mulți spun că oferă rezultatele dorite, dar este mai puțin cunoscută. Înmoaie felii sau cuburi de vinete în lapte timp de aproximativ 30 de minute înainte de a le găti. Laptele nu numai că temperează amărăciunea, dar de fapt face vinete foarte cremoase, deoarece legumele acționează ca un burete și absorb o cantitate bună de lapte în pulpa lor.

Reclamă

Scoate semințele

Dacă nu vrei să pierzi timpul prin sărare sau înmuiere, poți oricând să scoți semințele din vinete. Semințele tind să rețină cea mai mare parte a amărăciunii, iar vinetele mai bătrâne pot avea o mulțime de semințe. Tăiați miezul interior care conține semințele și ar trebui să se atenueze amărăciunea.

De ce vinetele sunt amare

Reclamă

Gustul amar poate fi dat de compușii naturali numiți alcaloizi care sunt secretați ca o armă de apărare împotriva dăunătorilor. Vinetele conțin alcaloidul solanină, care le poate le poate da un gust amar. Un alt compus care poate contribui la amărăciunea vinetelor este antocianina, care este o substanță fitochimică ce conferă vinetelor nuanța de violet și poate acționa ca un antioxidant atunci când le consumi.

Pe de altă parte, dacă vinetele sunt amare poate depinde de vârsta și dimensiunea fructului pentru că da, vinetele sunt considerate fructe. Vinetele mai mari și mai mature pot fi mai amare, de obicei pentru că semințele lor sunt mai mari.

Amărăciunea poate depinde și de soi. Vinetele mici thailandeze sunt de obicei mai amare decât vinetele italiene, albe sau japoneze, care sunt puțin mai dulci.

Condițiile în care vinetele sunt cultivate pot contribui la apariția gustului amar. Vremea aspră poate stresa planta, determinând-o să producă mai mulți compuși amari care o protejează de factorii de mediu.

Poți consuma vinete amare, cu excepția cazului în care ești sensibilă la compusul solanină. De obicei, acesta nu este într-o cantitate considerabilă pentru a provoca probleme grave de sănătate. Dar dacă nu poți tolera acest compus chimic, este posibil să ai probleme digestive.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×