Reclamă

Vinete marinate cu usturoi, o garnitură de nerefuzat

Dacă nu ai încercat rețeta de vinete marinate cu usturoi, acum este momentul s-o faci, când tarabele din piață abundă de vinete. Sunt un deliciu culinar care aduce împreună arome mediteraneene într-un fel de mâncare simplu și răcoritor.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 19 august 2024, 5:31

Feliile de vinete, prăjite până devin moi și aurii, sunt scăldate într-o marinadă bogată în ulei de măsline, oțet și usturoi. Acest amestec le oferă un gust intens, ușor picant și acrișor, dar și o textură cremoasă. Pătrunjelul proaspăt și, opțional, ardeiul iute, adaugă o notă de prospețime și vivacitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Această rețetă este perfectă pentru a fi pregătită în avans și servită ca aperitiv sau garnitură la o masă specială. Poate fi preparată și sub formă de conservă pentru iarnă în borcane și depozitate în cămară.

Descoperă și efectele surprinzătoare ale consumului de vinete și de ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta.

Mai jos, descoperă rețeta detaliată a vinetelor marinate.

Reclamă

Vinete marinate cu usturoi – Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3 linguri oțet de mere sau oțet de vin alb
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță zahăr
  • sare și piper după gust
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 1 ardei iute (opțional, pentru un gust picant)
  • 1 linguriță oregano sau cimbru uscat (opțional).

Rețeta vinetelor marinate – Mod de preparare

Mai întâi, vei pregăti toate ingredientele necesare preparării rețetei. Începe cu pregătirea vinetelor.

Spală vinetele, șterge-le cu prosoape de hârtie, apoi secționează-le în felii subțiri, de aproximativ 1 cm grosime. Așază feliile de vinete pe un blat de lucru întins și presară sare peste ele. Lasă-le într-o acolo timp de 20-30 de minute, pentru a elimina excesul de apă și pentru a reduce gustul amar.

Reclamă

După ce au stat la scurs, clătește vinetele sub apă rece și șterge-le bine cu un prosop de bucătărie. Descoperă și o altă variantă a rețetei de vinete marinate, dar în sos de roșii pentru iarnă.

Cum prepari vinete marinate cu usturoi

Încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie așezată la foc mediu.

Prăjește feliile de vinete pe ambele părți până devin aurii și moi. Scoate-le pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Lasă vinetele deoparte să se răcească, iar între timp prepară marinada.

Ia un bol încăpător și amestecă în el usturoiul tocat mărunt cu oțetul, uleiul de măsline, zahărul, sare și piper după gust.

Dacă dorești, poți adăuga și ardei iute tocat rondele și oregano sau cimbru pentru un plus de aromă.

Într-un vas mare sau un borcan, așază un strat de vinete prăjite, urmat de un strat de marinadă. Continuă să alternezi straturile până când se termină toate ingredientele. La final, presară pătrunjelul tocat deasupra și acoperă vasul.

Lasă vinetele la marinat la frigider timp de cel puțin 2 ore, dar ideal ar fi să stea peste noapte pentru a dezvolta arome mai intense.

Aceste vinete marinate cu usturoi se pot servi reci, ca aperitiv sau garnitură, alături de pâine proaspătă sau ca parte a unei salate.

Și tot din aceeași categorie de preparate simple cu vinete mai poți încerca și rețeta de aperitiv cu vinete și ardei capia pentru iarnă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×