Reclamă

Xueli Abbing colaborează cu Vogue la 16 ani. Modelul cu albinism, apreciat în întreaga lume

1 din 20 000 de oameni se naște cu o afecțiune genetică numită albinism. Cu toate că informația este la îndemâna tuturor în zilele noastre, sunt încă oameni care judecă sau critică pe baza aspectului fizic. Cu aceste prejudecăți s-a confruntat și Xueli. Xueli Abbing lucrează pentru Vogue la 16 ani.

Publicat: 3 iulie 2021, 8:44 / Actualizat: 3 iulie 2021, 12:43

Potrivit Bored Panda, în China, albinismul este văzut ca un blestem sau o povară. Așa s-a întâmplat și în cazul lui Xueli. Tânăra a fost abandonată în urmă cu 16 ani într-un orfelinat din China din cauza faptului că era diferită din punct de vedere fizic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Xueli Abbing lucrează pentru Vogue la 16 ani

Din fericire, Xueli a fost adoptată la vârsta de trei ani de o familie din Olanda, Abbing. Tocmai trăsăturile pentru care fusese stigmatizată în trecut au făcut-o să se remarce în industria modelling-ului la numai 11 ani. Tot atunci și-a dat seama că poate aborda această afecțiune și le poate oferi oamenilor informații prin intermediul unei platforme online. Ea a vrut să-i facă pe oameni să conștientizeze că albinismul este doar o afecțiune. Nimeni nu merită să fie stigmatizat din cauza ei. Xueli le-a transmis oamenilor că frumusețea naturală trebuie mereu apreciată la adevărata sa valoare.

Recent, Xueli Abbing a început o colaborare cu revista Vogue. Acum lucrează cu unii dintre cei mai mari fotografi ai lumii.

Albinismul este o afecțiune genetică cauzată de lipsa de melanină in piele, păr și ochi. Nivelurile de pigmentare pot varia în funcție de gradul afecțiunii. Poate include diverse complicații ale pielii și ale vederii, astfel încât oamenii care suferă de această afecțiune trebuie să fie extrem de precauți. Xueli vede doar 10%, iar ochii ei sunt extrem de sensibili la lumină. Din cauza faptului că nu poate privi dirct spre lumină, Xueli apare în majoritatea fotografiilor cu ochii închiși.

Reclamă

„Aproape că nu deschid ochii niciodată în timpul ședințelor foto, deoarece lumina este întotdeauna prea strălucitoare.”

Un alt model care se folosește de rețelele de socializare pentru a promova pozitivismul este Ashley Graham. Aceasta vrea să le transmită fanilor ei că încrederea în sine e unul dintre cele mai importante lucruri.

Modelul cu albinism, apreciat în întreaga lume

Reclamă

Sora lui Xueli, Yara, care îi administrează conturile pe rețelele de socializare și o fotografiază adesea a declarat pentru publicația menționată mai sus:

„Lucrează ca model pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la albinism. Pentru a le arăta altora că și persoanele cu dizabilități sunt normale și că se pot integra perfect în societate.”

Xueli a vorbit despre povestea ei cu BBC. Ea a detaliat cum se schimbă industria modelling-ului:

„În modelling a arăta diferit este o binecuvântare, nu un blestem și îmi oferă o platformă de sensibilizare a albinismului. Acum persoanele cu dizabilități sunt prezentate mai mult în mass-media și e minunat, dar ar trebui să fie ceva normal.”

Ce face Xueli într-o zi normală din viața ei

Xueli este reprezentat de o agenție revoluționară de talente, Zebedee Management, care se concentrează pe persoanele cu dizabilități și diferențe vizibile. Atunci când nu se află la ședințe foto sau nu se află pe podium, aceasta are mai multe activități care îi fac plăcere: „Lui Xueli îi place să-și umple zilele cu sporturi cum ar fi alpinismul, croșetarea și vizionarea de videoclipuri informative pe YouTube. Știe multe fapte ciudate și iubește să filozofeze despre viață cu alți oameni”, a spus sora sa.

Xueli este un exemplu că diferențele și dizabilitățile nu ar trebui să îi îndepărteze de la posibilitățile pe care le oferă lumea în care trăim. Tânăra de numai 16 ani se folosește de modelling pentru a vorbi despre albinism. Ea refuză să vorbească despre inegalitate și vrea să schimbe lumea.

„Vreau ca alți copii cu albinism sau orice formă de dizabilitate să știe că pot face orice vor. O poate face la fel de bine ca oricine altcineva. Oamenii ar putea spune că nu puteți face anumite lucruri, dar puteți, doar încercați.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×