Fiecare dintre noi trebuie să facă toate acțiunile cu mare responsabilitate, începând chiar cu lucrurile mici care îl înconjoară.
Potrivit eating-made-easy.com, fie că unii nu mai folosesc atât de mult plastic sau se gândesc de două ori atunci când aruncă resturi menajare la gunoi, un lucru este clar. Suntem toți responsabili de ce se va întâmpla cu natura peste ani și ani.
Schimbări pe care le poți face ca să protejezi mediul
Există o mulțime de companii care au început să ia atitudine în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, dar diferența stă în felul în care fiecare dintre noi acționează. Învață cum să protejezi mediul chiar din bucătăria ta.
Poți începe cu compostul
Acesta este un proces prin care poți transforma resturile menajere în îngrășământ organic pentru sol. De cele mai multe ori, resturile sunt pur și simplu aruncate la gunoi sau chiar arse, dar oricare dintre cele două procedee sunt poluante. Este recomandat compostul pentru că în acest fel atât mediul cât și oamenii au de câștigat.
Reciclează capsulele de cafea
Dacă ai acasă o cafetieră pe bază de capsule de cafea, reciclează-le. Le poți refolosi pentru a crea un obiect de decor, iar zațul de la cafea îl poți utiliza în scopuri practice, precum alcătuirea unei măști pentru față sau îl poți folosi ca îngrășământ natural pentru plantele din curte dacă faci compost.
Spune nu ustensilelor de unică folosință
Atunci când comanzi mâncare de la restaurante, la livrare primești și tacâmuri din plastic. Poți solicita restaurantului să nu îți livreze mâncarea cu astfel de ustensile. Investește într-un set de tacâmuri pe care îl poți purta în geantă. Chiar dacă poate părea un pas mic, orice gest contează.
Investește în saci de gunoi biodegradabili
Dacă nu poți recicla sau procedura compostului pare complicată pentru tine, atunci apelează la acest tip de saci de gunoi. Există astfel de pungi biodegradabile și sunt ușor de procurat.
Cojile de la citrice, ajutoarele tale de nădejde
Da, le poți folosi la curățenia casei. Pe lângă faptul că faci economie la bani, mâinile tale îți vor mulțumi că nu le mai ataci cu produse de curățenie pline de chimicale. Fă echipa perfectă din cojile de la citrice și oțet. Indiferent ce rețetă alegi, cu siguranță o să fii mulțumită de rezultate.
Plecă de acasă cu propriile tale sacoșe
De ce? Conform celor mai recente studii, doar 1% din pungile de plastic uzate sunt returnate pentru reciclare. O pungă din hârtie este una dintre soluții. Aceasta se poate descompune în aproximativ o lună, în timp ce una din plastic, dacă nu este reciclată și este aruncată pur și simplu la gunoi, are nevoie de un an de zile pentru degradare.
Reciclează corect electrocasnicele
Gadgeturile pe care le folosești în bucătărie au o durată de viață, dar atunci când nu îți mai sunt de folos, aruncă-le cu simț de răspundere. Atunci când durata lor de viață a fost depășită, nu le arunca pur și simplu la groapa de gunoi. Reciclează-le în centrele specializate. Procedează la fel și cu bateriile și becurile din casă. Cu fiecare pas pe care îl faci, poți învăța cum să protejezi mediul astfel încât și copiii tăi să profite de resursele naturale.
Primul pas este să fii mai atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău. Fă o curățenie amănunțită și renunță în mod inteligent la lucrurile care stau degeaba în dulapuri sau nu își mai au locul în cămară.