Fie că ești o începătoare ezitantă sau o profesionistă desăvârșită, oricine își petrece timpul în bucătărie trebuie să cunoască practicile de bază ale gătitului. Nu numai că vei obține preparate mai gustoase dacă urmezi aceste sfaturi, dar vei reuși să păstrezi alimentele proaspete pentru mai mult timp.
Trucuri în bucătărie pe care trebuie să le cunoști
Există o mulțime de trucuri grozave care pot ajuta pe oricine să-și îmbunătățească performanțele în bucătărie și, probabil, să îi motiveze să își dezvolte în continuare abilitățile.
Lăsă carnea roșie să stea înainte să o tai
Chiar și o friptură bine făcută nu ar trebui să fie uscată niciodată. Pentru a păstra carnea suculentă, așeaz-o direct pe folia de aluminiu după ce o ridici de pe aragaz sau grătar. Înfășoară friptura în folie și lăs-o să stea aproximativ cinci minute.
Acest lucru permite ca friptura să absoarbă sucul. Carnea va continua să se gătească în timp ce este în folie, așa că, dacă preferi o friptură medie, nu ar trebui să o lași prea mult.
Oprește aragazul înainte ca ouăle să fie terminate
Trucul pentru ouă grozave este să nu le gătești prea mult! Indiferent dacă le vrei tari sau moi, opriți întotdeauna aragazul cu câteva minute înainte ca ouăle să pară terminate. Căldura rămasă va asigura că ouăle sunt gătite perfecte.
Toacă ierburile cu sare
Pentru a împiedica ierburile să sară în toate direcțiile atunci când le tai, presară sare pe suprafața pe care le vei așeza.
Nu supraaglomera tigaia
S-ar putea să crezi că ai suficient spațiu în tigaie pentru o bucată de pui în plus, dar dacă ai îndoieli, nu risca. Există șansa că căldura să nu se distribuie corect în restul alimentelor din tigaie, afectând astfel aroma. Ca măsură preventivă, lasă câțiva centimetri între fiecare aliment din tigaie pentru a te asigura că se gătesc bine.
Depozitează corect condimentele
Pentru a folosi condimentele pentru cât mai mult timp, păstrează-le într-un loc răcoros și întunecat. Nu le depozita deasupra aragazului deoarece căldura și umiditatea le pot modifica aroma, potrivit The Everygirl.
Adaugă sare în apa clocotită pentru paste
Când pregătești paste, este recomandat să adaugi sare în apa clocotită pentru un plus de aromă. Pentru o oală mare, ai nevoie de una sau două linguri de sare. Amestecă până se dizolvă și, odată ce apa a început să fiarbă, adaugă pastele.
Folosește apa de la paste pentru a crea un sos
Nu arunca toată apa în care ai fiert pastele. Adaugă o cană de apă în tigaie, apoi așează pastele. Apa sărată va oferi mai multă aromă. Apa în care au fiert pastele conține, de asemenea, amidon care poate fi folosit pentru a regla consistența sosului.
Folosește un șervețel pentru a conserva legumele
Prelungiți durata de viață a legumelor înfășurându-le într-un șervețel. Depoziteaz-le apoi într-o pungă de plastic. Oxigenul nu este bun pentru legume, așa că scoate cât mai mult aer din pungi înainte de a le sigila. De asemenea, evită să speli legumele până în momentul în care le consumi. Asigură-te că ai suficient loc de depozitare în frigider. Supraaglomerarea sertarelor va împiedica circulația aerului în frigider, ceea ce înseamnă că anumite zone nu vor fi aerisite corespunzător. Prin urmare, unele alimente vor expira mai repede.
Păstrează rădăcina cepei intactă pentru o feliere mai ușoară
Ceapa poate fi dificil de tăiat. Pentru a o tăia uniform, nu îndepărta rădăcina. Îndepărtează coaja și feliaz-o mai întâi în direcție orizontală, apoi, verticală.