Reclamă

Trucuri în bucătărie pe care trebuie să le cunoști

Câteva trucuri simple pot adăuga savoare unui preparat fad sau pot simplifica procesul de gătit. Indiferent dacă ai sau nu experiență, întotdeauna poți să înveți ceva nou. Iată trucuri în bucătărie pe care trebuie să le cunoști!

Publicat: 19 februarie 2021, 17:02 / Actualizat: 24 februarie 2021, 11:54

Fie că ești o începătoare ezitantă sau o profesionistă desăvârșită, oricine își petrece timpul în bucătărie trebuie să cunoască practicile de bază ale gătitului. Nu numai că vei obține preparate mai gustoase dacă urmezi aceste sfaturi, dar vei reuși să păstrezi alimentele proaspete pentru mai mult timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri în bucătărie pe care trebuie să le cunoști

Există o mulțime de trucuri grozave care pot ajuta pe oricine să-și îmbunătățească performanțele în bucătărie și, probabil, să îi motiveze să își dezvolte în continuare abilitățile.

Lăsă carnea roșie să stea înainte să o tai

Chiar și o friptură bine făcută nu ar trebui să fie uscată niciodată. Pentru a păstra carnea suculentă, așeaz-o direct pe folia de aluminiu după ce o ridici de pe aragaz sau grătar. Înfășoară friptura în folie și lăs-o să stea aproximativ cinci minute.

Acest lucru permite ca friptura să absoarbă sucul. Carnea va continua să se gătească în timp ce este în folie, așa că, dacă preferi o friptură medie, nu ar trebui să o lași prea mult.

Reclamă

Oprește aragazul înainte ca ouăle să fie terminate

Trucul pentru ouă grozave este să nu le gătești prea mult! Indiferent dacă le vrei tari sau moi, opriți întotdeauna aragazul cu câteva minute înainte ca ouăle să pară terminate. Căldura rămasă va asigura că ouăle sunt gătite perfecte.

Toacă ierburile cu sare

Reclamă

Pentru a împiedica ierburile să sară în toate direcțiile atunci când le tai, presară sare pe suprafața pe care le vei așeza. 

Nu supraaglomera tigaia

S-ar putea să crezi că ai suficient spațiu în tigaie pentru o bucată de pui în plus, dar dacă ai îndoieli, nu risca. Există șansa că căldura să nu se distribuie corect în restul alimentelor din tigaie, afectând astfel aroma. Ca măsură preventivă, lasă câțiva centimetri între fiecare aliment din tigaie pentru a te asigura că se gătesc bine.

Depozitează corect condimentele

Pentru a folosi condimentele pentru cât mai mult timp, păstrează-le într-un loc răcoros și întunecat. Nu le depozita deasupra aragazului deoarece căldura și umiditatea le pot modifica aroma, potrivit The Everygirl.

Adaugă sare în apa clocotită pentru paste

Când pregătești paste, este recomandat să adaugi sare în apa clocotită pentru un plus de aromă. Pentru o oală mare, ai nevoie de una sau două linguri de sare. Amestecă până se dizolvă și, odată ce apa a început să fiarbă, adaugă pastele. 

Folosește apa de la paste pentru a crea un sos 

Nu arunca toată apa în care ai fiert pastele. Adaugă o cană de apă în tigaie, apoi așează pastele. Apa sărată va oferi mai multă aromă. Apa în care au fiert pastele conține, de asemenea, amidon care poate fi folosit pentru a regla consistența sosului. 

Folosește un șervețel pentru a conserva legumele

Prelungiți durata de viață a legumelor înfășurându-le într-un șervețel. Depoziteaz-le apoi într-o pungă de plastic. Oxigenul nu este bun pentru legume, așa că scoate cât mai mult aer din pungi înainte de a le sigila. De asemenea, evită să speli legumele până în momentul în care le consumi. Asigură-te că ai suficient loc de depozitare în frigider. Supraaglomerarea sertarelor va împiedica circulația aerului în frigider, ceea ce înseamnă că anumite zone nu vor fi aerisite corespunzător. Prin urmare, unele alimente vor expira mai repede.

Păstrează rădăcina cepei intactă pentru o feliere mai ușoară

Ceapa poate fi dificil de tăiat. Pentru a o tăia uniform, nu îndepărta rădăcina. Îndepărtează coaja și feliaz-o mai întâi în direcție orizontală, apoi, verticală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Zendaya surprinsă într-o fotografie portret pe covorul roșu de la Met Gala 2025
Divertisment
Covorul roșu de la Met Gala 2025. Vedetele care au furat toate privirile cu ținutele lor
Pe covorul roșu de la Met Gala 2025 s-a respecat codul vestimentar și în acest an. Evenimentul a transformat treptele Muzeului Metropolitan de Artă din New York într-un spectacol de eleganță și creativitate, celebrând...
2
trei dintre membrii familiei britanice la un eveniment special pe un fundal deschis
Familia Regală
Prințul Louis a atras atenția la celebrarea a 80 de ani de la Ziua Victoriei. Grimasele adorabile ale micuțului, din nou în prim-plan
Prințul Louis a atras atenția la celebrarea a 80 de ani de la Ziua Victoriei desfășurată pe 5 mai 2025. Alături de părinții săi, Prințul William și Prințesa Kate, precum și de frații săi,...
3
O femeie frumoasă într-o rochie albastră și cu baloane în timp ce stă pe o pajiște
Horoscop
Trei zodii care devin mai frumoase odată cu vârsta, potrivit astrologilor
Acestea sunt cele trei zodii care devin mai frumoase odată cu vârsta, potrivit astrologilor. Unele semne zodiacale înaintează în vârstă cu multă grație, dar și cu mult farmec. Acești nativi au o frumusețe naturală...
4
actriță care zâmbește și se uită în fața camerei pe un fundal deschis
Divertisment
Cameron Diaz surprinde cu un look fără machiaj la 52 de ani. Actrița a luat cina cu soțul ei, Benji Madden
Actrița din „Back in action” a reușit să întoarcă privirile și de această dată, însă dintr-un motiv diferit. Cameron Diaz surprinde cu un look fără machiaj la 52 de ani. A luat cina cu...
5
Porții de plăcintă țărănească cu brânză și verdețuri
Rețete
Plăcintă țărănească cu brânză și verdețuri. Rețetă plină de savoare autentică
Această plăcintă țărănească cu brânză și verdețuri este genul de preparat care aduce aminte de mesele simple și bogate din satele românești. Ingredientele sunt puține, dar alese cu grijă, iar gustul este deplin. Este...
PARTENERI
×