Reclamă

24 iunie, Ziua Internațională a Iei. Ce vedete de la Hollywood au purtat ia românească

2021 este cel de-al optulea an consecutiv de când comunitățile de români din întreaga lume sărbătoresc 24 iunie, Ziua Internațională a Iei. Celebrarea obiectul vestimentar mult iubit a fost inițiată de comunitatea „La Blouse Roumaine”. Cusăturile originale și culorile aparte au atras atenția și celebrităților de talie mondială. O mulțime de vedete de la Hollywood au purtat ia românească sau modele inspirate de această piesă vestimentară atât de îndrăgită în România.

Publicat: 23 iunie 2021, 7:30

De-a lungul timpului multe vedete internaționale au fost fotografiate purtând haine ce au fost inspirate din modelele de ie românească. Fie că vorbim despre evenimente oficiale sau simple plimbări în oraș, actrițe, modele de talie internațională și artiste de renume mondial au ales să îmbrace ținute de inspirație românească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vedete de la Holywood care au purtat ia românească

Ia românească a atras atenția și vedetelor de la Holywood. O serie de celebrități au fost surprinse pe parcursul timpul purtând ii românești sau obiecte vestimentare inspirate de acestea. Ia poate fi purtată în nenumărate feluri și se pliază pe diferite stiluri și gusturi. Aceasta piesă vestimentară surprinde prin delicatețe și le conferă femeilor un aer elegant, diafan și misterios.

Mădălina Ghenea

Cine altcineva ar fi putut fi un ambasador al iei românești dacă nu chiar o româncă. Actrița Mădălina Ghenea a arătat tuturor cât de delicată poate fi ia, chiar la cea de-a 68-a ediția a Festivalului de Film de la Cannes. Vedeta a fost admirată în întreaga lume pentru stilul său.

Mădălina Ghenea poartă o ie la Festivalul de la Cannes
Mădălina Ghenea poartă o ie la Festivalul de la Cannes / Profimedia Images
Reclamă

Ashley Green

Asley Green este o actriță americană cunoscută pentru seria de filme „Twilight”. Aceasta a fost fotografiată în anul 2012, în timp ce purta o bluză cu dantelă și modele decorative, inspirate din arta decorativă românească. Ashley Green a prezentat atunci tuturor cât de elegant poate fi portul popular românesc.

Vezi mai multe fotografii în GALERIA FOTO!

Reclamă
Ashely Green poartă o bluză de inspirație românească
Ashely Green poartă o bluză de inspirație românească, într-un eveniment monden din Los Angeles, în 2012 / Getty Images

Halle Berry

Tot în 2012, actrița Halle Berry se accidentase la unul dintre picioare în timpul filmărilor la proiecția Cloud Atlas. În timp ce mergea în cârje, a fost surprinsă de paparazzi purtând o frumoasă ie de pânză abă, cu modele de culoare roșie.

Halle Berry poartă o ie în 2012, în timp ce era accidentată
Halle Berry poartă o ie în 2012, în timp ce era accidentată la picior, în urma filmărilor proiecției „Cloud Atlas” / Profimedia Images

Kate Moss

Celebrul model britanic a ales să poarte o ie într-una dintre vacanțele sale pe coasta de vest a Italiei, în Portofino. În august, 2019, ea s-a relaxat pe un iaht de lux, alături de mai mulți prieteni apropiați.

Kate Moss purtând o ie, într-o vacanță în Italia
Kate Moss, purtând o ie, într-o vacanță în Italia / Profimedia Images

Camila Alves

Camila Alves este soția celebrului actor Matthew McConaughey. În timpul unei plimbări cu cei doi copii ai săi, Levi și Vida la grădina zoologică din Central Park, ea a ales să poarte o ie colorată.

Camila Alves poartă o bluză inspirată de iile românești
Camila Alves poartă o bluză inspirată de iile românești / Profimedia Images

Pe 24 iunie sărbătorim Ziua Internațională a Iei

Ziua de 24 iunie este momentul în care românii sărbătoresc Sânzienele, în același timp cu nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Sânzienele sunt niște zâne bune ale culturii populare. Ele erau respectate printr-o serie de interdicții și obiceiuri, mai ales de către oameni ce locuiau în mediile rurale.

Cultul Sânzienelor își are originea în străvechi sărbători păgâne ale Soarelui. Potrivit culturii populare, ele sunt niște femei frumoase ce trăiesc în păduri. Sunt adeseori reprezentate ca dansând împreună într-o horă. Sânzienele patronează plantele de leac, care se și culeg în această zi, când capătă proprietăți miraculoase.

Ce designeri internaționali s-au inspirat din ia românească

Cusăturile și bluzele tradiționale românești au inspirat mai mulți creatori de modă. Una dintre cele mai frumoase apariții a fost cântăreața Adele, ce a purtat o bluză creată de Tom Ford, inspirat de ia românească.

Cojocul specific zonei Beiușului a fost și el preluat de faimoasa casă de modă Dior, potrivit site-ului La Blouse Roumaine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×