Reclamă

Rochia roz a Prințesei Diana, care a scris istorie. Cum arată una dintre cele mai iubite ținute

Puține alegeri vestimentare au fost la fel de importante ca cele ale Prințesei Diana. Cum a fost aleasă una dintre cele mai emblematice ținute ale Ducesei de Wales? Și anume, rochia roz a Prințesei Diana, pe care a purtat-o în luna de miere.

Publicat: 13 iunie 2021, 7:15 / Actualizat: 13 iunie 2021, 9:13

Ținuta a fost creată de designerii de la salonul britanic de modă Belleville Sasson. Însă Diana Spencer, numele Prințesei înainte de căsătorie, ar fi putut purta o altă ținută, și nu rochia ce a fost apreciată de fanii săi din întreaga lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rochia roz a Prințesei Diana, care a scris istorie

Pentru început, Lady Di a vizitat magazinul Bellville Sassoon din Londra, la scurt timp după ce s-a logodit cu Prințul Charles. Puștoaica în vârstă de 19 ani căuta o ținută pentru ședința foto organizată cu ocazia logodnei sale. Deoarece se apropia ora închiderii, asistentul de vânzări, care nu a recunoscut-o, a transmis Prințesei că urmează închiderea magazinului. El i-a spus că „magazinul Harrod’s este chiar în apropiere”. Harrod’s este unul dintre cele mai luxoase magazine universale din Londra. În momentul acela Diana a ales într-adevăr să cumpere de la faimosul magazin de lux Harrod’s celebrul costum albastru, creat de firma londoneză Cojana.

„Vă puteți imagina cum s-au simțit Belinda Bellville și David Sassoon (cei care au fondat Bellville Sassoon) când au realizat că Prințesa de Wales a fost expediată”, a declarat curatorul Matthew Storey. Storey a organizat expoziția Royal Style in the Making, unde a prezentat publicului o serie de ținute ale Prințesei Diana. 

Deoarece Prințesa Diana a fost refuzată, colaborarea fructuoasă a Prințesei cu Belville Sasson ar fi putut să nu mai aibă loc. Prințesa Diana nu s-a lăsat afectată însă, a înțeles că nu a fost recunoscută și nu a avut pretenția de a fi tratată preferențial. De aceea, la insistențele mamei sale, s-a întors în magazin, iar în acel moment a fost primită cu brațele deschise, conform presei internaționale.

Astfel, Belville Sasson a ajuns să creeze costumul pe care aceasta l-a purtat în luna de miere. Au fost create două versiuni ale acestui costum. O variantă cu mâneci lungi, și o alta cu mâneci scurte, pentru a adapta ținuta în funcție de vreme.

Reclamă

Cu siguranță Prințesa a purtat cu plăcere ținuta deoarece a fost văzută în aceasta într-o serie de ocazii, inclusiv în turul ei oficial în Australia. Prințesa Diana a devenit una dintre cele mai fidele cliente a magazinului. Aceasta își asorta ținutele cu bijuterii, devenite și ele emblematice de-a lungul timpului.

Unul dintre designerii preferați ai Prințesei de Wales

Reclamă

David Sasson a devenit unul dintre cei mai apreciați designeri ai Dianei de Wales. Sasson a creat pentru Lady Di peste 70 de ținute, pe parcursul unei colaborări de aproape 20 de ani.

Prințesa Diana înțelegea puterea simbolică a vestimentației. Ea știa că este cea mai fotografiată femeie din lume. David Sasson a devenit unul dintre amicii Prințesei, cu care se amuza pe seama vieții regale rigide.

El a fost invitat la nunta acesteia, și din nefericire și la înmormântarea ei, infomrează Daily Mail.

Era o adevărată plăcere să o îmbraci. Putea purta orice culoare și arăta minunat. Unele doamne din cercurile regale pot fi dificile, însă Diana trrimitea mereu bilete de mulțumire sau se întoarcea spunând cât le va plăcea celor din jur o anumită rochie. Era o încântare.

– David Sasson

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×