Cu toții ne bucurăm mereu de o zi în plus de odihnă, mai ales în perioada verii când nu ne stă deloc mintea la chestiunile profesionale serioase. De aceea, trebuie să profiăm din plin de momentele libere pe care le avem.
Locuri de vizitat în minivacanța de Rusalii
Fie că îți place la mare sau la munte, am încercat să descoperim destinația ideală, unde să te simți bine alături de familie sau prieteni.
Parcul Natural Comana
Parcul Natural Comana se află la o distanță de aproximativ 40 de km depărtare de București, în județul Giurgiu. Dacă vrei să petreci o zi-două în aer liber, dar să nu te îndepărtezi prea tare de oraș, atunci acesta este locul ideal pentru tine. Parcul Natural Comana este o arie protejată ce se întinde pe o suprafață de 24.963 de hectare.
Aici se găsește Delta Neajlovului, cea mai mare zonă umedă din sudul României. O zonă de o mare biodiversitate, unde poți admira specii de păsări precum: barza neagră, egreta albă, cormorani și multe altele. Ia-ți binoculul la tine și sari într-o barcă pentru a le prezenta copiilor fauna locului.
Dacă ești o persoană activă, atunci Parcul de Aventuri Comana este locul potrivit pentru tine. Acesta este deschis zilnic și îți oferă o serie de activități interesante. Te poți plimba cu vaporașul, cu trenulețul sau poți închiria biciclete. Aici găsești, de asemenea, și trasee „de aventură” specifice pentru copii, dar și adulți. Nu uita să te urci în tiroliana care traversează lacul, pentru a avea parte de senzații extreme. Poți face un picnic la iarbă verde, ori te poți delecta cu specialități locale din cadrul complexului turistic.
Tot în Comana mai poți vizita Mănâstirea Comana, ctitorită de Vlad Țepeș în 1461, și chiar locul unde acesta este înmormântat. Sau Satul Meșteșugarilor, unde poți vedea cum se practică vechile meșteșuguri precum olăritul, țesutul sau prelucrarea stufului.
Cheile Dobrogei
Dacă urmează să îți petreci minivacanța de Rusalii în apropierea litoralului, poate ar trebui să ajungi și prin Cheile Dobrogei. Acestea reprezintă una dintre cele mai frumoase zone ale județului Constanța.
Cheile Dobrogei fac parte, de asemenea, din zonele protejate ale României. Acestea se întind pe 10.929 de hectare. Aici poți vedea și Peștera La Adam ori Peștera Dobrogei.
Această destinație a Podișului Casimcei adăpostește o floră bogată, în care păsările migratoare găsesc adăpost. Fă o drumeție alături de cei mici și prezintă-le bogăția peisajelor românești. Nu uita aparatul de fotografiat pentru a surprinde cele mai grozave momente alături de cei dragi.
Cascada Urlătoarea
Dacă ești mai degrabă genul care preferă muntele, avem o recomandare și pentru tine. Cascada Urlătoarea se găsește în apropierea orașului Bușteni, chiar în drumul tău spre Brașov. Poți ajunge la aceasta și din Poiana Țapului.
Cascada Urlătoare este una dintre cele mai spectaculoase din România, având o înălțime de 15 metri. Potrivit presei de specialitate, Cascada Urlătoarea se află pe versatul vestic al Munților Bucegi, chiar în Parcul Natural Bucegi. Dacă pornești din Bușteni va trebui să străbați aproximativ 4 kilometri până la aceasta. Traseul este de dificultate ușoară/medie, iar durata ar trebui să fie de aproximativ o oră și jumătate. Cascada se află la altitudinea de 1.141 de metri.
Câte zile libere avem de Rusalii
În rândul sărbătorilor legale ale anului 2021, se numără și sărbătoarea Rusaliilor. Pogorârea Duhului Sfânt se va sărbători duminică, pe 20 iunie. Motiv pentru care ziua de luni, 21 iunie, A Doua zi de Rusalii, este considerată sărbătoare legală, iar angajații au dreptul la o zi liberă din partea statului. În mod obișnuit și ziua de Rusalii ar fi fost liberă, însă anul acesta ai ghinionul ca aceasta să pice într-o zi de duminică.
Cum să eviți aglomerația în minivacanța de Rusalii
Chiar dacă te-ai vaccinat nu trebuie să uiți că te afli în continuare în pandemie. Pandemia cu Covid-19 a afectat turismul, dar și alte multiple sectoare economice. Nu trebuie să te închizi în casă, ci doar să fii mai atentă la câteva detalii.
- Evită să iei masa în oraș. Dacă vrei să mănânci de la restaurant atunci poți comanda mâncarea la pachet. Nu strică nici să îți pregătești un pachețel de acasă, vei și economisi în felul acesta.
- Alege să vizitezi destinații în aer liber, care reduc riscul de infectare cu virusul Covid-19.
- Poartă mereu asupra ta mască și dezinfectant. Nu uita să te speli pe mâini după ce ai atins obiecte din jur.
- Mergi cu mașina personală. Chiar dacă preferi să călătorești cu trenul, în perioada aceasta este mai bine să te protejezi.