Relațiile pot fi uneori dificile, cuplurile nereușind întotdeauna să comunice sau să își transmită unul altuia dorințele pe care le au. Adeseori însă, de dragul iluziei, ne creem o serie de așteptări nerealiste la care nu suntem dispuși să renunțăm nici măcar când lucrurile încep să se degradeze.
Așteptări nerealiste care pot destrăma cuplurile
Ai fost vreodată tristă pentru că partenerul tău nu și-a dat seama de unul singur că trebuia să bage rufele la spălat? Te-ai gândit că ar fi trebuit să știe că tu ai nevoie de acest lucru? Dar cum ar fi putut oare să îți citească gândurile?
1. Partenerul meu trebuie să știe mereu ce am nevoie
Dacă tu nu îi transmiți ceea ce ai nevoie, atunci el cum ar putea ști? Trebuie să înveți să vorbești. Să îți împărtășiți nevoile dacă vrei ca acestea să fie îndeplinite. S-ar putea să fie nevoie să te repeți de câteva ori pentru a te face înțeleasă.
Este normal în cuplu să fim diferiți și prioritățile noastre să fie altele. Este important însă să știi că ignoranța cuiva față de nevoile tale nu echivalează cu sentimentele sale pentru tine. Doar pentru că partenerului tău nu îi pasă de rufe, nu înseamnă că nu îi pasă de tine. Dacă îți dorești ca el să te ajute nu trebuie decât să îl rogi. S-ar putea ca el să fi remarcat coșul plin de rufe abia peste câteva zie, iar tu ai nevoie de bluza albă a doua zi, dar de unde să știe dacă nu de la tine?
2. Cuplurile compatibile nu se ceartă niciodată
O mulțime de cupluri cred că relația lor eșuază pentru că se ceartă. Certurile însă sunt perfect normale.
Timpul de recuperare în urma unei certuri minore ar trebui să fie mai mic de o jumătate de oră. Un cuplu sănătos trebuie să știe să-și ceară scuze reciproc și să treacă mai departe.
Dacă aveți însă aceleași certuri repetitive, poate ar fi cazul să te concentrezi asupra acceptării punctelor forte ale partenerului.
Uneori trebuie să accepți că sunteți diferiți și personalitățile voastre nu sunt la fel. Nu trebuie să fiți de acord cu totul pentru a avea o relație bună.
3. Cuplurile trebuie să facă totul împreună
Cuplurile ar trebui să se bucure de timpul petrecut împreună, dar asta nu înseamnă că fiecare minut al vieții lor ar trebui petrecut împreună. Distanța și pasiunile diferite, celelalte relații din viața lor sunt la fel de importante.
Este sănătos să ai propriile interese, prieteni și chiar să petreci timpul singur. Cultivă părțile din viața voastră care îți aparțin numai ție, te sfătuiesc cei de la Canadian Living.
4. Relațiile reușite se crează de la sine
Acesta este unul dintre cele cinci așteptări nerealiste care pot destrăma cuplurile. În general, cam orice lucru grozav necesită un efort, de la un stil de viață sănătos, până la un loc de muncă bun.
Relațiile sunt probabil cel mai complicat lucru al vieții noastre, așa că necesită ca ambii partenerii să depună muncă pentru un parcurs reușit al lucrurilor.
O relație sănătoasă dintre două persoane compatibile nu va fi atât de anevoioasă, însă asta nu înseamnă că nu vor exista provocări.
5. Partenerul meu trebuie să întâlnească toate nevoile mele
Această așteptare poate afecta relațiile pe termen lung. O singură persoană nu poate îndeplini nevoile atât de complexe ale unui celuilalt tot timpul; cele intelectuale, sociale, emoționale, fizice și spirituale.
Aceasta este o fantezie nerealistă. Nu contează lucrurile mărunte, concentrează-te pe cele mari: respectul, prietenia, susținera. Multă baftă!