Reclamă

5 lucruri pe care Regina Elisabeta n-a avut voie să le facă niciodată. Ce reguli trebuie să urmeze

Regina Elisabeta n-a avut voie să facă anumite lucruri care multor persoane li se par normale. De la modul în care trebuie să stea pe scaun, la opiniile sale politice, regulile pe care trebuie să le urmeze Monarhul Marii Britanii nu sunt atât de cunoscute.

Publicat: 25 octombrie 2021, 8:15

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut cea mai lungă domnie din istorie, în care a avut de urmat numeroase reguli, potrivit Insider. Printre lucrurile pe care Regina Elisabeta n-a avut voie să le facă de-a lungul domniei sale se numără unele reguli neobișnuite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deși e una dintre cele mai puternice persoane din lume, Regina Elisabeta n-a avut voie să facă mai multe lucruri. 

5 lucruri pe care Regina Elisabeta n-a avut voie să le facă niciodată

Palatul Buckingham are numeroase reguli privind lucrurile pe care Regina Elisabeta și ceilalți membri ai Familiei Regale au voie să le facă. Iată 5 lucruri pe care Regina Elisabeta nu le-a făcut niciodată: 

Nu a votat

Din punct de vedere legal, Regina Elisabeta ar putea vota. Dar, potrivit protocolului Palatului Buckingham, ea trebuie să aibă o atitudine neutră privind problemele politice. Astfel, monarhul Marii Britanii „nu poate vota sau participa la alegeri”, scrie Insider. 

Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Regina Elisabeta purtând un costum albastru și o pălărie în timp ce merge la vizita unei fabrici de suc din Scoția
Regina Elisabeta s-a aflat în prima sa vizită oficială din Scoția de la moarta soțului său, Prințul Philip / Profimedia Images

Potrivit convenției Palatului, apropiații Reginei nu își folosesc nici ei dreptul la vot. Printre aceștia se numără Prințul Charles și fii lui. 

Reclamă

Nu a stat niciodată pe tronul unui alt Monarh

Regina Elisabeta n-a avut voie niciodată să stea pe tronul altui monarh. Ea a fost obligată să urmeze regula și într-o situație neobișnuită. 

Atunci când a vizitat platoul de filmare al serialului Game of Thrones, Regina Elisabeta a refuzat să se așeze în Tronul de Fier. 

Nu poate să stea cu picioarele încrucișate

Una dintre cele mai cunoscute reguli ale Familiei Regale are legătură cu modul în care membrele pot sta pe scaun. Potrivit Reader’s Digest, femeile din Familia Regala nu pot sta pe scaun cu picioarele încrucișate. 

În schimb, acestea stau cu picioarele înclinate într-o parte. Poziția se numește „înclinarea ducesei”, potrivit lui Myra Meier, expertă în protocolul regal. Se pare că Regina a încălcat această regulă de câteva ori, atunci când era mai tânără. 

Nu își acordă autograful

Spre deosebire de alte vedete, Regina Elisabeta n-a avut voie niciodată să își acorde autograful. Potrivit Express, membrii Familiei Regale nu își pot semna numele pentru fani în cazul în care semnătura lor va fi falsificată. 

În timp ce Meghan Markle, Prințul Harry și Prințul Charles au încălcat uneori regula, Regina Elisabeta își semnează foarte rar numele. Semnătura ei e atât de rară încât o felicitare de Crăciun semnată de Regina s-a vândut cu aproape 6.000 de dolari în anul 2020, scrie Daily Mail

Nu poate decide exact cu cine vorbește la o cină formală

Regina Elisabeta a participat la numeroase cine formale în timpul domniei sale. Se pare că există o regulă strictă pe care aceasta trebuie să o urmeze, însă. 

Potrivit The List, Regina Elisabeta trebuie să vorbească întâi cu persoana din dreapta ei, după care trece la persoana din partea stângă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×