Reclamă

5 lucruri pe care Regina Elisabeta n-a avut voie să le facă niciodată. Ce reguli trebuie să urmeze

Regina Elisabeta n-a avut voie să facă anumite lucruri care multor persoane li se par normale. De la modul în care trebuie să stea pe scaun, la opiniile sale politice, regulile pe care trebuie să le urmeze Monarhul Marii Britanii nu sunt atât de cunoscute.

Publicat: 25 octombrie 2021, 8:15

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut cea mai lungă domnie din istorie, în care a avut de urmat numeroase reguli, potrivit Insider. Printre lucrurile pe care Regina Elisabeta n-a avut voie să le facă de-a lungul domniei sale se numără unele reguli neobișnuite.

Deși e una dintre cele mai puternice persoane din lume, Regina Elisabeta n-a avut voie să facă mai multe lucruri. 

5 lucruri pe care Regina Elisabeta n-a avut voie să le facă niciodată

Palatul Buckingham are numeroase reguli privind lucrurile pe care Regina Elisabeta și ceilalți membri ai Familiei Regale au voie să le facă. Iată 5 lucruri pe care Regina Elisabeta nu le-a făcut niciodată: 

Nu a votat

Din punct de vedere legal, Regina Elisabeta ar putea vota. Dar, potrivit protocolului Palatului Buckingham, ea trebuie să aibă o atitudine neutră privind problemele politice. Astfel, monarhul Marii Britanii „nu poate vota sau participa la alegeri”, scrie Insider. 

Reclamă
Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Regina Elisabeta purtând un costum albastru și o pălărie în timp ce merge la vizita unei fabrici de suc din Scoția
Regina Elisabeta s-a aflat în prima sa vizită oficială din Scoția de la moarta soțului său, Prințul Philip / Profimedia Images

Potrivit convenției Palatului, apropiații Reginei nu își folosesc nici ei dreptul la vot. Printre aceștia se numără Prințul Charles și fii lui. 

Nu a stat niciodată pe tronul unui alt Monarh

Regina Elisabeta n-a avut voie niciodată să stea pe tronul altui monarh. Ea a fost obligată să urmeze regula și într-o situație neobișnuită. 

Atunci când a vizitat platoul de filmare al serialului Game of Thrones, Regina Elisabeta a refuzat să se așeze în Tronul de Fier. 

Nu poate să stea cu picioarele încrucișate

Una dintre cele mai cunoscute reguli ale Familiei Regale are legătură cu modul în care membrele pot sta pe scaun. Potrivit Reader’s Digest, femeile din Familia Regala nu pot sta pe scaun cu picioarele încrucișate. 

În schimb, acestea stau cu picioarele înclinate într-o parte. Poziția se numește „înclinarea ducesei”, potrivit lui Myra Meier, expertă în protocolul regal. Se pare că Regina a încălcat această regulă de câteva ori, atunci când era mai tânără. 

Nu își acordă autograful

Spre deosebire de alte vedete, Regina Elisabeta n-a avut voie niciodată să își acorde autograful. Potrivit Express, membrii Familiei Regale nu își pot semna numele pentru fani în cazul în care semnătura lor va fi falsificată. 

În timp ce Meghan Markle, Prințul Harry și Prințul Charles au încălcat uneori regula, Regina Elisabeta își semnează foarte rar numele. Semnătura ei e atât de rară încât o felicitare de Crăciun semnată de Regina s-a vândut cu aproape 6.000 de dolari în anul 2020, scrie Daily Mail

Nu poate decide exact cu cine vorbește la o cină formală

Regina Elisabeta a participat la numeroase cine formale în timpul domniei sale. Se pare că există o regulă strictă pe care aceasta trebuie să o urmeze, însă. 

Potrivit The List, Regina Elisabeta trebuie să vorbească întâi cu persoana din dreapta ei, după care trece la persoana din partea stângă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Amanda Seyfried pe covorul roșu la Vanity Fair Oscar din 2019
Divertisment
Amanda Seyfried este de nerecunoscut. Cum arată actrița la 36 de ani
Amanda Seyfried a împlinit recent 36 de ani și este de nerecunoscut. Actrița s-a transformat într-o femeie superbă, care are în spate o carieră de succes. Vedeta a distribuit pe rețelele sociale o imagine...
2
Regina Letizia, într-o haină cafenie și cu o bandană portocalie pe cap
Divertisment
Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie portocalie într-o vizită de stat. În ce ținută s-a întâlnit cu Regina Victoria a Suediei
Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie portocalie într-o vizită de stat în Suedia. Aceasta a călătorit alături de soțul ei, Regele Felipe al VI-lea. Mamă a doi copii, Regina Spaniei i-a uimit...
3
Nicole Murphy, la un eveniment monden, într-o rochie albă, cu decolteu abisal
Divertisment
Nicole Murphy are o siluetă impecabilă la 53 de ani. Cum a fost fotografiată pe stradă
Nicole Murphy are o siluetă impecabilă la 53 de ani. Acest lucru a fost din nou demonstrat de cele mai recente imagini cu ea, pe stradă. Fosta soție a actorului Eddie Murphy pare că...
4
icon
Furnica, într-o bluză neagră, la interviul CaTine.ro
CaTine
Furnica, demonstrație de talent și determinare în fiecare clipă: „A fi tu e cel mai bine”
Dana Luca sau Furnica, așa cum o cunoaște toată lumea, este una dintre cele mai bune și mai talentate coregrafe din România. Aceasta este alături de vedetele care participă la show-ul Te cunosc de...
5
Adele cu jumătate de față machiată și jumătate de față nemachiată
Divertisment
Adele s-a pozat fără machiaj. Cum arată chipul artistei cu adevărat
Adele s-a pozat fără machiaj. Cântăreața în vârstă de 33 de ani a fost invitată de către make-up artista Nikkie de Jager pentru a lua parte la o transformare incredibilă. Vedeta s-a lăsat machiată...
PARTENERI
×