Reclamă

5 semne că ești prea lipicioasă în relații

Unul dintre cele mai rapide moduri de a ruina o relație este să fii prea lipicioasă. Probabil că suntem cu toții vinovați că am încălcat-o în cel puțin una dintre relațiile noastre din trecut. Află care sunt cele 5 semne că ești prea lipicioasă în relații ca să încerci să le eviți.

Publicat: 28 iulie 2022, 7:51

Chestia este că toți avem nevoie într-o oarecare măsură. Dacă nu am avea nevoie unul de celălalt, nu ne-am deranja deloc cu relațiile. Și în fiecare relație, există cineva care este mai implicat. O persoană iubește mai mult în orice moment. Cheia este ca acel balansoar să meargă în ambele sensuri. Într-o relație sănătoasă, pe rând, aveți nevoie unul de celălalt mai mult.

5 semne că ești prea lipicioasă

Psihiatrul Mark Banschick spune că nu e nicio rușine să fii lipicioasă. „De obicei, există motive întemeiate pentru care ai devenit așa, precum anxietățile din copilărie”. Dar, spune el pentru Yourtango, dacă prețuiești relația ta, trebuie să înveți să-ți depășești nevoia. „Cu cât ești mai lipicios, cu atât el sau ea va dori mai mult să scape. Dragostea necesită încredere pentru a lucra”.

Trimiți trei sau mai multe mesaje pentru fiecare mesaj pe care ți-l trimite

Da, poate fi deranjant să așteptați înapoi acel mesaj. Și da, știi că cel mai probabil a văzut textul imediat ce l-ai trimis. Dar bombardarea cu mesaje nu îl va face să-ți trimită mesaje înapoi mai repede. Unul e de ajuns. Apoi așteptați un răspuns.

Și când o face, nu-i trimite mesaj înapoi imediat. Este mai probabil să ne dorim ceea ce nu putem avea, așa că fă-l să transpire puțin. Este în regulă să fii puțin evazivă.

Reclamă

Te aștepți ca el să petreacă tot timpul liber cu tine

Când amândoi aveți locuri de muncă, familii și vieți ocupate, poate fi greu să găsiți timp liber pentru a fi împreună. Așa că, în mod firesc, s-ar putea să vrei ca partenerul să petreacă fiecare moment liber posibil cu tine, bucurându-vă de timp de calitate în cuplu.

Dar rezistă impulsului de a încerca și de a ocupa fiecare moment liber al timpului său. Într-o relație sănătoasă, fiecare persoană are lucruri pe care le face singură. Nu ar trebui să fie o amenințare pentru relația ta. De fapt, este exact invers. Creșterea individuală vă va ajuta să creșteți și ca cuplu.

Reclamă

Întotdeauna vrei să vorbești despre relație

Comunicarea este cheia unei relații solide. Dar, în mod constant, ceea ce psihologul John Gottman numește întâlniri „Starea Uniunii” este probabil să îți înnebunească partenerul și să vă îndepărteze. În schimb, puteți avea discuții despre relații o dată pe săptămână.

„Când cuplurile se întâlnesc o dată pe săptămână, timp de o oră, relația se îmbunătățește drastic, deoarece oferă spațiu relației pentru a avea un conflict constructiv și partenerilor o oportunitate de a intra în aceeași echipă”, scrie specialistul în relații Kyle Benson.

Te enervezi când iese cu prietenii

Dacă ești deranjată când partenerul petrece timp cu prietenii și nu te invită să i te alături, întreabă-te de ce. Nu ai încredere în el? Nu-ți plac prietenii lui și dacă da, ai un motiv întemeiat să nu-i placi?

Încrederea este baza unei relații bune. Trebuie să fii suficient de sigură pentru a te simți bine când iese cu prietenii lui. Dacă ești în zodia Scorpion, atunci sigur știi că ești cea mai geloasă zodie din horoscop. Ai grijă cum îți gestionezi emoțiile.

Îl copleșești cu atenții

Este grozav să faci lucruri frumoase pentru partenerul tău. Să îi trimiți bilețele de dragoste, să îi cumperi mici cadouri, să îi faci cina, toate acestea sunt gesturi minunate.

Dar tu ești singura care le faci? Atunci când momentele tale de afecțiune sunt copleșitor unilaterale, fără a fi returnate niciodată cu atâta entuziasm pe cât sunt date, poate fi nevoia de altceva. Oprește-te și lasă-l să fie el cel care va face lucrurile pentru tine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Pe lista cu cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022 se numără nativii Rac, Balanță și Săgetător. Acești trei nativi vor avea parte de o zi extraordinară pe toate planurile. Zodiile...
2
O femeie frumoasă cu părul lung care ilustrează idei de tunsori la modă în iarna anului 2022
Frumusețe
Tunsori la modă în iarna anului 2022. Cele mai apreciate coafuri din sezonul rece
Sezonul rece este aici și a sosit momentul să te bucuri de o schimbare de look. Te invităm să descoperi câteva idei de tunsori la modă în iarna anului 2022. Vezi care sunt unele...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
4
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
5
O femeie care deschide o cutie primită prin curier
Timp liber
Ce nu e recomandat să cumperi online. De ce e mai bine să mergi în magazine pentru anumite produse
Cumpărăturile online au schimbat modul în care facem achiziții, de la cărți la cadouri pentru ziua de naștere a persoanelor dragi. Este atât de ușor să ai în față o gamă variată de articole...
PARTENERI
×