Reclamă

5 semne că ești prea lipicioasă în relații

Unul dintre cele mai rapide moduri de a ruina o relație este să fii prea lipicioasă. Probabil că suntem cu toții vinovați că am încălcat-o în cel puțin una dintre relațiile noastre din trecut. Află care sunt cele 5 semne că ești prea lipicioasă în relații ca să încerci să le eviți.

Publicat: 28 iulie 2022, 7:51

Chestia este că toți avem nevoie într-o oarecare măsură. Dacă nu am avea nevoie unul de celălalt, nu ne-am deranja deloc cu relațiile. Și în fiecare relație, există cineva care este mai implicat. O persoană iubește mai mult în orice moment. Cheia este ca acel balansoar să meargă în ambele sensuri. Într-o relație sănătoasă, pe rând, aveți nevoie unul de celălalt mai mult.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 semne că ești prea lipicioasă

Psihiatrul Mark Banschick spune că nu e nicio rușine să fii lipicioasă. „De obicei, există motive întemeiate pentru care ai devenit așa, precum anxietățile din copilărie”. Dar, spune el pentru Yourtango, dacă prețuiești relația ta, trebuie să înveți să-ți depășești nevoia. „Cu cât ești mai lipicios, cu atât el sau ea va dori mai mult să scape. Dragostea necesită încredere pentru a lucra”.

Trimiți trei sau mai multe mesaje pentru fiecare mesaj pe care ți-l trimite

Da, poate fi deranjant să așteptați înapoi acel mesaj. Și da, știi că cel mai probabil a văzut textul imediat ce l-ai trimis. Dar bombardarea cu mesaje nu îl va face să-ți trimită mesaje înapoi mai repede. Unul e de ajuns. Apoi așteptați un răspuns.

Și când o face, nu-i trimite mesaj înapoi imediat. Este mai probabil să ne dorim ceea ce nu putem avea, așa că fă-l să transpire puțin. Este în regulă să fii puțin evazivă.

Reclamă

Te aștepți ca el să petreacă tot timpul liber cu tine

Când amândoi aveți locuri de muncă, familii și vieți ocupate, poate fi greu să găsiți timp liber pentru a fi împreună. Așa că, în mod firesc, s-ar putea să vrei ca partenerul să petreacă fiecare moment liber posibil cu tine, bucurându-vă de timp de calitate în cuplu.

Dar rezistă impulsului de a încerca și de a ocupa fiecare moment liber al timpului său. Într-o relație sănătoasă, fiecare persoană are lucruri pe care le face singură. Nu ar trebui să fie o amenințare pentru relația ta. De fapt, este exact invers. Creșterea individuală vă va ajuta să creșteți și ca cuplu.

Reclamă

Întotdeauna vrei să vorbești despre relație

Comunicarea este cheia unei relații solide. Dar, în mod constant, ceea ce psihologul John Gottman numește întâlniri „Starea Uniunii” este probabil să îți înnebunească partenerul și să vă îndepărteze. În schimb, puteți avea discuții despre relații o dată pe săptămână.

„Când cuplurile se întâlnesc o dată pe săptămână, timp de o oră, relația se îmbunătățește drastic, deoarece oferă spațiu relației pentru a avea un conflict constructiv și partenerilor o oportunitate de a intra în aceeași echipă”, scrie specialistul în relații Kyle Benson.

Te enervezi când iese cu prietenii

Dacă ești deranjată când partenerul petrece timp cu prietenii și nu te invită să i te alături, întreabă-te de ce. Nu ai încredere în el? Nu-ți plac prietenii lui și dacă da, ai un motiv întemeiat să nu-i placi?

Încrederea este baza unei relații bune. Trebuie să fii suficient de sigură pentru a te simți bine când iese cu prietenii lui. Dacă ești în zodia Scorpion, atunci sigur știi că ești cea mai geloasă zodie din horoscop. Ai grijă cum îți gestionezi emoțiile.

Îl copleșești cu atenții

Este grozav să faci lucruri frumoase pentru partenerul tău. Să îi trimiți bilețele de dragoste, să îi cumperi mici cadouri, să îi faci cina, toate acestea sunt gesturi minunate.

Dar tu ești singura care le faci? Atunci când momentele tale de afecțiune sunt copleșitor unilaterale, fără a fi returnate niciodată cu atâta entuziasm pe cât sunt date, poate fi nevoia de altceva. Oprește-te și lasă-l să fie el cel care va face lucrurile pentru tine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×