Reclamă

5 semne de gelozie într-o relație de prietenie

Gelozia poate să fie un sentiment extrem de neplăcut. În special atunci când ajunge să fie împărtășită de una dintre cele mai apropiate prietene ale tale. Deși este o emoție complexă și de multe ori greu de observat există câteva semne de gelozie care apar. Motivele geloziei sunt diverse și diferă de la o relație de prietenie la alta.

Publicat: 28 iunie 2021, 7:33

Dacă observi schimbări de comporatemt sau atitudine la prietena ta cea mai bună, se pot datora unor sentimente de gelozie. Fie că e vorba de o remarcă jignitoare pe care ți-a adus-o sau despre momentele de dramă nesfârșite pe care te vezi nevoită să le aplanezi, cel mai indicat este să fii atentă la semele din jur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 semne de gelozie la care trebuie să fii atentă

Unele persoane pot fi mai geloase decât celelalte datorită semnului zodiacal sub care s-au năcsut. Dacă în relația ta de prietenie observi semne de gelozie cel mai indicat ar fi să porți o discuție sinceră cu prietena ta.

Gelozia poate duce treptat la o relație nesănătoasă și cu timpul aceste lucruri se vor reflecta asupra ambelor persoane. La fel ca orice altă relație, o prietenie ar trebui evaluată din punctul de vedere al ambelor persoane implicate.

Dacă prietenia nu-ți mai aduce nimic bun în viață, ba chiar te simți copleșită de sacrificiile pe care trebuie să le faci, atunci e momentul să arunci o privire mai atentă la acele semne de gelozie care pot veni din partea prietenei tale.

Există câteva semne de gelozie atunci când o prietenă pare că are aceste sentimente față de tine. Dacă nu ești atentă, relația voastră ar putea deveni toxică pentru amândouă. Nu te teme să fii deschisă și sinceră cu privire la bănuielile tale și deschide acest subiect dacă observi unul din semnele ce urmează să fie prezentate.

Reclamă

Nu se bucură pentru reușitele tale

Sunt câteva semne clasice de gelozie pe care le poți observa într-o relație de prietenie. O prietenă geloasă va ignora veștile de bine pe care i le aduci. De multe ori, chiar va încerca să atragă atenție asupra reușitelor sale. Cu alte cuvinte, o prietenă geloasă nu va încerca să te susțină sau să fie fericită pentru tine. Acest lucru poate să se refere chiar și la invitațiile pe care i le faci la evenimente speciale pentru tine.

Unul dintre cele 5 semne de gelozie într-o relație de prietenie ține de lipsa de interes a prietenei tale cu privire la momentele cheie pe care le trăiești. O prietenă adevărată va încerca întodeauna să fie alături de tine. Chiar dacă circumstanțele ar putea să o împiedice din a fi prezentă la un eveniment important pentru tine, tot va încerca să celebreze fericirea ta. Un prieten adevărat se bucură cu toată inima pentru tine și nu-i este teamă să-ți spună asta.

Reclamă

Este critică față de oamenii din viața ta

O prietenă geloasă va încerca întotdeuna să găsească ocazii pentru a critica oamenii importanți din viața ta. Ea nu-și dorește ca timpul și atenția ta să fie împărțite cu altcineva și va încerca să pună într-o lumină proastă pe orice îi apare în cale.

Deși face parte din acele semne de gelozie foarte des întâlnite, de multe ori vei observa cum îi cauți scuze. Eforturile ei de a te izola de ceilalți oameni și de a domina relația de prietenie vor duce la îndoieli cu privire la propria personalitate.

O prietenă adevărtă trebuie să fie sinceră cu tine. Atunci când este suspectă cu privire la o persoană din viața ta, ar trebui să poarte o conversație deschisă în care să-ți spună de ce a ajuns la aceste concluzii. O asftel de discuție este extrem de diferită de momentele critice pe care le-ai putea observa într-o relație toxică de prietenie.

Este competitivă

Competiția poate să fie bună uneori în viața unei persoane. Cu toate aestea, o relație exagerată de competitivitate ar trebui să te alarmeze imediat. O prietenă geloasă va încerca să găsească orice ocazie pentru a se afla în competiție directă sau indirectă cu tine.

Punându-te într-o lumină greșită sau încercând să obțină tot ceea ce îți dorești este doar unul din acele semne de gelozie care ar trebui să te îngrijoreze. Poate că urmează să dai un examen important sau te-ai gândit să începi o nouă dietă, o prietenă adevărată nu va încerca niciodată să te distragă de la ceea ce îți dorești cu adevărat și te va susține în ceea ce ți-ai propus.

O prietenă adevărată va avea o relație săcătoasă de competiție cu tine. Una bazată pe respect și susținere reciprocă. Aceasta îți va respecta alegerile și va celebra fiecare reușită împreună cu tine.

Te copiază

Dacă observi asemănări mult prea mari între tine și prietena ta, atunci ar trebui să-ți pui un semn de întrebare. De multe ori, o prietenă care este geloasă pe tine va încerca să copieze fiecare aspect din viața ta. La început faptul că te imită ar putea să te măgulească, însă nu lăsa această atitudine să te păcălească. Prietena ta geloasă s-ar putea chiar să-ți copieze stilul vestimentar și look-ul atunci când observă că ești admirată de cei din jur. În plus, își dorește toată atenția pentru ea și va încerca să fure orice compliment care ți-ar fi fost destinat.

Pe lângă aspect, o prietenă adevărată ar putea fi interesată să-ți copieze întreag viață. Acestea sunt doar câteva semne de gelozie care duc către o adevărată obsesie. Prietena ta adevărată ar trbeui să-ți admire stilul și încrederea pe care o inspiri prin aitutdinea ta. Ea ar trbeui doar să se inspire de la tine și să-și găsească propriul drum și stil fără să-l copieze pe al tău.

Dezvoltă o relație de codependență

Codependența este foarte des întâlnită într-o relație toxică. Atunci când o prietenă este geloasă pe tine va încerca să pară că are nevoie întotdeauna de ajutorul tău. Drama va fi la ordinea zilei, iar problemele ei vor părea interminabile. Din păcate, într-o astfel de situație o să te simți nevoită să o ajuți și să-i porți de grijă.

Îți dorești să-ți protejezi prietena tocmai pentru că te simți rău față de lucrurile oribile care i se întâmplă. În cele din urmă, problemele sale te vor acapara și nu te vei putea bucura pentru propriile reușite. Sacrificiile făcute ar trbeui să te alarmeze încă de la început și să le privești din perspectiva unor semne de gelozie.

Prietenia adevărată de bazează pe respect și încredere. O prietenă adevărată nu va încerca să te acapareze cu toate problemele sale. În plus, ea nu se va plange ci îți va cere opinia și sfatul sincer. Nu uita că într-o prietenie trebuie să vă susțineți reciproc, însă susținerea nu trebuie să se transforme în codependență emoțională.

Cum gestionezi o relație de prietenie toxică

Atunci când observi semne de gelozie într-o relație de prietenie știi că aceasta urmează să se sfârșească. Dacă discuțiile avute cu prietena ta nu i-au schimbat atitudinea, atunci cel mai indicat pentru tine este să ieși din acea relație.

Nu e întotdeuna ușor să gestionezi o relație de prietenie toxică. Cu toate acestea, cel mai sănătos este să rupi legătura cât mai repede cu putință. Dacă ai obervat deja schimbări de atitudine sau de valori, atunci e momentul să iei o pauză. Încearcă să-ți reamintești cine erai înainte de prietena ta.

De multe ori observi cu ușurință acele semne de gelozie la prietena ta, însă alegi să le ignori. Acest lucru transformă cu timpul relația voastră într-una toxică. Atunci când observi semnele și ai parte de primele resentimente cu privire la prietenia voastră nu mai este cale de întoarcere.

Chiar dacă ați împărțit multe amintiri frumoase împreună, dacă o discuție sinceră nu a putut rezolva problema geloziei, cel mai bine este să rupeți prietenia. Deși drumurile voastre se vor separa, puteți rămâne cu lucruile bune pe care le-ați învățat una de la cealaltă. Evită cât de mult poți să stai în relații de prietenie toxice și ia atitudine atunci când observi semne de gelozie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×