Reclamă

5 suprafețe din bucătărie pe care ar trebui să le cureți cu suc de lămâie. Trucuri utile de la specialiști

Specialiștii au dezvăluit care sunt cele cinci suprafețe din bucătărie pe care ar trebui să le cureți cu suc de lămâie. În felul acesta vei face curat în casă într-un mod mult mai eficient și mai rapid. În plus, mirosul de lămâie îți va împrospăta aerul din încăpere imediat.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 23 iunie 2023, 6:16

Fie că vrei să îndepărtezi bacteriile sau să elimini grăsimea de pe o suprafață, lămâia este o soluție rapidă și excelentă pentru a avea suprafețe strălucitoare și igienizate într-un timp cât mai scurt. În loc să apelezi la soluțiile chimice, cel mai bine este să folosești o soluție naturală, pregătită chiar de tine în propria casă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 suprafețe din bucătărie pe care ar trebui să le cureți cu suc de lămâie

Nu numai că miroase foarte bine, dar datorită proprietăților sale acide, este și eficientă în a combate bacteriile și a îndepărta mizeria de pe suprafețele din bucătărie. Poți folosi o jumătate de lămâie, dar sucul sau un amestec de lămâie și apă caldă pentru a obține rezultate uimitoare.

Aceste metode de curățare sunt cu mult mai ieftine decât achiziționarea soluțiilor chimice din magazine. Iată cinci suprafețe din bucătărie pe care le poți curăța rapid cu ajutorul sucului de lămâie.

Cuptorul cu microunde

Dacă există un loc predispus la acumularea mirosurilor neplăcute și a stropilor de grăsime, acela este cuptorul cu microunde. Din fericire, acesta poate fi curățat cu ușurință.

Reclamă

Nu ai nevoie de foarte multe lucruri pentru a-l face din nou strălucitor.

Pur și simplu stoarce sucul de la o jumătate de lămâie într-un castron mic, care poate fi pus în cuptorul cu microunde. Pune castronul în cuptor și pornește-l pe funcția de curățare, la temperatură medie, pentru două minute.

După terminarea programului, lasă ușa cuptorului închisă încă cinci minute. Tot ce trebuie apoi să faci este să ștergi cu ajutorul unei lavete din microfibră murdăria din interiorul acestuia.

Reclamă

Chiuveta

Chiuveta poate fi curățată cu ușurință cu ajutorul sucului de lămâie. Dacă ai simțit vreodată miros neplăcut venit din scurgerea acesteia, atunci specialiștii au o soluție și pentru această problemă. Tot ce trebuie să faci este să pui pe scurgerea chiuvetei zeamă de lămâie și câteva cuburi de gheață.

Specialiștii susțin că în felul acesta vei îndepărta inclusiv resturile blocate. Pentru o curățare mai profundă se recomandă folosirea și unei cești de bicarbonat de sodiu în scurgere, alături de zeama de la trei lămâi.

Amestecul ar trebui să producă o spumă care să curețe în profunzime scurgerea. La final se recomandă turnarea apei calde pe scurgere.

Tocătoarele de lemn

Tocătorul de lemn este unul dintre cele mai folosite obiecte din bucătărie. Acesta se poate uza cu ușurință, mai ales dacă nu este tratat din timp. Tocătorul se află și el pe lista de suprafețe pe care ar trebui să le cureți cu suc de lămâie.

Se recomandă curățarea sa cu ajutorul unei felii de lămâie și sare. Tot ce trebuie să faci este să freci tocătorul cu puțină sare și felia de la lămâie. Amestecul obținut trebuie lăsat tip de 20 de minute, iar mai apoi se recomandă clătirea cu apă caldă.

Robinetul

Robinetul se află pe lista de suprafețe din bucătărie pe care ar trebui să le cureți cu suc de lămâie. În timp ce robinetele pot acumula calcar care să afecteze inclusiv gustul apei tale, lămâia poate fi un ajutor de nădejde. Pentru a elimina depunerile de calcar de pe robinet se recomandă să tai o lămâie în jumătate.

Freacă orificiul robinetului cu ajutorul feliei de lămâie. Lasă sucul de lămâie timp de 15 minute, iar apoi șterge reziduurile cu o lavetă curată. Află mai multe și despre trucurile de îndepărtare ale prafului.

Ferestrele

Ferestrele din bucătărie sunt predispuse la murdărie, dar nu ai nevoie de produse speciale pentru a le face să fie din nou curate și strălucitoare. Experții susțin că tot ce trebuie să faci este să adaugi sucul de la una sau două lămâi într-o cană de apă.

Pune amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Agită bine sticla, apoi pulverizează amestecul pe geamurile murdare, apoi șterge totul cu ajutorul unei lavete din microfibră. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×