Reclamă

„50 de lucruri pe care nu le mai cumpăr”. Cum reușește o femeie să strângă bani și să aibă ordine în casă

Dacă simți că ai cheltuit prea mult în ultima perioadă sau îți dorești să protejezi mediul înconjurător, poți adopta stilul minimalist. Acest stil te poate ajuta să renunți la lucrurile de care nu mai ai nevoie și să reduci semnificativ bugetul la cumpărături. Află cum reușește o femeie să strângă bani.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 16 iulie 2023, 6:39

De la obiecte de uz casnic până la produse de înfrumusețare, haine și machiaj, poți alege să te descotorosești de lucrurile de care nu mai ai nevoie. Vei vedea că unele dintre acestea au întrebuințări asemănătoare, nu reprezintă necesități sau le poți găsi un înlocuitor mai ieftin, dar de aceeași calitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum reușește o femeie să strângă bani

Să adopți un stil de viață minimalist poate fi foarte simplu. Poți începe prin a te întreba ce motivație stă la baza nevoii tale de a cumpăra. Unele lucruri s-ar putea să le cumperi pentru a-i impresiona pe cei din jur. Altele pot fi doar un impuls de moment, conform Minimalism Made Simple.

Indiferent de motivele care îți ghidează comportamentul, ai la dispoziție o listă de obiecte de care poate nu ai nevoie.

Scapă de produsele de uz casnic

Printre primele lucruri pe care le poți înlocui sunt soluțiile de curățat geamurile și sticla. Oțetul de mere poate fi la fel de eficient, fără a polua mediul.

Reclamă

Poți renunța la produsele care nu reprezintă o neapărată necesitate, cum ar fi: produsele special concepute pentru igiena feminină, balsamul de rufe, bețișoare de urechi, paiele de unică folosință, obiectele ieftine la modă, produsele alimentare pe care uiți să le mănânci și lucrurile care nu sunt în general practice. Poți renunța să mai cumperi variațiile aceluiași produs.

Înlocuiește produsele de papetărie și revistele

Dacă te întrebi cum reușește o femeie să strângă bani, ia în în considerare ce păstrezi în rafturi. Chiar dacă îți place să scrii și să citești, poți să renunți la agendele, caietele și revistele în format fizic.

Reclamă

Există variante virtuale care nu ocupă atât de mult spațiu și care protejează pădurile. Folosește un e-book reader sau o aplicație pe telefon.

Renunță la unele produse de machiaj

Dacă obișnuiești să cumperi produse de machiaj în exces, ai oricând ocazia de a renunța la ele. Te poți descotorosi de următoarele produse: luciuri de buze, rujuri lichide, baze de machiaj, spray-uri fixative, corectoare de culoare, produse de conturarea feței, farduri de obraz cremoase, farduri de pleoape cremoase sau ondulatoare de gene.

În plus, poți renunța la machiajul testat pe animale. Salvezi viața altor viețuitoare, iar produsele naturale prezintă mai puține riscuri decât cele care folosesc compuși chimici, potrivit Kim Bedene.

Nu mai folosi produse de înfrumusețare

Când te gândești cum reușește o femeie să strângă bani, ia în considerare ce produse folosești zilnic. Evită produsele de înfrumusețare de care nu ai neapărat nevoie sau le poți înlocui.

Poți renunța la diferitele tipuri de creme: soluții pentru tratarea petelor de pe față, creme anticelulitice sau pentru pierderea grăsimii, creme pentru picioare, scruburi pentru buze, creme de epilare sau autobronzant corporal.

De asemenea, poți alege să nu mai folosești produse de îngrijire a feței. Printre acestea se numără: șervețele de îndepărtare a machiajului, demachiant, dischete de bumbac, măști de față și creme pentru exfoliere.

Renunță la îmbrăcămintea și accesoriile de care nu mai ai nevoie

Poți renunța la articolele de îmbrăcăminte pe care nu le mai porți: geci de piele, jachete bomber, salopete, fuste maxi, căciulă clasică de iarnă cu pompon, veste, tocuri înalte, cizme de ploaie, pijamale, bluze cu decolteu în V, pulovere de Crăciun, îmbrăcăminte în culori care nu te avantajează sau cămăși în carouri.

În plus, accesoriile cum sunt chokerele, colierele statement și inelele pot fi date deoparte. Acestea sunt printre primele care se demodează.

Acum poți fi sigură că poți face o listă intitulată cele “50 de lucruri pe care nu le mai cumpăr”. Aplic-o data viitoare când mai pleci la cumpărături.

Iar dacă te simți rău că iar ai cumpărat ceva nou, poți căuta sfaturi pentru a depăși vinovăția financiară. Este important să înțelegi cum poți trece peste acest sentiment neplăcut.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×