Reclamă

7 seriale fantasy pe care trebuie să le vezi dacă ți-a plăcut producția „Shadow And Bone”

Sunt multe seriale fantasy care au apărut de-a lungul timpului pe ecrane, dar nu toate au reușit să înregistreze o faimă la fel de mare ca recenta producție Shadow And Bone. Fie că ești sau nu o împătimită admiratoare a acestui gen cinematografic, cu siguranță seria aceasta te va face să-ți dorești să evadezi din realitate.

Publicat: 15 mai 2021, 7:18

Încă din ianuarie 2019 de când a fost anunțată producția, fanii și-au manifestat curiozitatea și entuziasmul față de o producție care avea să-i scoată din cotidian.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primul sezon al serialului Shadow And Bone a fost lansat oficial în aprilie 2021 și a înregistrat un real succes în rândul iubitorilor de seriale fantasy. Cu un număr total de opt episoade, întrebarea care se află pe buzele tuturor este când va apărea sezonul următor.

Deși există mai multe speculații, o producție de asemenea anvergură necesită timp și implicare pentru a avea parte de un succes pe măsura primului sezon. Până la apariția unui nou sezon, iubitoarele de seriale fantasy se pot bucura de câteva producții asemănătoare cu Shadow And Bone.

7 seriale fantasy pe care trebuie să le vezi

Serialul Shadow and Bone a fost adaptat după cartea cu același nume publicată de autoarea Leigh Bardugo în 2012. La aproape nouă ani de la lansarea cărții, adaptarea recentă a serialului se bucură de critici pozitive și înregistrează un scor de 7.9 conform IMDb. Cu astfel de realizări pare greu să crezi că ai putea să vizionezi un alt serial la fel de bun în așteptarea sezonului doi din Shadow And Bone. Există totuși câteva seriale fantasy care să-ți trezească aceleași sentimente și trăiri intense.

Vezi mai multe imagin în Galeria Foto!

Reclamă

Cheia succesului unui astfel de serial este tocmai conceperea unei lumi complet noi. Universul din interiorul serialului oferă posibilitatea fanilor să descopere personaje și situații greu de anticipat. Elementele mistice sunt cele care oferă personajelor autenticitate. Dacă răbdarea îți este pusă la încercare în așteptarea următorului sezon, uite o listă completă cu șapte dintre cele mai apreciate seriale fantasy de-a lungul timpului.

Once Upon a Time 2011

Regia: Adam Horowitz, Edward Kitsis
Cu:
Ginnifer Goodwin, Jennifer Morrison, Lana Parrilla

Reclamă

Fie că ești iubitoare de seriale fantasy sau de seriale istorice, Once Upon a Time va fi alegerea potrivită pentru tine. Cum vara este la doar o lună distanță, ar trebui să treci pe lista de priorități serialul care se bunucră de un număr de șapte sezoane. Seria TV americană este inspirată din basme și povești nemuritoare. Fiecare episod al serialului are atât o poveste proprie, cât și inserții ale poveștilor din trecutul personajelor principale. Prima sa apariție a avut loc în anul 2011, iar episodul pilot a fost vizionat de mai bine de 13 milioane de persoane. Serialul promite să te facă să privești copilăria și poveștile sale într-o lumină nou plină de mister și intrigă.

The Magicians 2015

Regia: Sera Gamble, John McNamara
Cu:
Stella Maeve, Hela Appleman, Arjun Gupta

Producția The Magicians este foarte cunoscută în rândul iubitoarelor de seriale fantasy. Seria a fost lansată în 2015, iar anul trecut s-a încheiat prin rularea sezonului cu numărul cinci. Povestea îl urmărește pe Quentin Coldwater, interpretat de actorul Jason Ralph, care își începe antrenamentul de magician la Universiatea Brakebills. Este momentul în care personajul principal descoperă cu stupoare că lumea magică din cartea preferată a copilăriei sale este reală. Serialul este cu atât mai captivant cu cât eroii și acținea se desfășoară într-o lume amenințată de forțele unor magicieni cu intenții întunecate.

Shadowhunters: The Mortal Instruments 2016

Regia: Ed Decter
Cu:
Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Alberto Rosende

Shadowhunters are la bază seria populară de cărți The Mortal Instruments scrisă de autoarea Cassandra Clare. Povestea serialului o aduce în prim-plan pe Clary Fray care la aniversarea vârstei de 18 ani află cu nu este cine credea de fapt. Lumea adolescentei se schimbă radical în momentul în care realizează că originile ei se află în descendenții liniei Shadowhunters, personaje cu puteri de îngeri care încearcă să scape lumea de demoni. Filmul The Mortal Instruments: City of Bones rulat în 2013 a pregătit terenul pentru o serie care a reușit să impresioneze fanii curioși, dornici de acțiune și de povești de iubire interzise.

Chilling Adventures of Sabrina 2018

Regia: Roberto Aguirre-Sacasa
Cu:
Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis

Spre deosebire de celelalte seriale fantasy care au la bază povești nemuritoare sau cărți pline de succes, producția Chilling Adventures of Sabrina a pornit de la seria de benzi desenate cu același nume. Talentatul Roberto Aguirre-Sacasa s-a ocupat de dezvoltarea serialului care a înregistrat un real succes. Producătorul a avut grijă să includă multe elemente care țin de domeniul supranaturalului. Sabrina Spellman, interpretată de Kiernan Shipka, se luptă cu forțele răului pentru a proteja lumea de un dezastru iminent. Jumătate om, jumătate vrăjitoare, Sabrina are parte de povești pline de suspans care implică nenumărate acte de vrăjitorie interzisă.

Charmed 2018

Regia: Constance M. Burge, Amy Rardin
Cu:
Melonie Diaz, Madeleine Montock, Sarah Jeffery

Producția serialului a fost gândită pentru a inova seria originală cu același nume care s-a difuzat între 1998 și 2016. Noua premieră a avut loc în 2018 în Statele Unite ale Americii și s-a bucurat de critici pozitive din partea urmăritorilor. Povestea urmărește viața a trei dintre cele mai puternice vrăjitore din lume. Este unul din acele seriale fantasy care te vor face să privești viața reală cu alți ochi. Cele trei vrăjitoare se luptă cu demonii și forțele întunecate pentru a proteja viețile pline de inocență și lumină ale celor dragi. Dacă nu te-ai decis încă asupra unuia dintre serialele recomandate, poți încerca seria Charmed și vei descoperi puterile fantastice pe care le deține fiecare dintre surorile vrăjitoare.

Legacies 2018

Regia: Julie Plec
Cu: Danielle Rose Russell, Kaylee Bryant, Matthew Davis și Jenny Boyd

Un alt serial din categoria fantasy care a fost consacrat tot în anul 2018 este Legacies. Producția derivă din celebrele seriale The Originals cât și din The Vampire Diaries. Dacă unui dintre cele două seriale ți-au atras atenția în trecut, atunci cu siguranță te vei atașa de seria Legacies. Povestea o urmărește pe tânăra Hope Mikaelson care se întâmplă să fie descendenta unora dintre cei mai puternici vampiri și vrăjitori ai tuturot timpurilor. Povestea acesteia se complică în momentul în care Hope află că printre descendenții săi se numără vârcolacii de temut.

Locke & Key 2020

Regia: Meredith Averill, Aron Eli Coleite, Carlton Cuse
Cu:
Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones

Pentru că lucrurile cu adevărat bune vin la final, ultimul serial din listă este Locke & Key. Seria are la bază benzile desenate cu același nume publicate de către IDW Publishing. Premiera sa avut loc pe 7 februarie 2020 și a înregistrat un succes extraordinar. La o lună distanță de la lansare, producătorii anunțau deja un sezon doi care își așteaptă premiera anul acesta, iar veștile bune nu se termină aici.

Deși pandemia a îngreunat filmările pentru cel de-al doilea sezon, producătorii sunt încrezători pentru succesul pe care îl va avea și de data aceasta. Chiar dacă premiera sezonului doi nu a avut încă loc, s-a anunțat oficial faptul că au început demersurile pentru a scrie un al treilea sezon. Se pare că după ce Rendell Locke a fost omorât de mâininile unui ucigaș, viața copiilor săi se va schimba în mod radical după ce vor descoperi mai multe chei misterioase care deschid uși într-un mod magic și misterios.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×