Reclamă

Academia Americană de Film i-a cerut scuze actriței amerindiene Sacheen Littlefeather. Gestul a avut loc la aproape 50 de ani de când a urcat pe scena Premiilor Oscar

Academia Americană de Film a făcut un gest neașteptat și i-a cerut scuze actriței amerindiene Sacheen Littlefeather. Gestul reprezentanților a avut loc la aproape 50 de ani de când aceasta a urcat pe scena Premiilor Oscar pentru a accepta un trofeu în numele actorului Marlon Brando.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 17 august 2022, 11:24

Sacheen Littlefeather a urcat pe scena Premiilor Oscar în anul 1973. La 26 de ani aceasta a fost huiduită de publicul prezent după ce a susținut un discurs privind modul în care amerindienii sunt văzuți în industria filmului. Actrița a refuzat premiul Oscar pentru ”cel mai bun actor” în numele lui Marlon Brando, care nu a putut participa la ceremonie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Academia Americană de Film i-a cerut scuze actriței amerindiene Sacheen Littlefeather

Marlon Brando nu a putut lua parte la ceremonia Premiilor Oscar din anul 1973. Acesta a fost nominalizat și a câștigat premiul pentru cel mai bun actor pentru filmul The Godfather. Marlon a rugat-o pe Sacheen Littlefeather să-l reprezinte în noaptea marelui eveniment.

Vezi mai multe imagini cu Sacheen Littlefeather în Galeria Foto!

Sacheen Littlefeather în timpul Premiilor Oscar 1973
Sacheen Littlefeather a urcat pe scena Premiilor Oscar în anul 1973 / Profimedia Images

Încercând să explice motivul pentru care Marlon nu dorește să accepte premiul care i-a fost oferit, actrița de doar 26 de ani a realizat cu stupoare că este huiduită de cei prezenți în public. Marlon nu a dorit să accepte premiul Oscar în semn de protest față de tratamentul aplicat de Hollywood nativilor americani.

Reclamă

La 50 de ani de la acel incident neplăcut pentru actriță, aceasta a primit scuzele cuvenite din partea Academiei Americane de Film.

Momentul din urmă cu 50 de ani nu a fost deloc unul ușor pentru tânăra actriță. Aceasta a povestit că agenții de securitate au fost nevoiți să o protejeze de John Wayne.

Actorul ar fi vrut să o agreseze fizic după ce a urcat pe scenă. David Rubin, care era la acel moment președintele Academiei, a emis o scrisoare oficială prin care și-a prezentat scuzele în numele întregii Academii de Film Americane. Sacheen Littlefeather a reacționat în cadrul unui comunicat de presă oficial.

Reclamă

Cum a reacționat Sacheen Littlefeather după primirea scuzelor oficiale

Pare greu de crezut că un astfel de moment a putut avea loc la Premiile Oscar. În timp ce Littlefeather a trecut prin momente dificile din cauza discursului, în prezent alți actori se confruntă cu pierderea carierei. Will Smith este unul din actorii care va rămâne în istoria Premiilor Oscar.

Acesta la lovit pe scenă pe actorul Chris Rock, iar de atunci viața lui a luat o întorsătură neașteptată. Însă ceea ce i s-a întâmplat actriței Littlefeather a avut o conotație mult mai adânc înrădăcinată în istoria americanilor.

Scrisoarea trimisă de David Rubin dovedește sincerele scuze din partea Academiei Americane de Film.

”Știm că ați suferit multe insulte deplasate și nejustificate la acel moment. Povara emoțională s-a lăsat asupra dumneavoastră. Costul a fost unul uriaș, chiar al propriei cariere în industria noastră. Aceste greșeli sunt ireparabile.”

”Curajul de care ați dat dovadă a rămas pentru mult timp necunoscut de ceilalți. Astfel, vă oferim cele mai sincere scuze, dar și sincera noastră admirație”. Se pare că Academia a publicat scrisoarea la scurt timp după ce s-a aflat că Littlefeather va participa la un eveniment de la Muzeul Oscarurilor din Los Angeles. Evenimentul va avea loc pe data de 17 septembrie, relatează AGERPRES.ro.

Într-un comunicat oficial, Sacheen Littlefeather și-a exprimat gândurile sincere.

”Noi, indienii, suntem în general oameni foarte răbdători. Au trecut aproape 50 de ani de la acel moment. Tebuie să ne păstrăm mereu simțul umorului, mai ales când vine vorba de acest subiect. Acesta este felul nostru de a supraviețui. Îmi încălzește inima să văd cât de multe s-au schimbat de atunci”.

Actrița are în prezent 75 de ani. Muzeul Oscarurilor s-a angajat să se confrunte cu istoria problematică a filmului. Mai multe rapoarte vor urma să aibă loc în perioada următoare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×