Reclamă

Viața fabuloasă a lui Natalie Portman: de la Oscar la Harvard

Natalie Portman este una dintre cele mai recunoscute actrițe de la Hollywood. De la copilul vedetă la câștigătoarea Premiului Academiei Americane de Film, actrița născută în Ierusalim și-a desăvârșit cariera în industria cinematografică, în timp ce a urmărit și succesul academic. Viața fabuloasă a lui Natalie Portman poate fi ușor adaptată unui scenariu de film.

Publicat: 30 ianuarie 2021, 9:00 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:00

Au trecut decenii de când Natalie Portman a apărut pentru prima dată pe marele ecran, crescând cu ochii întregii lumi asupra ei. De-a lungul anilor, a devenit mai versatilă în cariera cinematografică, extinzându-și orizonturile. La doar 39 de ani, Natalie Portman a marcat reușite notabile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Drumul în cinematografie a început într-o pizzerie

O persoană care căuta un model pentru o campanie publicitară a abordat-o într-o pizzerie din Long Island, New York, când avea în jur de 10 ani. De acolo, a intract în contact cu un agent și a fost selectată ca dublură în musicalul „Ruthless” pentru care și Britney Spears primise o poziție de dublură. 

Debutul în film a urmat la scurt timp cu rolul unei tinere orfane de 12 ani în producția lui Luc Besson din 1994, „Léon: The Professional”.

Natalie Portman a făcut tranziția de la musical la film cu rolul unei tinere orfane de 12 ani în producția lui Luc Besson din 1994, „Léon: The Professional” / Profimedia Images

În timp ce era elevă de liceu a primit oportunitatea de a face parte din seria „Star Wars”. 

Reclamă

S-a alăturat universului „Războiul Stelelor” sub numele de Padmé Amidala în „Episodul I – Amenințarea fantomă” din 1999, scrie Insider.

Natalie Portman în „Războiul Stelelor. Episodul I – Amenințarea fantomă” (1999) / Profimedia Images

Oscaruri

Reclamă

Natalie Portman a fost nominalizată pentru prima dată la Oscar pentru rolul secundar din „Closer”. Pentru același rol a fost premiată cu Globul de Aur. 

Primul Oscar l-a câștigat după performanța din „Lebada neagră” a lui Darren Aronofsky. Pentru rolul de balerină, Natalie a dezvăluit că a început să ia lecții de balet cu un an înainte, urmând un antrenament fizic de până la opt ore pe zi. 

Primul Oscar l-a câștigat după performanța din „Lebada neagră” a lui Darren Aronofsky din 2010 / Profimedia Images

Disciplina fizică m-a ajutat cu latura emoțională a personajului, pentru că ajungi să înțelegi stilul de viață monahal al unei balerine, a declarat Natalie Portman, potrivit Hello Magazine.

Și acest rol i-a mai adus un Glob de Aur în palmares. 

Pentru portretizarea lui Jacqueline Kennedy în filmul biografic „Jackie”, Portman a fost din nou nominalizată la Oscar. 

În 2008 și-a făcut debutul regizoral cu scurtmetrajul „Eve”. A urmat și lungmetrajul „A Tale of Love and Darkness”, o adaptare a romanului omonim al autorului israelian Amos Oz. A avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes din 2015.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Absolventă de Harvard

Deși cariera ei în industria cinematografică era în plină ascensiune, Natalie Portman a urmat cursurile Universității Harvard și a absolvit cu o diplomă în psihologie în 2003. Ulterior, a urmat cursuri postuniversitare la Universitatea Ebraică din Ierusalim și a publicat două lucrări în reviste științifice, inclusiv una la care a colaborat în liceu.

Activistă

Natalie Portman este activistă pentru protecția drepturilor animalelor și a mediului. A renunțat la carne la vârsta de opt ani și ulterior a devenit vegană. Actrița a recunoscut că textul lui Jonathan Safran Foer, ”De ce mâncăm animale” a ajutat-o ​​să facă această alegere.

Totodată, se implică activ în campanii împotriva sărăciei. A călătorit ca ambasador al FINCA International, o organizație care urmărește să pună capăt sărăciei oferind oportunități de investiții oamenilor din țările în curs de dezvoltare.

Natalie Portman vorbește la Marșul Femeilor din 2018 / Profimedia Images

De asemenea, este o susținătoare ferventă a egalității de gen. La Marșul Femeilor din 2018 a vorbit despre propriile experiențe cu „terorismul sexual”. Actrița a povestit despre scrisorile terifiante pe care le-a primit la 13 ani după rolul din „Léon: The Professional”. Primul e-mail de la fanii ei, își amintește Natalie Portman, a fost o „fantezie despre viol”, relatează Vox.

Viața de familie

Povestea de dragoste pe care Natalie Portman o trăiește din 2009 a început pe platourile de filmare a producției Black Swan. Coregraful și balerinul Benjamin Millepied a cerut-o în căsătorie pe Nicole Kidman după un an de relație.

Natalie Portman alături de soțul ei, Benjamin Millepied / Hepta

Ceremonia de căsătorie a avut loc de-abia după doi ani, în 2012, când cuplul avea deja un fiu, Aleph, născut în 2011. Familia Portman-Millepied s-a extins în 2017 prin venirea pe lume a celui de-al doilea copil. O fată pe nume Amalia.

Natalie Portman alături de Aleph și Amalia / Hepta
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×