Reclamă

Adevăratul motiv pentru care Prințul Harry și Regele Charles nu mai vorbesc: „Apelurile lui Harry rămân fără răspuns”

S-a aflat care e adevăratul motiv pentru care Prințul Harry și Regele Charles nu mai vorbesc. „Harry este speriat și simte că singura persoană care poate face ceva în privința asta este tatăl său”, a spus o sursă regală pentru People.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 1 august 2024, 7:56

Disperarea Prințului Harry de a-și proteja soția și copiii i-a adâncit și mai tare tensiunile cu tatăl său, Regele Charles. Când Ducele de Sussex, în vârstă de 39 de ani, s-a întors în Marea Britanie în mai pentru a sărbători cea de-a 10-a aniversare a Jocurilor Invictus, tatăl său a lipsit în mod semnificativ de la ceremonie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Adevăratul motiv pentru care Prințul Harry și Regele Charles nu mai vorbesc

Mai mult decât absența sa de lângă realizările fiului său, cei doi nici nu s-au întâlnit. Purtătorul de cuvânt al Prințului a spus că „programului complet” al Regelui nu a permis o întâlnire spontană între cei doi.

Cu toate acestea, surse apropiate lui Harry sugerează o problemă mai profundă. Harry a vrut să discute despre lupta sa continuă pentru securitate. El crede că Charles, în vârstă de 75 de ani, are puterea de a o restabili.

Tensiunile după retragerea Ducilor de Sussex din rolurile regale au fost aprinse de atacuri personale și tensiuni nerezolvate. Dar pentru Harry, se pare că nicio problemă nu este un punct de conflict mai mare decât cel al securității.

În ciuda unei întâlniri între tată și fiu în februarie, în urma diagnosticului de cancer al Regelui, sursele spun că comunicarea lor s-a deteriorat de atunci. Apropiați ai Prințului Harry spun că monarhul nu mai primește apelurile fiului său și nici nu răspunde la scrisorile acestuia.

Reclamă

„Devine indisponibil chiar atunci,” spune un prieten de-al lui Harry. „Apelurile lui rămân fără răspuns. A încercat să-l contacteze ca să afle despre sănătatea Regelui, dar și acele apeluri rămân fără răspuns.”

Prințul Harry cere ajutor constant tatălui său

Prințul Harry a rămas îngrijorat cu privire la siguranța soției și a copiilor săi, Prințul Archie și Prințesa Lilibet. Potrivit surselor, i-a cerut în mod repetat ajutor tatălui său.

Reclamă

„Harry este speriat și simte că singura persoană care poate face ceva în privința asta este tatăl său”, a spus o sursă regală pentru People. O altă sursă spune: „Harry este hotărât să-și protejeze propria familie cu orice preț”.

În documentarul ITV Tabloids on Trial, care a fost difuzat în Marea Britanie pe 25 iulie, Prințul Harry și-a exprimat temerile că presa tabloidă ar putea provoca un atac violent asupra soției sale.

„Este nevoie doar de un singur actor”, a spus el. Prințul a invocat aceste „preocupări” drept motiv pentru a nu-i aduce pe Meghan și pe copii înapoi în Marea Britanie.

Ducele de Sussex a dus, de asemenea, în discuție bătălia în instanță, unde a pierdut cererea de a-și restabili securitatea finanțată de contribuabili la începutul acestui an. Cu toate acestea, Harry are planuri să facă recurs.

Deși Harry crede că tatăl său este singurul care îl poate ajuta, dar nu vrea, din punct de vedere constituțional, monarhul nu are putere guvernamentală în Regatul Unit. Puterea de a acorda protecția poliției aparține Comitetului Executiv pentru Protecția Regalității și a Personajelor Publice (RAVEC), care funcționează în numele guvernului Regatului Unit.

De ce Regele Charles nu îl poate ajuta pe fiul său

Dar Harry, a cărui ofertă de a acoperi personal costul protecției poliției a fost, de asemenea, respinsă în instanță, consideră că, în calitate de rege, Charles ar putea interveni pentru a asigura extinderea acestei protecții.

Problema a creat un nou zid între Harry și Charles. Conversația a trecut acum de la frustrare la „tăcere deplină” din partea Regelui, susțin sursele apropiate Ducelui de Sussex.

Surse apropiate Ducelui și Ducesei de Sussex, care au o nouă viață în Montecito, California, spun că Palatul ține cont de ceea ce s-a întâmplat când Prințesa Diana a părăsit viața regală și a eclipsat instituția.

„Frica lui Charles este o repetare a trecutului”, spune persoana din interior. „Când soția sa s-a separat de instituție, ea a ocupat titlurile presei. I-a umbrit munca și a devenit un superstar global. Să-și vadă fiul plecând cu soția sa nu a făcut parte din plan”.

Siguranța, printre motivele pentru care Prințul Harry și-a mutat familia în SUA

Siguranța a fost întotdeauna un motiv pentru care Meghan și Harry spun că au decis să plece. Ducesa de Sussex a invocat presa negativă și lipsa sprijinului regal în timpul perioadei sale în calitate de membru regal drept motive pentru care a avut în vedere sinuciderea.

„Cuplul a simțit că nu are de ales. Singura opțiune a fost să plece, pentru sănătatea lor mintală. Cred că s-au gândit că, dacă ieșeau din această bulă, s-ar concentra mai puțin asupra lor”.

La Summitul de la Sandringham din ianuarie 2020, care a decis soarta lor ca membri ai familiei regale care nu lucrează, Prințul Harry a ieșit din întâlnire încrezător. El spunea că securitatea lor va rămâne intactă în timpul tranziției. La întâlnire au participat Charles, Prințul William, Regina Elisabeta și personalul palatului. Documentele instanței dezvăluie, de asemenea, că Regina, care a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, a considerat că este „imperativ” ca Ducele și Ducesa de Sussex să aibă „securitate efectivă” după plecarea lor.

În ciuda acestui fapt, Harry a fost informat doar câteva săptămâni mai târziu că protecția poliției le-a fost retrasă.

Persoane din apropierea palatului sugerează că memoriile lui Harry și interviurile publice au compromis încrederea familiei în el. Alte persoane apropiate de Harry spun că, dacă ar avea securitatea adecvată, nu ar fi nevoie să vorbească în public și ar lăsa săbiile jos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×