Reclamă

Alergiile, pericolul ascuns din cremele cosmetice. Cum le putem evita

Îngrijirea feței este o sarcină minuțioasă, dar obligatorie pentru o stare bună a pielii. Printre riscuri se află și alergiile, pericolul ascuns din cremele cosmetice. Produsele de îngrijire a pielii pot implica și un risc de alergie severă la anumite ingrediente din componența lor. Află din acest articol cum poți evita riscul de alergii la cremele cosmetice.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 23 februarie 2024, 7:26

Se știe că alergiile pot varia ca intensitate. De aceea se recomandă ca în special persoanele cu o sensibilitate alergică a pielii să citească cu mare atenție etichetele, atunci când cumpără un produs de îngrijire a pielii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alergiile, pericolul ascuns din cremele cosmetice

Potrivit medicului alergolog Sandra Hong, nu e ieșit din comun să reacționezi brusc la un produs pe care îl credeai sigur. Prima oară când intri în contact cu un produs, mai poate dura ceva timp să se creeze o reacție, avertizează specialista. Cu cât folosești mai mult sursa iritantă respectivă, cu atât mai repede se va produce reacția alergică în viitor, observă Hong, citată deThe List.

Cea mai comună reacție alergică este dermatita de contact. Se caracterizează printr-o piele iritată. Zona afectată poate înțepa, se poate înroși și chiar umfla. Unul dintre cel mai des întâlniți alergeni provine din produsele chimice de îngrijire a pielii.

Cei mai periculoși alergeni

Astfel de alergeni frecvent întâlniți sunt incluși în produsele de îngrijire de bază precum serurile, cremele hidratante sau de peeling. Este așadar esențial să citești cu atenție etichetele. Printre acești alergeni se numără acizii, emolienții, uleiurile esențiale și parfumurile, potrivit Everyday Health.

Reclamă

Contrar opiniei populare, acizii ca cel salicilic și cel glicolic, dar și retinoizii topici pot provoca mai mult rău decât bine dacă sunt folosiți în exces, punctează Joshua Zeichner. Totuși, în pofida prezenței lor accentuate în cremele cosmetice de față, există metode de reducere a riscurilor unei reacții alergice.

Observă ce îți provoacă alergie

În primul rând, deși nu știi în prealabil dacă un ingredient nou îți poate provoca o anumită alergie, există anumite etape pregătitoare. Testează întotdeauna noul produs pe o dischetă, chiar dacă ți se pare sigur. Dacă nu ai mai folosit combinația respectivă de ingrediente, nu o testa mai întâi pe față. Învață să recunoști produsele la care dezvolți o reacție și elimină obiceiurile dăunătoare pentru piele.

Reclamă

Dacă ai deja o reacție, Sandra Hong recomandă să observi ce anume s-a modificat în rutina ta de îngrijire și ce a dus la acea reacție. Dacă alergia nu trece cu o cremă de la farmacie, ba chiar simptomele se înrăutățesc, medicul alergolog recomandă consultarea unui specialist.

Identifică alternative bune

Pe lângă evitarea produselor care îți irită pielea, te poți concentra pe identificarea unor alternative la acele creme, dar care nu sunt alergene. De exemplu, dacă ești sensibilă la anumiți acizi sau retinoizi, le poți înlocui cu niacinamidă, un ingredient frecvent folosit care are un efect similar acestora, recomandă dermatologul Azadeh Shirazi.

Persoanele sensibile la parfumurile conținute de produsele de îngrijire a pielii trebuie să caute alternative fără parfum.

Dacă ești predispusă la acnee, caută produse cu eticheta „non-comedogenic”. Ea indică faptul că ingredientele respective nu îți vor astupa porii. O sursă deloc de neglijat sunt și ingredientele naturale, la fel de eficiente ca ingredientele similare artificiale. Așadar nu le neglija, iar pielea ta îți va mulțumi.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×