Unele alimente se strică în mod natural, din cauza termenului de valabilitate. Altele se degradează din cauza condițiilor în care au fost depozitate. Spre exemplu, spațiile umede, nu sunt recomandate pentru legume sau produse făinoase.
Alimente care rezistă mai mult timp în cămară
Aceste alimente nu se strică repede și pot fi folosite pentru mai mult timp. Printre ele, se află și produse care pot fi folosite la nesfârșit, în funcție de cantitățile pe care le consumi. În zilele noastre se vorbește tot mai des despre risipa alimentară. Multe dintre produsele care se aruncă la coșul de gunoi au data de valabilitate expirată. Fie că vorbim despre rafturile din cămară sau cele din marile magazine, problema este aceeași.
În Marea Britanie, majoritatea marilor lanțuri de supermarketuri au eliminat etichetele cu mențiunea „a se consuma de preferință înainte de”, limitând risipa alimentară, scrie Daily Mail.
Dacă te simți vizată de aceste descrieri, uite ce ai putea face pentru a reduce risipa alimentară. Există o serie de alimente care rezistă mai mult timp în cămară și pe care te poți baza, chiar și dacă ai uitat de ele pentru câteva luni.
Află și ce alimente nu expiră niciodată, potrivit specialiștilor. Acestea pot fi consumate chiar și după 10 ani.
Mierea
Spre exemplu, mierea este unul dintre produsele care rezistă pentru o eternitate. În 1922, arheologii au găsit în mormântul regelui Tutankhamon un borcan cu acest dulce tartinabil după 3.000 de ani și, spre uimirea lor, era încă comestibil.
Aceasta este protejată de deteriorare datorită conținutului scăzut de apă. Așadar, poate fi păstrată în dulap pentru o viață întreagă.