Reclamă

Alimente care rezistă mai mult timp în cămară. Află până când le poți folosi

Fiecare dintre noi își depozitează majoritate alimentelor esențiale într-o cămară, dacă acest lucru este posibil. Experții vorbesc despre alimente care rezistă mai mult timp în cămară, mai ales dacă sunt depozitate corespunzător.

Publicat: 25 februarie 2023, 6:14

Unele alimente se strică în mod natural, din cauza termenului de valabilitate. Altele se degradează din cauza condițiilor în care au fost depozitate. Spre exemplu, spațiile umede, nu sunt recomandate pentru legume sau produse făinoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care rezistă mai mult timp în cămară

Aceste alimente nu se strică repede și pot fi folosite pentru mai mult timp. Printre ele, se află și produse care pot fi folosite la nesfârșit, în funcție de cantitățile pe care le consumi. În zilele noastre se vorbește tot mai des despre risipa alimentară. Multe dintre produsele care se aruncă la coșul de gunoi au data de valabilitate expirată. Fie că vorbim despre rafturile din cămară sau cele din marile magazine, problema este aceeași.

În Marea Britanie, majoritatea marilor lanțuri de supermarketuri au eliminat etichetele cu mențiunea „a se consuma de preferință înainte de”, limitând risipa alimentară, scrie Daily Mail.

Dacă te simți vizată de aceste descrieri, uite ce ai putea face pentru a reduce risipa alimentară. Există o serie de alimente care rezistă mai mult timp în cămară și pe care te poți baza, chiar și dacă ai uitat de ele pentru câteva luni.

Află și ce alimente nu expiră niciodată, potrivit specialiștilor. Acestea pot fi consumate chiar și după 10 ani.

Reclamă

Mierea

Spre exemplu, mierea este unul dintre produsele care rezistă pentru o eternitate. În 1922, arheologii au găsit în mormântul regelui Tutankhamon un borcan cu acest dulce tartinabil după 3.000 de ani și, spre uimirea lor, era încă comestibil.

Aceasta este protejată de deteriorare datorită conținutului scăzut de apă. Așadar, poate fi păstrată în dulap pentru o viață întreagă.

Reclamă

Untul de arahide

Este un aliment gustos care poate rezista timp de încă nouă luni de zile de la data expirării, dacă este încă sigilat. Dacă este deschis, trebuie consumat în termen de două-trei luni. Este dificil ca untul de arahide să se strice din cauza conținutului său ridicat de grăsimi. Însă, odată deschis, este expus la microorganisme care îl pot face să se strice.

Pâinea

Pâinea de supermarket, care este adesea făcută cu uleiuri și conservanți, tinde să rămână proaspătă mult mai mult timp decât pâinile proaspăt coapte sau cele făcute în casă. Pentru a-și spori durata de viață, pâinea poate fi depozitată în frigider până la 14 zile. De asemenea, în congelator, pâinea poate fi păstrată timp de trei luni.

Uleiul

În medie, uleiurile se râncezesc între 18 și 24 de luni de la deschidere. Cu toate acestea, uleiurile nerafinate, cum ar fi cele de măsline, de susan și de in, care sunt păstrate în ambalaje sigilate, pot rezista mult timp. Uleiul trebuie să fie depozitat într-un loc la temperatura camerei, departe de căldura aragazului.

Condimentele

Condimentele sunt alimente care rezistă mai mult timp în cămară, pe care nu este indicat să le arunci prea curând. Condimentele uscate sunt, în teorie, comestibile pentru totdeauna, deși își vor pierde din potență după un interval cuprins între doi și patru ani.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră rezistă între doi și cinci ani în cămară, dacă ambalajul nu este deteriorat. Temperaturile ridicate sunt inamicul ciocolatei negre și, deși ar trebui să reziste câțiva ani la temperaturi de până la aproximativ 21 de grade Celsius, scrie USAToday.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×