Dacă vrei cu adevărat să ai mereu în casă stocuri de alimente, atunci trebuie să te informezi cu privire la cele care au cel mai mare termen de valabilitate. Nu sunt atât de multe la număr, dar depozitarea lor nu necesită condiții speciale, ceea ce te ajută.
Alimente care nu expiră niciodată
Pe lista cu alimente care nu expiră niciodată sunt ingrediente simplă, versatile. Acestea se pot integra în tot felul de preparate. Ceea ce este cu adevărat important, e faptul că aceste alimente pot fi consumate fără griji și după zeci de ani, scrie mentalfloss.com.
Ai aici și o listă cu alimente neperisabile pe care le poți adăuga pe lista de cumpărături.
Orez alb
Cercetătorii au descoperit că orezul alb își va menține conținutul de nutrienți și aroma timp de 30 de ani. Se poate consuma când este depozitat în recipiente fără oxigen la temperaturi sub 4 grade Celsius. Orezul brun, cu toate acestea, nu durează atât de mult. El are o perioadă de valabilitate de doar 6 luni din cauza uleiurilor naturale găsite în stratul său de tărâțe.
Miere
Mierea a fost numită singura hrană care durează cu adevărat pentru totdeauna. Nectarul din flori se amestecă cu enzimele din corpul albinelor. Acest lucru schimbă compoziția nectarului și îl descompune în zaharuri simple care se depun în faguri. Acțiunea de vânt din aripile albinelor și enzimele din stomacul lor creează un lichid care este foarte acid [PDF], dar și sărac în umiditate.
Procesarea și sigilarea mierii adaugă, de asemenea, un timp mai mare la termenul de valabilitate nedefinit. În ciuda faptului că au un conținut scăzut de umiditate, zaharurile mierii sunt higroscopice. Asta înseamnă că ele captează umiditatea din aer. Când mierea încălzită și strecurată este sigilată corespunzător, umiditatea nu poate fi absorbită, iar mierea rămâne la fel. Se crede că cel mai vechi borcan cu miere găsit vreodată are 5500 de ani.